Blogi

Kertun pennut syntyivät 8.7.2022, niistä on peruutuksen vuoksi vielä yksi narttupentu vailla omaa kotia. Lisätiedot: Kerttu&Seppo kesä-22

Naavan pennut syntyivät sektiolla 29.7.2022. Pentuja syntyi 8, mutta valitettavasti ensimmäisen viikon aikana menetimme yhden pennuista. Loput pennut ja emä voivat hyvin. Naavan kaikki pennut ovat alustavasti varattuja.

Armin pentujen odotetaan syntyvän ensi viikolla. Niihin voin ottaa vielä muutaman varauksen lisääkin. Katson varaustilannetta jokatapauksessa sitten pentujen synnyttyä uudestaan. Tästä pentueesta on varaus myös työkoiraksi. Lisätietoja: Armi&Toivo syksy -22

Siskoni on astuttanut Taran (uros ollaan katsottu yhdessä) ja sen pennut syntyvät Porvoossa lokakuun alussa siskoni luona, missä Tarakin asuu. Tämä pentue tulee Brufinn kennelnimelle ja ovat tervetulleita kaikkeen Brufinn toimintaan mukaan. Pennut kuitenkin kasvattaa ja myy siskoni Johanna Vanhatalo. Tara on luonteeltaan lempeä ja helppo koira arjessa, se rakastaa lapsia ja ihmisiä. Taralla on yksi aikaisempi terveeksi tutkittu pentue. Tara on läpäissyt koirat kasvatus ja kuntoutustyössä soveltuvuuskokeen ja saa toimia siskoni apurina hänen työssään. Lisätietoja: Tara&Milo syksy-22

 

Näiden jälkeen minulle on suunnitelmissa ensi keväälle 1 tai 2 pentuetta. Molemmat nartut on tarkoitus siementää ulkomaisen uroksen pakastespermalla. Jää nähtäväksi miten nämä siemennykset sitten onnistuvat. Lisätietoja yhdistelmistä tulossa vuoden vaihteessa. Näiden pentujen jälkeen ei ole eikä tule suunnitelmia kesäksi 2023.

 

Ensi viikonloppuna on Labradorinnoutajien Derby ja Mestaruus. Derbyyn osallistuu 3 Brufinn koiraa, joista olen hyvin iloinen. Tsemppiä kokeeseen ja muistakaa pitää iloinen mieli vaikka ei aina onnistuisikaan joka suorituksessa. Derby koirat ovat nuoria ja ne kerkeävät vielä kehittymään moneen kertaan. <3 Itsellä peruuntui Karman kanssa Derby, koska se meni ja aloitti juoksunsa.

 

Nyt kotona meidän nokat kääntyy kohti syksyä ja metsästyskautta. Sitä kovasti jo odotellaan. Myös muille Brufinn kasvateille ihanaa syksyn ja metsästyskauden odotusta. Tarkkoja laukauksia ja hyviä noutoja koirillenne.

 

Minulla etsii nyt noin 5v labradorinnoutaja narttu itselleen metsästävää kotia. Koira on paljon metsästyksessä käytetty, kokeissakin käynyt koira ja toiveena on että se pääsee ainakin aktiivisesti metsästävään kotiin/käyttöön. Koira myydään sen emännän elämän tilanteen muutoksen vuoksi. Kaikki kyselyt nartusta voi esittää minulle.

 

Ullan ja Tehon muksut lähtivät omiin koteihinsa. Uroksen lähtivät isänsä jalanjäljillä tullin työstekijöiksi.

Kertun pennut syntyivät perjantaina 8.7.2022. Pentuja oli 12kpl, mutta maailmaan selvisi elossa 10kpl. Näistä 6 urosta (3 keltaista ja 3 mustaa) ja 4 narttua (1 keltainen ja 3 mustaa). Kaikille narttukyselijöille ei pentua riitä, mutta minun pitää nyt vielä tarkastaa mutta voi olla että uroksissa olisi yksi vapaa pentu. Ilmoitan kyselijöille mahdollisimman pian tilanteesta.

 

Naava ja Armi on molemmat todettu tiineeksi! Armin pentueeseen otan varauksia vielä vastaan.

Suoranaista pentuhulinaa siis tiedossa kesäksi ja syksyksi. Tämän jälkeen seuraavat pentueet jotka syntyvät kotonani mahdollisesti vasta vuoden päästä!

 

Oma lauma voi hyvin, hiukan ollaan treenattukkin. Muutamia taipparipäiviä on tullut järjestettyä kasvateille. Hienosti moni kasvatti on kokeissa pärjännyt, en enää pysy yhtään mukana kaikissa hienoissa tuloksissa mitä te koirienne kanssa saavutatte. Ylpeä olen teistä kaikista!

Omasta laumasta Tirri on mahdollisesti löytänyt uuden kodin ja se lähtee nyt kesällä koehoitoon.

 

Olen itse vielä heinäkuun lomalla palkkatöistä. Voin keretä viimeisillä viikoilla treenailemaan kasvatin omistajien kanssa täälä Ylöjärvellä jos kiinnostusta ilmenee. Olkaa yhteydessä! :)

 

Elokuussa on tulossa jälleen alle 2v koirien Derby Heinolassa. Sinne voivat osallistua Easy, F ja G-pentueet halutessaan. Kannustan kaikkia mukaan, itse tulossa Karman kanssa!

 

Muuten kaikille oikein ihanaa kesää! Nurkan takana odottaa jo metsästyskausi!

 

Ullan ja Tehon pentueesta yksi musta narttu pentu etsii omaa harrastavaa ja/tai metsästävää kotia. Luovutus 1.7.2022 perjantaina. Lisätiedot: Ulla&Teho kevät -22

 

Pentueita laitettu alulle:

- Kerttu on astutettu Sepolla 8.5.2022 ja pentujen toivotaan syntyvän heinäkuun alussa. Lisätietoja: Kerttu&Seppo kesä-22

- Naava on astutettu Novalla toukokuussa 2022. Pennut syntyvät elokuun alussa. Ihan ei mennyt alkuperäisen suunnitelman mukaan tämä astutus. Naava aloitti melkein kuukautta etukäteen juoksut ja suunniteltu uros sattui sitten olemaan reissussa isännän kanssa ulkomailla juuri tärppipäivien kohdilla. Joten plan B käyttöön, ja ei ole muuten huono tämäkään yhdistelmä. :) Nyt jäädään toivomaan pentuja. Käykää tutustumassa yhdistelmään: Naava&Nova syksy -22

- Ja jottei kaikki mene yhtään helpommaksi niin Armi aloitti juoksut heti alkuviikkoon, kuukautta jopa kahta normaalia odotettua juoksua etukäteen. Tehden tälläkertaa vain 4kk välin edellisiin juoksuihin. Armin ollessa sijoitusnarttu joka täyttää syksyllä jo 4v niin astutusta ei voi siirtää. Tämä vain tietää sen ettei ulkomaanreissulle ole nyt mahdollista lähteä Armia astuttamaan ja hienon Thor uroksen käyttö jää hautumaan. Armille on kysytty urosta, jonka tiedot päivitän kotisivuilleni kunhan astutus on ensin tehty. Lisätietoja tulossa (vielä vanhat uroksen tiedot): Armi&Thor syksy -22

 

Sitten oman laumani ihana "Tirri" Brufinn Yeti Princess hakee omaa harrastavaa ja/tai metsästävää kotia. Tirri on täyttänyt huhtikuussa 2022 vasta 3 vuotta ja kaipaa uudelta kodiltaa tekemistä. Tirriä ei tulla käyttämään jalostukseen sukujensa vuoksi, vaikka sen on itse täysin terve ja ihana luonteinen koira. Tämän vuoksi päätin lähteä etsimään sille sopivaa kotia ja samalla saadaan koiramäärää omassa laumassa mukavammaksi. Tirri myydään sopivan kodin löydyttyä, se ei ole ilmainen ja maksaa enemmän kuin pennun hinnan. Tirrillä on nome-B:stä ALO2 ja WT:stä ALO2 tulokset, Terveys AA, 00 ,silmät ok, ja geenitestien osalta terve. Sitä käytetään metsästyksessä. Lisätietoja: Tirri

 

Brufinn kenneltreffit peruuntuivat tältä kesältä. Ensi kesänä 2023 pidetään treffit jälleen, tälläkertaa Etelä-Savossa Villilässä Heli Siitarin opissa. Pientä lohdutusta tälle vuotta tuo syksyllä järjestämäni Villilän koulutus, lisätietoja tästä Brufinn facebook puolelle tulossa.

 

Mukavaa kesää kaikille!

Alku vuoden pentue suunnitelmat eivät menneet ihan niinkuin strömsössä. Nyt on kuitenkin Ullan pentue toteutunut ja Kertun pentue laitettu alulle. Kesällä yritetään astuttaa vielä pari narttua että pentuja tulisi myös syksyksi. Käy kurkkaamassa pentusuunnitelmat Litterplans/pentuja

- pentueista voi kysellä lisää sähköpostitse. Yritän nyt keretä kerran viikkoon käymään sähköpostiani enemmän lävitse. Jos en vastaa heti niin laitathan viestiä uudestaan. Kasvattamista tehdään toiminimellä, mutta tämä ei tokikaan ole varsinainen päivätyöni, joten ihan joka hetki ei ole aikaa pentukyselyille. :)

 

Kenneltreffit 2022 tulevat jälleen 18-19.5.2022 Korpilahdella. Ilmoittautuminen on vielä viikon verran auki. Ilmoittaudu mukaan!

 

Etsin aivan valtavan ihanalle noin 4v kasvatilleni uutta kotia. Kyseessä on musta metsästyslinjainen labradorinnoutaja narttu. Koira ei ole jalostuskäyttöön sopiva vaikka itse terve koira onkin. Etsii kotia itsestään riippumattomista syistä. Sopii metsästykseen ja kaikenlaiseen harrastukseen. Koiraa on käytetty metsällä sekä kokeissa. Rakastaa toimia yhdessä ohjaajansa kanssa. Rohkea ja reipas, sosiaalinen koira. Tämä narttu myydään (ja hinta on enemmän kuin pennun hinta). Lisätietoja koirasta saa sähköpostilla, koti valitaan tarkoin.

 

 

 

Alkuvuoden astutussuunnitelmat eivät Armin, Foxyn kohdalla onnistuneet.

Foxyn juoksu oli hyvin kummallinen ja Armi ei tiinehtynyt harmillisesti.

Armi astutetaan sen kesän (heinäkuu) juoksuista uudestaan.

 

Sijoitusnarttuni Ulla on astutettu Teholla. Nämä pennut vain myydään aktiiviharrastaviin/aktiivi metsästäviin tai työkoira koteihin. Nämä eivät sovi ensikertalaisille tai vähemmän harrastaviin koteihin. Ulla&Teho kevät -22

 

Syksylle 2022 on mahdollisesti suunnitelmissa myös sekalinjainen pentue narttuna kasvattini "Naava" Brufinn Queen Of Hearts. Sosiaalinen musta narttu jota käytetään metsästyksessä. Sen juoksut ja astutus osunee kesä/heinäkuulle. Suunnitelmissa mustia/mahdollisesti ruskeita pentuja. Yhdistelmä julkaistaan kunhan Naava on käynyt ensin uusinta silmäpeilissä ja silmät todettu terveiksi.

Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS