Blogi

Puolivuotta ollaan eletty hiljaiseloa pennuista. Ollaan saatu harrastaa ja touhuta omien koirien kanssa sekä viettää kesää, kenneltreffejä ja ennenkaikkea keskittyä metsästyskauteen.

 

Mukavasti olemme päässeet sorsastusreissuille, vaikka vielä sitä omaa tiputusta ei ole tullut. Onneksi muut ampujat ovat huolehtineet että koirilla on ollut töitä. Kävimme myös peltopyyjahdissa ja pari fasaanijahtia ja sorsastuskeikkaa on vielä tulossa, ennekuin kausi on ohi.

 

Nyt on siis hyvä hetki suunnitella seuraavia pentueita. Stellan kanssa kävimme Ruotsissa syyskuussa tapaamassa aivan ihastuttavaa Bensonia, astutus onnistui hyvin ja pentuja on tulossa marraskuunpuolella.

 

Sopivasti Rilla aloitti juoksunsa ja se astutetaan näistä juoksuista myös. Kyseessä on siemennyt, joten pidetään peukkuja että saamme onnistumisen <3 Rillan pennut syntyvät sitten vuoden vaihteessa.

 

Myös Oprille on suunnitteilla mielenkiintoinen pentue talveksi 2020. Opri siemennetään myös Englantilaisella uroksella, joten peukut pystyyn että myös tästä yhdistelmästä saadaan pentuja.

 

Näissä pentueissa riittää hommaa kevääseen. Kesäksi 2020 ei ole näillänäkymin pentuesuunnitelmia, vaan jos ensi vuonna tehdään muita pentueita niin se ajoittuvat hyvin luultavasti vasta syksyyn/talveen 2020/2021. Kesän ja alkusyksyn haluan aina jos vain mahdollista rauhoittaa treenaamiseen/kisaamiseen sekä metsästykseen omien koirien kanssa.

 

Hienoja tuloksia ovat kasvattini tehneet pitkin kautta. Saimme tänä vuonna myös 2kpl uusia valioita. Pentuesisarukset Brufinn Must Be Meaninful "Teppo"&Raimo FI KVA JK3 - PK-jäljeltä ja tuorein FI KVA HK3 Brufinn Must Be Mystery "Milli"&Maria - PK hausta! (Brufinn Very-pentueen emä). Valtavasti onnea molemmille koirille ja taitaville sekä ahkerille ohjaajille. <3

Kesä oli ja meni. Meillä harmillisesti koko lauma kävi läpi kennelyskän ja sitäkautta sekä treenaaminen että kisaaminen jäi miltei kokonaan. Dopeyn kanssa käytiin 2 nome-b AVO-luokan starttia nyt loppukesästä kun sairastelut oli sairasteltu ja saimme myös tarvittavat tulokset eli 2xAVO1 ja siirron VOI-luokkaan. Saadaan aika paljon treenata että päästään luokan tasolle, mutta koko Dopeyn elämä aikaa saada siitä FI KVA. Vepe harrastusta ollaan keretty ihan kokonaiset 5 kertaa käydä treenaamassa. Dopey kävi yhden startin AVO3 verran ja nyt sitten odotellaan että vienti loksahtaa vielä kohdilleen. Quilan kanssa käytiin myös nome-b ALO:ssa ALO2-tuloksen verran. Vielä pitää hiukan treenata ohjauksia joten seuraavat startit sen kanssa ensi vuonna. Oprin kanssa pitäisi vielä käydä taippareissa, Tara menee taippareihin vasta ensi kesänä. Tirri kasvaa hurjaa vauhtia, en meinaa perässä pysyä.

 

Metsästyskausi alkoi 10.8 kyyhkyllä ja 20.8 sorsalla. 1-2 kertaa viikossa ollaan päästy metsälle koirien kanssa. Myra ja Brim sekä Dopey ovat toimineet luottokoirina, varsinkin kun Myran ja Brimin kanssa aika ei riitä enää harrastaa niin "vanhukset" saa sitten metsästellä sydämensä kyllyydestä. Dopeylle haetaan kokemusta ja ihan mukavasti se ohjautuukin jo myös metsästystilanteissa. Quila on päässyt harkitusti sorsalle, intoa riittää ja nokka sekä ylösotot toimii. Liikaa en sen kanssa vielä näitä hommia halua tehdä etten pilaa sitä aivan täysin. Opri pääsi myös kertaalleen sorsalle ja teki todella hienon haavakkotyön, nyt se saa odotella ensi vuotta ja kypsymistä. Sijoitusnarttuni Stellan kanssa kävin myös pari kertaa metsällä kun se ei oman emännän kanssa ole aikaisemmin käynyt. Hyvin luontainen työskentelijä, hyvä haavakkotöissä, todella sinnikäs hakija ja tehokas nokan käyttäjä. Oli oikein mukavat reissut Stellan kanssa, ja retki kertoi hyvinkin että se on myös metsästysominaisuuksiltaan jalostuskelpoinen koira.

 

Seuraavat pentueet on suunnitelmissa syksyksi 2019 ja ne on nyt julkaistu. Toivotaan että onnistuu! Kevään suunnitelmat ovat vielä auki, riippuen vähän miten näissä astutuksissa käy ja käyttääkö Quilan kasvattaja Quilan seuraavista juoksuista jne, kaikki lukkoonlyödyt suunnitelmat tullaan julkaisemaan aikanaan. Mutta nyt jännätään näitä tulevien ja julkaistujen suunnitelmien onnistumista ja sen jälkeen mietitään taas uusia. :)

 

Brufinn Faceryhmän puolella ollaan käyty keskustelua labradorinnoutajilla löydetystä hemofilia A:sta jota Hannes Lohen ryhmä nyt tutkii. Omissa kasvateissa "kopkop" ei tapauksia ole vielä ollut, mutta Elvin (Colas Elvie) jälkeläisiltä olisi hyvä laittaa Hannes Lohen ryhmään verinäytteet menemään niin saadaan jossakin vaiheessa toivottavasti tällekkin sairaudelle geenitesti kehiteltyä. (Jos et ole facessa niin kysy Katrilta lisää infoa)

Linkki:  https://www.koirangeenit.fi/osallistuminen/naytelomake-verinaytteen-mukaan/

 

 

Kasvatit ovat tehneet mukavasti tuloksia kesän aikana, onnea kaikille tasapuolisesti!

 

FI VPVA Brufinn Dark Dance "Urho"&Kyllikki pääsivät kisaamaan SM vepeen viikonloppuna 14 Suomen parhaan vesipelastuskoiran joukkoon. Joukossa oli yhteensä 3 labradoria. Urho teki VOI3 tuloksen, ollen lopulta sijalla 10! Valtavasti Onnea!

 

Kesällä Brufinn Must Be Mystery "Milli"&Maria pääsivät myös PK SM-kisoihin hausta. Tuloksena HK3 261pist. Sij.14! Valtavasti Onnea

 

Myös veli FI KVA Brufinn Must Be Meaningful "Teppo"&Raimo pääsivät PK SM-kisoihin jäljeltä, mutta tälläkertaa ei tulosta. Teppo ei ollut oma itsensä ja Raimo soittelikin kun se oli kisojen jälkeen oksennellut. Parempia vointeja Tepolle ja kun koira on kunnossa niin ne onnistumisetkin tulee myös sieltä arvikisoista!

 

Olen lomaillut ilman sosiaalista mediaa parhaani mukaan. Joten nyt hiukan tulos päivityksiä. Ensiksi kiitos Iben Pytlickin viikonloppuun osallistuneille meillä oli huikea viikonloppu! <3

 

Sitten facesta kopsaamani tulospäivitys:

Kaikki kotisivujen ja kasvattien tulosten päivitykset ovat kärsineet lomastani kun olen vältellyt parhaani mukaan facea ja muuta sosiaalista mediaa. mutta jälkijunassa tässä näitä nyt olisi :)

Mejä:
-Brufinn Very Smart "Elmo"&Mia mejästä AVO2 35p sij 3/7. Onnea hienosta tuloksesta!
- FI JVA Brufinn Dark Side "Osku"&Mia P-H nuuskujen mestaruus kokeessa VOI3 ja mestaruuden sija 2! Onnea!
- 14.7 Vehmaa Brufinn Need For Speed "Into"&Sonja AVO1 46p. Hurjasti Onnea!

NOU:
- Brufinn Very Smart "Elmo"Mia hienosti SNJ:n leiritaippareissa NOU1. Onnea <3 "Suuren itseluottamuksen ja aloitekyvyn omaava koira, joka liikkuu valtavalla nopeudella ja suurella alueella, itsenäinen koira, joka suoriutuu hyvin kaikista päivän tehtävistä.

Vepe:
- FI JVA Brufinn Dark Side "Osku"&Mia AVO1 95p, tämä oli toinen AVO1, enää yksi ja VOIVOI-luokka kutsuu. Paljon Onnea!!
- FI VPVA Brufinn Dark Dance "Urho"&Kyllikki 14.7 Päijät-Hämeen vesipelastajat ry:n kokeessa VOI1 94p sij 1. Paljon Onnea! 30.6 Urho&Kyllikki myös VOI1 98p ja sij1 Kanta-hämeen kennelkerhon kokeessa! Varma suorittava tämä kaksikko, paljon Onnea!!
- Brufinn Quite A Catch "Late"&Kirsi toinen AVO1, paljon Onnea!!

Rallytoko:
- Brufinn Spicy Chili "Peppi"&Varpu kävivät hakemassa toisen hyväksytyn tuloksen VOI-luokasta, enää yksi ja sitten odottaa erikoisvoittajaluokka mistä on mahdollisuus myös valioitumiseen! Onnea Peppi&Varpu!

Koirauinnin SM-kisat (epäviralliset) kesäkuussa:
- Brufinn Napi "Rudi"&Tiia SM-kultaa!
SM-kultaa omasta kokoluokasta sekä kaikkien kokoluokkien yhteisfinaalista ollen joka kierroksella (neljästä) kaikista osallistuneista koirista nopein. Parantaen aikaa joka kierroksella. 50m matka finaalissa ajalla 42,47s. Onnea Rudi&Tiia!

PK-haku:
- Brufinn Pure Madness "Urpo"&Susanna ykköstulos 277p / HK2. Onnea, seuraava startti sitten kolmosluokassa!

Brufinn S, True, Unique ja Very- pentueista on myös suurin osa koirista kuvattu virallisesti ja olen kyllä tyytyväinen tuloksiin. Tervettä porukkaa <3 Ainoastaan V-pentueessa yksi C/B lonkka ja yksi harmillinen C/D-lonkka matalan maljan vuoksi, mutten onneksi siisti. Kiitos kaikille ahkerasti kuvilla ja kokeissa käyneille kasvateilleni, arvostan ihan älyttömästi

 

Viime viikonloppuna minulla oli ilo seurata kahden kasvattini nomen ALO-koetta Niemi-Kapeessa samassa kokeessa jossa starttasin myös itse. Meillä kaikilla meni kokeet oikein hyvin.
Myös moni muu kasvatti on tehnyt tulosta. Tässä ne mitkä muistan/osunut uutisvirtaan. Laita viestiä jos koirasi tulos ei ole tässä listassa ja haluaisit sen olevan.

Nome-b:
- Brufinn Rare Diamond "Rilla"&Anu: Pirkassa Niemi-Kapeessa la ALO2 ihka ekassa kokeessaan! Sunnuntaina Kannonkoskella ALO3, hakua kehuttiin ja saivat toimitsijoiden palkinnon <3 Onnea Anu&Rilla!

- Brufinn Need For Speed "Into"&Sonja la pirkassa ALO2, niin pienestä kiinni. Koira suoritti koko kokeen hienosti mutta markkeerauksissa pepun paikka oli hiukan kevyehkö. Oli ilo seurata Sonjan ja Inton työskentelyä. Hyvä tulos joka varmasti vielä kirjastuu. Onnea!

-Chilihunters Aquila Pomarina "Quila"&minä la Pirkassa ekassa ALO-kokeessamme ALO2, ruutia oli enemmän kuin jarruja ja vesiohjaus oli vesihaku, mutta tästä on hyvä jatkaa. :)
- Brufinn Rebel "Rudi"&Maria kävivät ensimmäisessä ALO-startissaan ja hienosti ALO3-tulos. Nyt tietää mitä treenata ja kohti seuraavaa koetta. Paljon Onnea Rudi&Maria!

-Brufinn Need For Action "Tico"&Riikka-Maria kävivät omalla tahollaan kokeilemassa ensimmäistä kertaa nomen ALO-luokkaa, tulos ei ollut just se kirkkain tälläkertaa ALO0. Tico huolestui kovasti veneessä olevista huitovasta heittäjästä ja päätti, pelastuskoira kun virallisesti on, että nuo pitää kyllä pelastaa. Kuollut riista sai siis odottaa (eihän se sieltä mihinkään katoa - ja kerrottakoon että Tico myös kovasti rakastaa riistaa eikä sitä noin vain jätä) kun oli tärkempää suorittaa pelastustoimi ihmisille: Tico siis ui päättäväisesti veneelle ja nousi kyytiin katsomaan että olethan sinä ihmeellisesti huitova ihminen varmasti ihan kunnossa? Riikka-Marian sanoin harmi että tästä ei ole kuvaa! Ihana Tico <3 Hyvä Riikka-Maria, hyvä huumori on tämänkin lajin suola ;) <3 Ja vaikka ei pakosti tuolla hetkellä ihan naurattanut niin toivottavasti jo nyt hymyilyttää, minä olisin niin mielelläni nähnyt tämän legendaarisen tilanteen. Tätä juttua on niin ihana päästä jakamaan kaikkien Elvin jälkeläisten kanssa jotka voivat ehkä samaistua tilanteeseen -> Johanna

- Brufinn Keepers Gun Dopey "Dopey"&minä Pirkan kokeessa AVO1. Huikea Dopsu, pitkän saikun ja treenitauon jälkeen mentiin ihan kylmiltään katsomaan minkälainen pojan vireys on tänä vuonna. Yllätyksekseni kun mitään en odottanut niin Dopey innostaan huolimatta oli mukavassa yhteystyössä kanssani ja suoritti kokeen todella siististi läpi. Hieno poika <3

- velipoika "Aapo" Brufinn Keep Hunting Happy&Janne kävivät hakemassa omasta kokeestaan toisen AVO1 tuloksen ja sitämyötä siirron VOI-luokkaan! Onnea Janne&Aapo! keväällä Aapo vetäisi myös WT:ssa AVO1 tuloksen joten VOI-luokka odottaa siinäkin lajissa!

Sunnuntaina KHN:n kokeessa piti vielä startata pari kasvattiani mutta valitettavasti koe levän takia peruuntui. Sellaista tämä harrastaminen välillä on. Quila kerkesi kuitenkin toisena koirana hakemaan ALO0 työtapaturman takia. Syksyllä sitten taas uudestaan minun lauman porukka kokeissa tulilla! Kyyhkyn ja sorsan aloitusta myös odotellaan!

Ensiksi Onnea uusi FI KVA Brufinn Must Be Meaningful "Teppo"&Raimo Viitanen PK-jäljeltä viimeinen ykköstulos ja sitä myöten uusi Brufinn FI KVA!

 

Virkakoirakokelaista W ja X-pennuista olen kuullut pelkkää hyvää. Kiitos ohjaajille yhteydenpidosta.

 

Toukokuussa 2019: Brufinn Must Be MindTrick "Santtu"&ohjaaja Antte ahkeroivat kolmepäivää keräten kokemusta vankilakoirien kisassa Oulussa. Kotiintuomisina ruokasäkki huoneistoetsinnän lajivoitosta. Kokonaissijoitus hienosti kahdeksas! Kasvattaja Onnittelee!!

 

FI KVA Brufinn Barcelona "Demi"&Ulla Pihlaja edustivat kolmen muun koirakon joukkueessa Suomea Englannissa Chatworth International Team Event kisassa. Demi&Ulla sekä koko muu tiimi tekivät tasaisen vahvaa työtä koko viikonlopun ja siitä hieno jaettu 5 sija joukkueelle. Onnea koko tiimille, mutta erityisesti Ullalle&Demille.
 
 
Touko/Kesäkuun vaihteessa käväisin myös ystäväni kanssa Hollannissa katsomassa IWT-kisaa. Suomesta paikalla oli 3 joukkuetta. Mervi, Mikko ja Maarit tiimi sijoittui 2 sijalle, häviten niukasti 4 pisteellä kokeen voittaneelle Skotlannille! Mervi Salon koirana oli "Copper" joka oli myös top dog 2. Copper on "Armi" sijoitusnarttuni isä. Maaritin koirana oli "Haamu" joka on Brufinn Very-pennuilla isänä. Toinen Suomen tiimi tuli hienosti sijalle 14! Tapahtuma oli kaikintavoin mukava ja siinä ohella vietimme ystävän kanssa miniloman. Kiitos pitää antaa kotona olleille pentue, talo ja koiravahdeilleni: Maarit ja Jenny! <3

 

Hurjasti on kasvatit saaneet myös tuloksia aikaiseksi alku vuoden/kesän aikana. Onnea kaikille! Tuloksia mitä tiedän olen enemmän julkaissut tuolla facebookin puolella. Kuvausikäiset kasvattini ovat käyneet myös mukavasti virallisissa kuvissa ja terveitä muksuja on olleet tulokset yhtä harmillista C/D lonkaa lukuunottamatta. Näille ei aina voi mitään. 

 

Viime viikonloppuna vietettiin Korpilahdella jälleen Brufinn kenneltreffejä. Kiitos osallistujat sekä meidän huippukouluttajat: Pasi Pöppönen, Mervi Salo, Heli Puputti ja Esa Valkonen. Kiitos myös Matkailutila Surkeenjärvi teidän kanssa on aina yhtä mukava tehdä yhteistyötä. On jokavuosi mukava kokoontua näkemään kasvatin omistajia ja kasvatteja tämän mukavan tapahtuman puitteissa. Voimaannuttava viikonloppu jonka myötä jaksaa taas katsoa ensi vuoteen.

 

Ensi vuoden Brufinn kenneltreffien aika ja paikka on samat eli viikkoa ennen juhannusta 12-14.6.2020 Korpilahdella Matkailutila Surkeenjärven tiluksilla. Kouluttajatkin on jo saatu ensi vuodelle: Sanna Lähdeoja, Pasi Tikka sekä Pauliina Ahola (Kennel Reedrunner's). Joten aika kannattaa laittaa taas ajoissa kalenteriin ja tervetuloa ensi vuonnakin mukaan!

 

Tämän vuoden seuraava koulutus on Iben Pytlikin (kennel Batmoors, Tanska) koulutus Teiskossa 6-7.7.2019. Koulutuspaikat ovat jo täynnä, mutta kuuntelemaan ja malttikoirakko paikkoja on vielä vapaana. Itse osallistun myös KHN:n järjestämään Philippa Williamsin koulutukseen heinäkuun lopussa. Siitä ei sitten olekkaan enää pitkäaika metsästyskauden alkuun! Ja järjestetään koulutuksia lisää sitten keväällä jos kiinnostusta riittää. 

 

Meillä on nyt myös pentulaatikko hiljentynyt hetkeksi. Muikun ja Kaoksen muksut ovat lähteneet omiin koteihinsa. Muikun sijoitussopimus on saatu onnellisesti päätökseen ja sen omistajuus siirtyi nyt Jennylle perheineen. Lämmin kiitos hyvin toimineesta yhteistyöstä Jenny&Muikku.

 

Kesän ja metsästyskaudenalun rauhoitan omille koirille ja menoille.

 

Seuraavat pentusuunnitelmat on tarkoitus toteuttaa loppuvuoteen sijoitusnartullani Brufinn Pure Diamond "Stellalla". Stellan uros on alustavasti päätetty mutta julkistan sen vasta lähempänä astutusta. Stellan juoksuja odotan syyskuulle, katsotaan miten käy. Pennut siis syntyisivät loppuvuonna ja olisivat vuoden 2020 alussa luovutuksessa. Myös omalle "Oprilleni" Brufinn True Optimist olisi suunnitelmissa pentue vuodelle 2019/2020. Suunnitelmissa käyttää pakastetta ja saada musta/ruskea pentue maailmaan, mutta siitäkin lisätietoja kun ajankohtaista syksymmällä!

 

Pentukyselyitä ei hirveästi kannata nyt kesäkaudella laitella koska pentuja ei ole ennen loppuvuotta, enkä käytä energiaani pentukyselyihin vastaamiseen. Yhteyttä kannattaa ottaa vasta kun suunnitelmat realisoituvat ja julkaisen yhdistelmän kotisivuillani sekä kerron että nyt otan pentukyselyitä vastaan. Ja suosittelen ottamaan sähköpostitse yhteyttä ja kertomaan perusteellisesti miksi teille jne, vastaan muutenkin "pentukauden" ulkopuolella hyvin nihkeästi vieraisiin numeroihin.

 

Kasvattini saavat minut toki kiinni tänäkin aikana!

 

Kesäterveisin

Katri Nevalainen

Tervehdys ja tervetuloa vuosi 2019.

 

Brufinn W-pennut muuttivat alkuvuodesta omiin koteihinsa ja hyvin on lähtenyt elämä liikkeelle. Parilla oli löysää vatsaa ja sitä seurattiin/seurataan sekä pari pissitulehdusta nartuilla joka on talvipennuille hyvin tyypillinen vaiva kun massussa ei karvaa ole yhtään. Näistä pennuista lähti Brufinn Wild Life "Retu" ja Brufinn Wild Card "Pablo" Poliisille opettelemaan erityisetsintä tehtäviin, samoin Brufinn Wish For A Kiss "Siiri" lähti koulutukseen Riihimäen vankilaan ja Brufinn Wish Me Luck "Perra" Porin Prikaattiin opettelemaan myös virkanaisen tehtäviä. Toivotaan heille hyvää koulutusaikaa ja monia virkavuosia. Näitä mukuloita vilahtelee välillä myös mediassa.

 

Brufinn Xtra-pentue syntyi 17.1: 4 narttua ja 1 uros. Pennut ovat nyt kaikki alustavasti varattuja ja seuraavien viikkojen aikana näen kaikkien omistajien kanssa. Nämä pennut kasvaa ja kehittyvät vauhdilla ja kaikki tapahtuu emän omistajan hoivissa Hattulassa. Katsotaan saadaanko tästä pentueesta myös virkamiehen/naisen tehtäviin pari pentua, sen kertoo sitten ihan viimeisellä viikolla pentutestit. Pidetään mukuloille peukkuja.

 

Seuraavan pentueen suunnitelmat alkavat konkretisoitumaan kun Muikku aloitti juoksunsa ja sen kanssa lähdetään Tanskaan viikon sisällä. Toivotaan kovasti onnistumista :) Syksyksi mahdollisesti suunnitteilla vielä yksi pentue..mahdollisesti sekalinjainen pentue missä emänä Elvin viimeisestä pentueesta "Naava" Brufinn Queen Of Hearts. Tästä lisätietoja joskus syksymmällä. Voi hyvin olla että Muikun pentujen jälkeen seuraavat pennut toteutuvat vasta vuonna 2020, katsotaan.

 

Kasvatit ovat aloittaneet tämänkin vuoden loistavasti:

Labradorinnoutajakerhon
VUODEN 2018 PALVELUSKOIRALABRADORI
Brufinn Must Be Meaningful "Teppo"
om. Raimo Viitanen
Onnea Raimo & Teppo!!

 

Ja toinen aika mainio juttu Veran kasvatti
Eilan&Heikin jälkeläinen:
"Rudi" Brufinn Napi starttasi World Agility Open -karsinnoissa (avoimet MM-kisat) ollen kokonaispisteissä neljäs ja edustuspaikka Suomen joukkueeseen avoimiin MM-kisoihin. Toukokuussa heitä kutsuu Hollanti! Hurjasti Onnea Tiia&Rudi!!

 

Muitakin tuloksia varmasti tullut mutta niistä en ole ajantasalla, ja muutenkin julkaisen niitä mielummin facessa, koska kuulumiset täällä eivät ole aina ihan ajantasalla :)

 

Meillä oli 30.1 joukkotarkki Mevetissä Brufinn U, T ja yhden S-pennun kanssa. Dopeyn&Hertan= Brufinn True-pentue kävi 5/10 virallisilla kuvilla ja kaikki terveitä lonkilta, silmistä ja kyynäriltä. Huippua, toivon lopuille yhtä hienoja tuloksia! Brimin&Harveyn pennuista kävi kuvilla 3/5 ja terveitä olivat nämäkin kolme reipasta poikaa! Harveyhan oli myös Brufinn W-pentueen isä, joten lupaa hienoa terveyttä myös uudelle katraalle. Brufinn S-pentueesta on käynyt 3 kuvilla ja kaikilla lonkat, kyynärät ja silmät terveet. Metkalla LTV1 tulos selästä, joka ei pitäisi haitata elämää millääntavoin. Hirmulla sen sijaan LTV4 eli yksi ylimääräinen symmetrinen nikama, tämä voi alkaa vaivaamaan jossakin vaiheessa, todella kurja homma :( Toivotaan monta tervettä harrastuksien täyteistä vuotta ahkeran emännän kanssa! Tämän pentueen emän sisarella on sama vaiva todettu vuonna 2018, selkä oli alkanut oirehtimaan ja se oli kuvattu. Nyt mennään päivä kerrallaan, vointi on kuitenkin usein hyvä. Kurjaa tuo silti on. Ja tämän takia en tule jatkamaan Brufinn S-pentueesta eteenpäin, Hirmu olisi muutenkin ollut jalostusmahdollisuusnarttuni tästä pentueesta ja selän vaivan takia en halua tästä jatkaa edes terveiden osalta. Tämähän ei noita paria LTV4 koiraa auta, mutta sen mitä voin kasvattajana tehdä on olla ottamatta tästä linjasta enää turhaa riskiä jatkon kannalta. Brufinn Very-pentue tulee 25.2 tasan 1v ja niidenkin kanssa pitäisi mennä joukkotarkastukseen kevään/kesän aikana, lisää jännitettävää tiedossa!

 

Brufinn T-pentue on muutenkin spesiaali pentue itselleni. Se on urokseni Dopeyn ensimmäinen pentue ja nämä terveystulokset antavat myös sitten hiukan suuntaa mitä se mahdollisesti jättää. Toki yhdistelmä aina myös vaikuttaa, mutta olen erittäin onnellinen urokseni ensimmäisistä kuvatuista terveistä jälkeläisistä!

 

 

Muuten omalla laumalla menee hyvin. Viihdymme hyvin uudessa kodissa vaikka työmäärää nämä lumikelit "hiukan" lisäävät. :D 

 

Omista koirista on kuvaamatta enää "Tara" joka täyttää toukokuussa 1v. Pidän tästä kiltistä ja oppivaisesta tytöstä kovasti. Vielä saa siis toukokuun tienoilla jännittää! Opri kuvattiin muiden T-pentujen kanssa terveeksi, hieno homma. Nyt senkin kanssa päästään suunnittelemaan kesän taippareita jne. Mitään kisasuunnitelmia en ole tämän kesään suhteen tehnyt, mukava varmasti käydä tarkistamassa Dopeyn ja Quilan kanssa ehkä pari nome-b/Wt-kisaa. Taralle ja Oprille taipparit, mutta noin muuten aika iisisti varmaan otetaan ja nautitaan kesästä ja ihan vain treenaamisesta. En halua enää/nyt tälle kesällä luoda mitään painetta tekemisestä. Ollaan vaan, treenataan ja nautitaan. Kevään ja kesän koulutuksiin olenkin jo varannut itselleni ja koirilleni paikkoja.

 

Joka vuotiset koko kennelin: Brufinn kenneltreffit tulevat jälleen ja pidetään 15-16.6.2019 Korpilahdella Surkeen matkailutilalla. Meillä on huippukouluttajat jakamassa oppejaan: Mervi Salo, Esa Valkonen, Pasi Pöppönen ja Sanna Lähdeoja. Ilmoittautuminen aukeaa helmikuun loppupuolella kun saan laskettua hinnat yöpymiselle, ruokailuille sekä koulutuksille. Olette kaikki tervetulleita mukaan, laittakaahan viikonloppu jo nyt kalenteriinne ja työpaikan vapaa toiveisiin! :)

 

Syksyä odotan koirien kanssa jo nyt kyyhkyn, sorsastuksen ja fasaanijahtien aikaa, joihin pääsimme tänä vuonna osallistumaan mukavasti. On vaan noutajan kanssa aika hienoa puuhaa istua puskassa ja odotella auringon laskua tähyten taivaalle ja kun osuma tulee niin oma koira hoitaa riistan talteen. Nyt näistä metsästetyistä herkuista pääsee nauttimaan ruuan merkeissä, myös sulat on tallessa ja mietintä myssy päässä mitä ja milloin niistä teen jotakin. :)