Blogi

Vuosi vaihtui rauhallisesti. Nyt on taas emäntä loman jälkilta tarmoa täynnä!

 

Stellan&Bensonin pojat muuttivat 27-29.12.2019 omiin koteihinsa. Kaksi lähti virkakoiriksi ja loput metsästys tai harrastuskoiriksi. Toivotan valtavan paljon Onnea kaikille matkaan ja olkaahan yhteydessä kuvin ja kuulumisin. :) Stella siirtyi näin myös pois sijoitusnartuista ja Susannan perheen omistukseen. Kiitos Susanna aivan mahtavasti toimineesta yhteistyöstä! Stellalle pikaista toipumista mammalomasta. :)

 

Rillan&Beileyn pennut ovat nyt myös syntyneet. Otan 5.1 sunnuntaina kaikkiin pennun varaajiin yhteyttä. Malttakaa odottaa yhteydenottoani.

 

Opri senkun pihtaa juoksujensa alkua. Ei tässä auta kun odotella. Kevääseen mahdollisesti suunnitteilla Rillan sisko Lyytille myös pennut, riippuen nyt ihan miten Lyyti juoksujaan aloittelee tai sitten sen pennut syksyllä 2020. Quila on astutettu kasvattajansa toimesta ja sen pennut syntyvät Chilihunters kenneliin helmikuun alkupuolella. Oikein kivansukuinen yhdistelmä luvassa!

 

Uusi vuosi muuten aloitettiin treenien merkeissä ja niin kauan kuin hyviä kelejä ulkona treenaamiseen riittää niin nyt ryhdistäydytään niitä pitämään :)

Hyvää Uutta Vuotta kaikille!!

Stellan pennut syntyivät 8.11 ja ovat nyt 2 viikon ikäisiä. Tästä pentueesta on vapaana vielä 1 keltainen urospentu. Näiden luovutus sijoittuu viikonlopulle 27-29.12.2019

 

Rilla menee huomenna ultraan ja sen jälkeen tiedämme onko pentuja tulossa vuoden vaihteeseen.

 

Opri antaa odotuttaa juoksujaan. Saas nähdä on se jännänyt syksyn juoksunsa kokonaan väliin. Katsotaan..

 

Meillä tulee olemaan vilskettä myös jouluna mutta ihana sitä on pentujen kanssa vapaapäiviään viettääkkin. :) Dopey ja Quila ovat päässeet käymään fasaanijahdeissa ja kyllähän nuo pelaavat oikein kivasti myös siellä. Mukava kun olemme päässeet osallistumaan jahteihin. Ensi vuoden alkuun pitäisi vielä sijoittua 1-2 jahdin ja sitten kausi on tältä erää ohi.

 

Kevääksi onkin suunnitteilla taas nome puolen koulutuksia. Niistä lisää kun kaikki varmistuu.

 

27.1.2020 maanantaille klo:16.30 on varattu Helsinkiin Mevettiin joukkotarkastusaika (viralliset Pevisa tutkimukset) kasvateilleni (Brufinn W ja X-pennut) eläinlääkärinä: Lotta Axelson. Jos haluat osallistua tähän niin laitahan viestiä.

 

Rauhallista joulunodotusta ystäville ja kasvatin omistajilleni!

Puolivuotta ollaan eletty hiljaiseloa pennuista. Ollaan saatu harrastaa ja touhuta omien koirien kanssa sekä viettää kesää, kenneltreffejä ja ennenkaikkea keskittyä metsästyskauteen.

 

Mukavasti olemme päässeet sorsastusreissuille, vaikka vielä sitä omaa tiputusta ei ole tullut. Onneksi muut ampujat ovat huolehtineet että koirilla on ollut töitä. Kävimme myös peltopyyjahdissa ja pari fasaanijahtia ja sorsastuskeikkaa on vielä tulossa, ennekuin kausi on ohi.

 

Nyt on siis hyvä hetki suunnitella seuraavia pentueita. Stellan kanssa kävimme Ruotsissa syyskuussa tapaamassa aivan ihastuttavaa Bensonia, astutus onnistui hyvin ja pentuja on tulossa marraskuunpuolella.

 

Sopivasti Rilla aloitti juoksunsa ja se astutetaan näistä juoksuista myös. Kyseessä on siemennyt, joten pidetään peukkuja että saamme onnistumisen <3 Rillan pennut syntyvät sitten vuoden vaihteessa.

 

Myös Oprille on suunnitteilla mielenkiintoinen pentue talveksi 2020. Opri siemennetään myös Englantilaisella uroksella, joten peukut pystyyn että myös tästä yhdistelmästä saadaan pentuja.

 

Näissä pentueissa riittää hommaa kevääseen. Kesäksi 2020 ei ole näillänäkymin pentuesuunnitelmia, vaan jos ensi vuonna tehdään muita pentueita niin se ajoittuvat hyvin luultavasti vasta syksyyn/talveen 2020/2021. Kesän ja alkusyksyn haluan aina jos vain mahdollista rauhoittaa treenaamiseen/kisaamiseen sekä metsästykseen omien koirien kanssa.

 

Hienoja tuloksia ovat kasvattini tehneet pitkin kautta. Saimme tänä vuonna myös 2kpl uusia valioita. Pentuesisarukset Brufinn Must Be Meaninful "Teppo"&Raimo FI KVA JK3 - PK-jäljeltä ja tuorein FI KVA HK3 Brufinn Must Be Mystery "Milli"&Maria - PK hausta! (Brufinn Very-pentueen emä). Valtavasti onnea molemmille koirille ja taitaville sekä ahkerille ohjaajille. <3

Kesä oli ja meni. Meillä harmillisesti koko lauma kävi läpi kennelyskän ja sitäkautta sekä treenaaminen että kisaaminen jäi miltei kokonaan. Dopeyn kanssa käytiin 2 nome-b AVO-luokan starttia nyt loppukesästä kun sairastelut oli sairasteltu ja saimme myös tarvittavat tulokset eli 2xAVO1 ja siirron VOI-luokkaan. Saadaan aika paljon treenata että päästään luokan tasolle, mutta koko Dopeyn elämä aikaa saada siitä FI KVA. Vepe harrastusta ollaan keretty ihan kokonaiset 5 kertaa käydä treenaamassa. Dopey kävi yhden startin AVO3 verran ja nyt sitten odotellaan että vienti loksahtaa vielä kohdilleen. Quilan kanssa käytiin myös nome-b ALO:ssa ALO2-tuloksen verran. Vielä pitää hiukan treenata ohjauksia joten seuraavat startit sen kanssa ensi vuonna. Oprin kanssa pitäisi vielä käydä taippareissa, Tara menee taippareihin vasta ensi kesänä. Tirri kasvaa hurjaa vauhtia, en meinaa perässä pysyä.

 

Metsästyskausi alkoi 10.8 kyyhkyllä ja 20.8 sorsalla. 1-2 kertaa viikossa ollaan päästy metsälle koirien kanssa. Myra ja Brim sekä Dopey ovat toimineet luottokoirina, varsinkin kun Myran ja Brimin kanssa aika ei riitä enää harrastaa niin "vanhukset" saa sitten metsästellä sydämensä kyllyydestä. Dopeylle haetaan kokemusta ja ihan mukavasti se ohjautuukin jo myös metsästystilanteissa. Quila on päässyt harkitusti sorsalle, intoa riittää ja nokka sekä ylösotot toimii. Liikaa en sen kanssa vielä näitä hommia halua tehdä etten pilaa sitä aivan täysin. Opri pääsi myös kertaalleen sorsalle ja teki todella hienon haavakkotyön, nyt se saa odotella ensi vuotta ja kypsymistä. Sijoitusnarttuni Stellan kanssa kävin myös pari kertaa metsällä kun se ei oman emännän kanssa ole aikaisemmin käynyt. Hyvin luontainen työskentelijä, hyvä haavakkotöissä, todella sinnikäs hakija ja tehokas nokan käyttäjä. Oli oikein mukavat reissut Stellan kanssa, ja retki kertoi hyvinkin että se on myös metsästysominaisuuksiltaan jalostuskelpoinen koira.

 

Seuraavat pentueet on suunnitelmissa syksyksi 2019 ja ne on nyt julkaistu. Toivotaan että onnistuu! Kevään suunnitelmat ovat vielä auki, riippuen vähän miten näissä astutuksissa käy ja käyttääkö Quilan kasvattaja Quilan seuraavista juoksuista jne, kaikki lukkoonlyödyt suunnitelmat tullaan julkaisemaan aikanaan. Mutta nyt jännätään näitä tulevien ja julkaistujen suunnitelmien onnistumista ja sen jälkeen mietitään taas uusia. :)

 

Brufinn Faceryhmän puolella ollaan käyty keskustelua labradorinnoutajilla löydetystä hemofilia A:sta jota Hannes Lohen ryhmä nyt tutkii. Omissa kasvateissa "kopkop" ei tapauksia ole vielä ollut, mutta Elvin (Colas Elvie) jälkeläisiltä olisi hyvä laittaa Hannes Lohen ryhmään verinäytteet menemään niin saadaan jossakin vaiheessa toivottavasti tällekkin sairaudelle geenitesti kehiteltyä. (Jos et ole facessa niin kysy Katrilta lisää infoa)

Linkki:  https://www.koirangeenit.fi/osallistuminen/naytelomake-verinaytteen-mukaan/

 

 

Kasvatit ovat tehneet mukavasti tuloksia kesän aikana, onnea kaikille tasapuolisesti!

 

FI VPVA Brufinn Dark Dance "Urho"&Kyllikki pääsivät kisaamaan SM vepeen viikonloppuna 14 Suomen parhaan vesipelastuskoiran joukkoon. Joukossa oli yhteensä 3 labradoria. Urho teki VOI3 tuloksen, ollen lopulta sijalla 10! Valtavasti Onnea!

 

Kesällä Brufinn Must Be Mystery "Milli"&Maria pääsivät myös PK SM-kisoihin hausta. Tuloksena HK3 261pist. Sij.14! Valtavasti Onnea

 

Myös veli FI KVA Brufinn Must Be Meaningful "Teppo"&Raimo pääsivät PK SM-kisoihin jäljeltä, mutta tälläkertaa ei tulosta. Teppo ei ollut oma itsensä ja Raimo soittelikin kun se oli kisojen jälkeen oksennellut. Parempia vointeja Tepolle ja kun koira on kunnossa niin ne onnistumisetkin tulee myös sieltä arvikisoista!

 

Olen lomaillut ilman sosiaalista mediaa parhaani mukaan. Joten nyt hiukan tulos päivityksiä. Ensiksi kiitos Iben Pytlickin viikonloppuun osallistuneille meillä oli huikea viikonloppu! <3

 

Sitten facesta kopsaamani tulospäivitys:

Kaikki kotisivujen ja kasvattien tulosten päivitykset ovat kärsineet lomastani kun olen vältellyt parhaani mukaan facea ja muuta sosiaalista mediaa. mutta jälkijunassa tässä näitä nyt olisi :)

Mejä:
-Brufinn Very Smart "Elmo"&Mia mejästä AVO2 35p sij 3/7. Onnea hienosta tuloksesta!
- FI JVA Brufinn Dark Side "Osku"&Mia P-H nuuskujen mestaruus kokeessa VOI3 ja mestaruuden sija 2! Onnea!
- 14.7 Vehmaa Brufinn Need For Speed "Into"&Sonja AVO1 46p. Hurjasti Onnea!

NOU:
- Brufinn Very Smart "Elmo"Mia hienosti SNJ:n leiritaippareissa NOU1. Onnea <3 "Suuren itseluottamuksen ja aloitekyvyn omaava koira, joka liikkuu valtavalla nopeudella ja suurella alueella, itsenäinen koira, joka suoriutuu hyvin kaikista päivän tehtävistä.

Vepe:
- FI JVA Brufinn Dark Side "Osku"&Mia AVO1 95p, tämä oli toinen AVO1, enää yksi ja VOIVOI-luokka kutsuu. Paljon Onnea!!
- FI VPVA Brufinn Dark Dance "Urho"&Kyllikki 14.7 Päijät-Hämeen vesipelastajat ry:n kokeessa VOI1 94p sij 1. Paljon Onnea! 30.6 Urho&Kyllikki myös VOI1 98p ja sij1 Kanta-hämeen kennelkerhon kokeessa! Varma suorittava tämä kaksikko, paljon Onnea!!
- Brufinn Quite A Catch "Late"&Kirsi toinen AVO1, paljon Onnea!!

Rallytoko:
- Brufinn Spicy Chili "Peppi"&Varpu kävivät hakemassa toisen hyväksytyn tuloksen VOI-luokasta, enää yksi ja sitten odottaa erikoisvoittajaluokka mistä on mahdollisuus myös valioitumiseen! Onnea Peppi&Varpu!

Koirauinnin SM-kisat (epäviralliset) kesäkuussa:
- Brufinn Napi "Rudi"&Tiia SM-kultaa!
SM-kultaa omasta kokoluokasta sekä kaikkien kokoluokkien yhteisfinaalista ollen joka kierroksella (neljästä) kaikista osallistuneista koirista nopein. Parantaen aikaa joka kierroksella. 50m matka finaalissa ajalla 42,47s. Onnea Rudi&Tiia!

PK-haku:
- Brufinn Pure Madness "Urpo"&Susanna ykköstulos 277p / HK2. Onnea, seuraava startti sitten kolmosluokassa!

Brufinn S, True, Unique ja Very- pentueista on myös suurin osa koirista kuvattu virallisesti ja olen kyllä tyytyväinen tuloksiin. Tervettä porukkaa <3 Ainoastaan V-pentueessa yksi C/B lonkka ja yksi harmillinen C/D-lonkka matalan maljan vuoksi, mutten onneksi siisti. Kiitos kaikille ahkerasti kuvilla ja kokeissa käyneille kasvateilleni, arvostan ihan älyttömästi

 

Viime viikonloppuna minulla oli ilo seurata kahden kasvattini nomen ALO-koetta Niemi-Kapeessa samassa kokeessa jossa starttasin myös itse. Meillä kaikilla meni kokeet oikein hyvin.
Myös moni muu kasvatti on tehnyt tulosta. Tässä ne mitkä muistan/osunut uutisvirtaan. Laita viestiä jos koirasi tulos ei ole tässä listassa ja haluaisit sen olevan.

Nome-b:
- Brufinn Rare Diamond "Rilla"&Anu: Pirkassa Niemi-Kapeessa la ALO2 ihka ekassa kokeessaan! Sunnuntaina Kannonkoskella ALO3, hakua kehuttiin ja saivat toimitsijoiden palkinnon <3 Onnea Anu&Rilla!

- Brufinn Need For Speed "Into"&Sonja la pirkassa ALO2, niin pienestä kiinni. Koira suoritti koko kokeen hienosti mutta markkeerauksissa pepun paikka oli hiukan kevyehkö. Oli ilo seurata Sonjan ja Inton työskentelyä. Hyvä tulos joka varmasti vielä kirjastuu. Onnea!

-Chilihunters Aquila Pomarina "Quila"&minä la Pirkassa ekassa ALO-kokeessamme ALO2, ruutia oli enemmän kuin jarruja ja vesiohjaus oli vesihaku, mutta tästä on hyvä jatkaa. :)
- Brufinn Rebel "Rudi"&Maria kävivät ensimmäisessä ALO-startissaan ja hienosti ALO3-tulos. Nyt tietää mitä treenata ja kohti seuraavaa koetta. Paljon Onnea Rudi&Maria!

-Brufinn Need For Action "Tico"&Riikka-Maria kävivät omalla tahollaan kokeilemassa ensimmäistä kertaa nomen ALO-luokkaa, tulos ei ollut just se kirkkain tälläkertaa ALO0. Tico huolestui kovasti veneessä olevista huitovasta heittäjästä ja päätti, pelastuskoira kun virallisesti on, että nuo pitää kyllä pelastaa. Kuollut riista sai siis odottaa (eihän se sieltä mihinkään katoa - ja kerrottakoon että Tico myös kovasti rakastaa riistaa eikä sitä noin vain jätä) kun oli tärkempää suorittaa pelastustoimi ihmisille: Tico siis ui päättäväisesti veneelle ja nousi kyytiin katsomaan että olethan sinä ihmeellisesti huitova ihminen varmasti ihan kunnossa? Riikka-Marian sanoin harmi että tästä ei ole kuvaa! Ihana Tico <3 Hyvä Riikka-Maria, hyvä huumori on tämänkin lajin suola ;) <3 Ja vaikka ei pakosti tuolla hetkellä ihan naurattanut niin toivottavasti jo nyt hymyilyttää, minä olisin niin mielelläni nähnyt tämän legendaarisen tilanteen. Tätä juttua on niin ihana päästä jakamaan kaikkien Elvin jälkeläisten kanssa jotka voivat ehkä samaistua tilanteeseen -> Johanna

- Brufinn Keepers Gun Dopey "Dopey"&minä Pirkan kokeessa AVO1. Huikea Dopsu, pitkän saikun ja treenitauon jälkeen mentiin ihan kylmiltään katsomaan minkälainen pojan vireys on tänä vuonna. Yllätyksekseni kun mitään en odottanut niin Dopey innostaan huolimatta oli mukavassa yhteystyössä kanssani ja suoritti kokeen todella siististi läpi. Hieno poika <3

- velipoika "Aapo" Brufinn Keep Hunting Happy&Janne kävivät hakemassa omasta kokeestaan toisen AVO1 tuloksen ja sitämyötä siirron VOI-luokkaan! Onnea Janne&Aapo! keväällä Aapo vetäisi myös WT:ssa AVO1 tuloksen joten VOI-luokka odottaa siinäkin lajissa!

Sunnuntaina KHN:n kokeessa piti vielä startata pari kasvattiani mutta valitettavasti koe levän takia peruuntui. Sellaista tämä harrastaminen välillä on. Quila kerkesi kuitenkin toisena koirana hakemaan ALO0 työtapaturman takia. Syksyllä sitten taas uudestaan minun lauman porukka kokeissa tulilla! Kyyhkyn ja sorsan aloitusta myös odotellaan!