Blogi

Poliisien huumekoirien SM1 2021: Brufinn Wild Lide "Retu"

Vankilakoirien kisojen SM1 2021: Brufinn Zefyros "Körri"

Vankilakoirien kisojen SM2 2021: Brufinn Must Be Mind Trick "Santtu"

Huikeaa, paljon Onnea!!

 

Brufinn I ja H-pentueet lähtivät maailmalle ja elämä on lähtenyt rullaamaan uusissa kodeissa oikein hienosti. :) Olin itse lokakuussa leikkauksessa ja olen toipunut siitä onneksi hyvin ja elämä jatkuu normaaleissa urissa ja olen taas myös normaalisti töissä. Joten vastailen kaikenlaisiin kyselyihin yleensä vasta arki-iltoita, ja viikonloppuisin. Yleensä minua on kuitenkin viikonloppuisin vaikea tavoittaa muiden kiireiden vuoksi.

 

Seuraavat pentusuunnitelmat on nyt tehty ja julkaistu. Rilla on astutettu Figolla ja on tiine, pentujen odotetaan syntyvän joulukuun lopussa. Pennut olisivat luovutusikäisiä helmikuussa -22. Lisätietoja: Rilla&Figo talvi -21

Keväällä on tarkoitus astuttaa sijoitusnarttuni Armi ja Ulla. Ne juoksevat helmi/maaliskuussa ja pennut syntyivät huhtikuun tienoilla ja pennut olisivat touko/kesäkuussa -22 luovutusikäisiä. Näistä pentueista lisätietoja: Rilla&Figo talvi -21   ja    Ulla&Teho kevät -22

Näillä näkymin näiden jälkeen seuraavat pentueet ovat joko aivan loppuvuodelle -22 tai vasta alku vuoteen -23. Nämä varmistuvat vasta syksyllä 2022, joten niistä ei laiteta lisätietoja yhtään aikaisemmin, eikä syksyn -22 pentueita kannata kysellä ennenkuin mahdolliset syksyn suunnitelmat on julkaistu.

 

Brufinn kennelille on myönnetty vuonna 2021 Kennelliiton Vuolasvirta palkinto.

Vuoteen 2021 on mahtunut paljon niin henkilökohtaisessa elämässä kuin kasvatuksenkin parissa, niin ylä- kuin alamäkiäkin ja välillä matka on ollut hyvin raskasta. Asioihin pitää kuitenkin osata ja oppia suhtautumaan. Olen saanut iloita kasvattieni hienoista uusista valiotitteleistä 2021x3kpl, virkakoirapuolen SM tuloksistax3 (joista 2 voittoa), sekä piirinmestaruuksistax2kpl ja muista upeista tuloksista niin monessa eri lajissa. Olen iloinen että kasvattieni kanssa nautitaan yhteisestä tekemisestä oli se sitten metsästys tai rallytoko tai vaeltaminen tai mitä vain.

Hyviä luustollisia terveystuloksia on kasvateilleni tullut tänä vuonna -21, mutta myös pari huonoa kyynärää (onneksi kumpikaan koira ei ainakaan toistaiseksi oireile etupäätään), kuin myös parilla muulla kasvatilla on muussa terveydessä ollut epäonnea vuonna 2021. Näitä väkisinkin kohtaa jokainen kasvattaja jossakin vaiheessa.

Vuosi 2021 on kuitenkin lopuillaan ja katseet käännetään jo kohti vuotta 2022. Kaikille kasvateilleni ja omistajilleen parempia aikoja ja rauhallista joulunodotusta. Muistakaa varoa vuodenvaihteessa ilotulitusten kanssa, ettei koirien kanssa käy vahinkoa.

 

Vankiloiden väliset huumekoirien SM-kisat saatiin tänään päätökseen Kuopiossa (7-9.9.2021)
Sukevan vankilan ohjaajat Ville ja Antte veivät Brufinn koirineen voiton ja hopean!
Brufinn Zefyros "Körri" & Ville nappasivat mestaruuden ja Brufinn Must be Mind Trick "Santtu"& Antte hopean!

Körri on lajissaan nuorin mestari ja ensimmäistä kertaa tuplavoitto saatiin samalle vankilalle.
Ihan huikeaa, paljon Onnea ohjaajille. Kasvattajana olen nöyrän ylpeä tuloksistanne!

Mukana kisassa oli myös viime vuoden hopeamitalistit Riihimäen vankilasta Brufinn Wish For A Kiss "Siiri"&Piia

 

Meillä on myös uusi valio: FI VPVA Brufinn Must Be Mad MAx "Jedi"&Minna saivat kasaan 3xVOI1 tulosta vepestä ja Jedi sai tittelin FI VPVA nimestä eteen! Paljon Onnea. Tämä tietää taas sitä että kasvattajan pitäisi hommata uudelle valiolle valiolahjat. Josko saisin aikaiseksi tämänkin piakkoin :)

Muita asioita:

Brufinn Beretta "Käpsy" on lähtenyt metsästävään kotiin koeajalle. Toivottavasti siitä kuoriutuu hieno metsästyskoira!

 

Brufinn True Optimist "Opri" löysi kasvatin omistajan pojan luota oman rakastavan perheensä <3 Tulevaisuudessa Oprin on tarkoitus päästä myös käymään silloin tällöin sorsalla.

 

- Omista koirista Karma kävi virallisissa PEVISA tutkimuksissa ja on terve tyttö <3 Foxyn kanssa startattiin ekassa nome-b kokeessa ALO2 tuloksen verran. Foxy oli oikein pätevä nuori tyttö. Vielä yhteen nome-b kokeeseen olen Foxyn ilmoittanut ja Karman taippareihin. Yhdessä WT kokeessakin pitäisi käydä starttaamassa. Sitten on tämä vuosi paketissa kokeiden osalta. Koirat ovat päässeet myös muutamia kertoja käymään metsällä ja hyvin ovat toimineet.

 

Pentueet:

Quilan&Hyden ihanat pallurat ovat syntyneet. Emä ja pennut voivat hyvin. Tämän pentueen nimi teema tulee isältä ja ne ovat Brufinn Irish- alkuliitteellä. Yhdelle nartulle etsin yhteistyökykyistä metsästävää tai rodunomaisia lajeja harrastavaa sijoituskotia. Jos olet kiinnostunut niin olethan yhteydessä. Pentuja saa tulla katsomaan la 2.10 ja la 9.10. Pennut luovututetaan lokakuun viimeinen viikonloppu 29-31.10.2021.

Nitan&Ferron pentujen synnytys lähestyy. Odotan pentujen syntyvän ensi viikolla. Jännitettävää siis riittää. Katsotaan synnytyksen jälkeen onko Nitan pennuista vapaana pentuja. Nitan&Ferron pentujen katsojat otan käymään 29-31.10 viikonloppuna ja pennut tulevat olemaan luovutusikäisiä 12-14.11 viikonloppuna.

 

Seuraavat Brufinn pennut ovat suunnitelmissa sitten alkuvuoteen Brufinn Rare Diamond "Rillalle". Rillan juoksuja odotetaan alkavaksi joulukuussa 2021, näin pennut syntyvät helmikuussa 2022 ja ovat luovutusikäisiä maaliskuun lopussa/huhtikuun alussa. Uroksen julkaisen myöhemmin.

 

Pidemmälle kevääseen/alku kesään on sitten suunnitteilla astuttaa kaksi sijoitusnarttuani: Brufinn Wish For Happiness "Ulla" ja Salomäki EC Benelli "Armi". Yhdistelmät julkaistaan myöhemmin.

Nartut on astutettu ja metästyslinjaisia pentuja toiveissa syyskuulle. Käy katsomassa yhdistelmien esittelyt: Litterplans/pentuja ja Nita&Ferro ja Quila&Hyde

 

Sijoitan vähän päälle 1v ikäisen nartun Brufinn Beretta "Käpsyn" kahdesta pentueesta, jos sopiva sijoituskoti löytyy. Haen sille mielellään joko metsästävää tai harrastavaa kotia. Oma aikani ei yksinkertaisesti riitä monelle nuorelle koiralle ja toivon löytäväni sopivan kodin tälle nuorelle aikuiselle niin että Käpsy saisi enemmän yksilöllistä aikaa ja huomiota ja tekemistä. Käpsy on emäntä tavoin kaikinpuolin terve koira, se on myös peruskoulutettu ja helppo arjessa. Voit kysyä kiinnostuesssasi lisää s-postitse. Käpsystä: Käpsy

 

 

Brufinn kennelin ensimmäinen pentue syntyi 11.2.2011 Tervakoskella Kreetta Kerimaan kanssa yhteistyössä hänen nartulleen Evening's Kind Kybele "Tuikulle". Minun ensimmäinen yhdistelmäni kasvoi Kreetan hyvässä hoidossa. Tämän jälkeen teimme Kreetan kanssa vielä parin muun pentueen kanssa yhteistyötä ja ystävyytemme on jatkunut koko tähänastisen kasvatusurani ajan.

 

Tuikun ihanista 10 vuotta täyttäneistä muksuista on minun tietääkseni elossa 6/7 koirasta. Vuosien saatossa yhteydenpito omistajien kanssa on hiipunut, mutta parin kanssa ollaan vielä facebook kavereita ja sitä kautta nähnyt ja kuullut veteraanien menoa.

 

Näistä sekalinjaisista Brufinn viinirypäleet pentueen muksuista Brufinn kennelin taival alkoi. ❤

 

Olen ylpeä jokaisesta koirasta joka Brufinn kennelin nimeä virallisessa nimessään kantaa. Muutamia valioksi asti yltäneitä kasvatteja on tähän 10 vuoteen mahtunut myös. Brufinn valiokoirista/titteleistä kiitos kuuluu ahkerille koirien omistajille!

 

Kasvattamisen osalta 10 vuoteen on mahtunut paljon, niin onnistumisia kuin myös epäonnistumisia. Suurimmaksi osaksi onnekseni olen saanut iloita kasvattien hyvistä terveystuloksista ja onnellisista/tyytyväisistä omistajista.

 

36 pentueeseen ja 260 koiraan, jotka täältä ovat lähteneet, mahtuu toki myös kasvatteja, jotka ovat sairastuneet johonkin sairauteen niillä on voinut esiintyä esim epilepsiaa, syöpää tai koiralla on ilmennyt selkävaivoja, kilpirauhasen vajaatoimintaa, olkanivelen ocd:ta tai on ilmennyt allergiaa. Vielä näiden sairaiden koirien joukko on ollut vähemmistö. On tottakai aina harmillista sekä minulle että omistajalle, kun omalla kasvatilla ilmenee jokin sairaus ja ymmärrän omistajien suuren harmituksen ja toki huolen omasta koirastaan. Joskus joku sairaus voi ilmetessään olla niin vakava, että se vie koiran ennenaikaisesti vihreämmille metsästysmaille. Onnekseni näitä koiria on vielä vain pari, syövän ja huonon kyynärän takia lopetettuja.

 

Kuulen myös näiden sairastuneiden koirien kuulumisia, jos omistajat niitä haluavat kanssani jakaa. Kennelini kotisivuilta löytyy tiedot jokaisesta pentueesta. Sinne olen jokaisen koiran kohdalle kirjoittanut omistajien luvalla, jos sellaisen olen saanut, koirien terveysasioista, myös niistä ongelmista.

 

Kennelini etusivulla on edelleen kasvateilleni TERVEYSKYSELY Terveyskysely jonka voi aina täyttää vaikka uudestaankin ja toimittaa minulle sähköpostiin. Näin koirasi uusimmat terveysmurheet varmasti päätyvät myös minun tietooni. Aina ei käy kaikilla omistajilla mielessä (varsinkaan jos ei muuten olla enää yhteydessä), että tämä asia voisi olla tärkeä ilmoittaa myös koirani kasvattajalle. Mielelläni kuulen mitä koiralla epäillään ja mitä siltä on tutkittu sekä mikä lopullinen diagnoosi sitten on. Koiran omistajan luvalla kirjoitan lopullisen diagnoosin kyseisen koiran tietoihin kotisivulleni. Ajoittain on hyvä muistutella kasvatin omistajia tuosta terveyskyselystä. :)

 

En usko yhdenkään kasvattajan tarkoituksella teettävän sairaita koiria, mutta me emme myöskään pysty lupaamaan tervettä koiraa yhdellekkään pentua harkitsevalle, sellaista kristallipalloa meillä kasvattajilla ei käsissämme ole.

 

Viimeisin Brufinn pentue on syntynyt 5.2.2021 nartulleni Chilihunters Aquila Pomarina "Quila". Näitä nuoria jäi mukavasti lähelleni asumaan ja pääsen seuraamaan niiden kasvua ja kehitystä läheltä, tarkoitus olisi nähdä näiden pentujen&omistajien kanssa myös säännöllisesti treenien merkeissä. Seuraavat pentusuunnitelmat ovat vielä auki, mutta sijoittuvat luultavasti loppuvuoteen 2021. Niistä ilmoitan kotisivuillani  Litterplans/pentuja, kun suunnitelmat tarkentuvat ja tulevat ajankohtaiseksi.

 

Loppukevät ja kesä 2021 treenaillaan ja nautitaan erilaisista tapahtumista Brufinn 10 juhlavuoteen liittyen. Melkein joka kuukaudelle on erilaisia koulutustapahtumia, ulkopuolisia koulutajia, kursseja jne eripuolilla Suomea suunnitteilla. Seuraava koulutus on äitienpäivänä Etelä-Savossa Villilän koirapalveluilla. Sitten tulevatkin kesäkuun kenneltreffit Korpilahdella jolloin pääsemme juhlistamaan (toivottavasti ihanassa säässä) paikalle pääsevien kanssa juhlavuotta. Itse odotan myös jo nyt kovasti syksyä ja ensimmäisiä metsästysreissuja omien koirieni kanssa. ❤

 

Täältä näet mitä vuodelle 2021 on suunniteltu: Tapahtumat 2021

Facessa ilmoittelen näistä aina lähemmin/tarkemmin. Jos kuitenkin olet jostakin tapahtumasta kiinnostunut niin voit laittaa minulle siitä jo etukäteen sähköpostia.

 

Toivottavasti näemme mahdollisimman monen kanssa koiraharrastuksen merkeissä myös tänä vuonna, tietysti koronarajoituksia noudattaen.

 

Mahdollisimman mukavaa kevättä kaikille teille koirienne kanssa.

 

Bertta löysi sijoituskotinsa. Ja Quilan pennut ovat löytäneet myös omat kotinsa, ovat alustavasti varattuja. Monta niistä jää myös tähän lähelleni, mistä olen erityisen iloinen. Valitettavasti kaikille potenttiaalisille kodeille ei 6 pennusta löytynyt omaa koiraa. Moni todella hyvä koti jäi tälläkertaa ilman pentua. Olen ollut yhteydessä niihin koteihin jotka pennun saivat ja niihin jotka ovat käyneet meihin tutustumassa ennen pentujen syntymää vaikka tosiaan kaikille ei sitä omaa pentua nyt löytynytkään. Toivon että moni löytää oman noutajansa kuitenkin tässä kevään/kesän aikana. Paljon tsemppiä etsintöihin!

Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS