Blogi

Nartut on astutettu ja metästyslinjaisia pentuja toiveissa syyskuulle. Käy katsomassa yhdistelmien esittelyt: Litterplans/pentuja ja Nita&Ferro ja Quila&Hyde

 

Sijoitan vähän päälle 1v ikäisen nartun Brufinn Beretta "Käpsyn" kahdesta pentueesta, jos sopiva sijoituskoti löytyy. Haen sille mielellään joko metsästävää tai harrastavaa kotia. Oma aikani ei yksinkertaisesti riitä monelle nuorelle koiralle ja toivon löytäväni sopivan kodin tälle nuorelle aikuiselle niin että Käpsy saisi enemmän yksilöllistä aikaa ja huomiota ja tekemistä. Käpsy on emäntä tavoin kaikinpuolin terve koira, se on myös peruskoulutettu ja helppo arjessa. Voit kysyä kiinnostuesssasi lisää s-postitse. Käpsystä: Käpsy

 

 

Brufinn kennelin ensimmäinen pentue syntyi 11.2.2011 Tervakoskella Kreetta Kerimaan kanssa yhteistyössä hänen nartulleen Evening's Kind Kybele "Tuikulle". Minun ensimmäinen yhdistelmäni kasvoi Kreetan hyvässä hoidossa. Tämän jälkeen teimme Kreetan kanssa vielä parin muun pentueen kanssa yhteistyötä ja ystävyytemme on jatkunut koko tähänastisen kasvatusurani ajan.

 

Tuikun ihanista 10 vuotta täyttäneistä muksuista on minun tietääkseni elossa 6/7 koirasta. Vuosien saatossa yhteydenpito omistajien kanssa on hiipunut, mutta parin kanssa ollaan vielä facebook kavereita ja sitä kautta nähnyt ja kuullut veteraanien menoa.

 

Näistä sekalinjaisista Brufinn viinirypäleet pentueen muksuista Brufinn kennelin taival alkoi. ❤

 

Olen ylpeä jokaisesta koirasta joka Brufinn kennelin nimeä virallisessa nimessään kantaa. Muutamia valioksi asti yltäneitä kasvatteja on tähän 10 vuoteen mahtunut myös. Brufinn valiokoirista/titteleistä kiitos kuuluu ahkerille koirien omistajille!

 

Kasvattamisen osalta 10 vuoteen on mahtunut paljon, niin onnistumisia kuin myös epäonnistumisia. Suurimmaksi osaksi onnekseni olen saanut iloita kasvattien hyvistä terveystuloksista ja onnellisista/tyytyväisistä omistajista.

 

36 pentueeseen ja 260 koiraan, jotka täältä ovat lähteneet, mahtuu toki myös kasvatteja, jotka ovat sairastuneet johonkin sairauteen niillä on voinut esiintyä esim epilepsiaa, syöpää tai koiralla on ilmennyt selkävaivoja, kilpirauhasen vajaatoimintaa, olkanivelen ocd:ta tai on ilmennyt allergiaa. Vielä näiden sairaiden koirien joukko on ollut vähemmistö. On tottakai aina harmillista sekä minulle että omistajalle, kun omalla kasvatilla ilmenee jokin sairaus ja ymmärrän omistajien suuren harmituksen ja toki huolen omasta koirastaan. Joskus joku sairaus voi ilmetessään olla niin vakava, että se vie koiran ennenaikaisesti vihreämmille metsästysmaille. Onnekseni näitä koiria on vielä vain pari, syövän ja huonon kyynärän takia lopetettuja.

 

Kuulen myös näiden sairastuneiden koirien kuulumisia, jos omistajat niitä haluavat kanssani jakaa. Kennelini kotisivuilta löytyy tiedot jokaisesta pentueesta. Sinne olen jokaisen koiran kohdalle kirjoittanut omistajien luvalla, jos sellaisen olen saanut, koirien terveysasioista, myös niistä ongelmista.

 

Kennelini etusivulla on edelleen kasvateilleni TERVEYSKYSELY Terveyskysely jonka voi aina täyttää vaikka uudestaankin ja toimittaa minulle sähköpostiin. Näin koirasi uusimmat terveysmurheet varmasti päätyvät myös minun tietooni. Aina ei käy kaikilla omistajilla mielessä (varsinkaan jos ei muuten olla enää yhteydessä), että tämä asia voisi olla tärkeä ilmoittaa myös koirani kasvattajalle. Mielelläni kuulen mitä koiralla epäillään ja mitä siltä on tutkittu sekä mikä lopullinen diagnoosi sitten on. Koiran omistajan luvalla kirjoitan lopullisen diagnoosin kyseisen koiran tietoihin kotisivulleni. Ajoittain on hyvä muistutella kasvatin omistajia tuosta terveyskyselystä. :)

 

En usko yhdenkään kasvattajan tarkoituksella teettävän sairaita koiria, mutta me emme myöskään pysty lupaamaan tervettä koiraa yhdellekkään pentua harkitsevalle, sellaista kristallipalloa meillä kasvattajilla ei käsissämme ole.

 

Viimeisin Brufinn pentue on syntynyt 5.2.2021 nartulleni Chilihunters Aquila Pomarina "Quila". Näitä nuoria jäi mukavasti lähelleni asumaan ja pääsen seuraamaan niiden kasvua ja kehitystä läheltä, tarkoitus olisi nähdä näiden pentujen&omistajien kanssa myös säännöllisesti treenien merkeissä. Seuraavat pentusuunnitelmat ovat vielä auki, mutta sijoittuvat luultavasti loppuvuoteen 2021. Niistä ilmoitan kotisivuillani  Litterplans/pentuja, kun suunnitelmat tarkentuvat ja tulevat ajankohtaiseksi.

 

Loppukevät ja kesä 2021 treenaillaan ja nautitaan erilaisista tapahtumista Brufinn 10 juhlavuoteen liittyen. Melkein joka kuukaudelle on erilaisia koulutustapahtumia, ulkopuolisia koulutajia, kursseja jne eripuolilla Suomea suunnitteilla. Seuraava koulutus on äitienpäivänä Etelä-Savossa Villilän koirapalveluilla. Sitten tulevatkin kesäkuun kenneltreffit Korpilahdella jolloin pääsemme juhlistamaan (toivottavasti ihanassa säässä) paikalle pääsevien kanssa juhlavuotta. Itse odotan myös jo nyt kovasti syksyä ja ensimmäisiä metsästysreissuja omien koirieni kanssa. ❤

 

Täältä näet mitä vuodelle 2021 on suunniteltu: Tapahtumat 2021

Facessa ilmoittelen näistä aina lähemmin/tarkemmin. Jos kuitenkin olet jostakin tapahtumasta kiinnostunut niin voit laittaa minulle siitä jo etukäteen sähköpostia.

 

Toivottavasti näemme mahdollisimman monen kanssa koiraharrastuksen merkeissä myös tänä vuonna, tietysti koronarajoituksia noudattaen.

 

Mahdollisimman mukavaa kevättä kaikille teille koirienne kanssa.

 

Bertta löysi sijoituskotinsa. Ja Quilan pennut ovat löytäneet myös omat kotinsa, ovat alustavasti varattuja. Monta niistä jää myös tähän lähelleni, mistä olen erityisen iloinen. Valitettavasti kaikille potenttiaalisille kodeille ei 6 pennusta löytynyt omaa koiraa. Moni todella hyvä koti jäi tälläkertaa ilman pentua. Olen ollut yhteydessä niihin koteihin jotka pennun saivat ja niihin jotka ovat käyneet meihin tutustumassa ennen pentujen syntymää vaikka tosiaan kaikille ei sitä omaa pentua nyt löytynytkään. Toivon että moni löytää oman noutajansa kuitenkin tässä kevään/kesän aikana. Paljon tsemppiä etsintöihin!

Quilan ja Barkleyn pennut syntyvät noin viikon päästä ja niitä odotellaankin kovasti jo maailmaan. Lisätietoja yhdistelmästä: Quila&Barkley

 

Kuvassa oleva ihana, reipas ja rohkea, mutta hyvin kontaktinhaluinen ruskea metsästyspainotteinen pakkaus Brufinn Forever Yours "Bertta" hakee yhteistyökykyistä sijoituskotia. Pentu on nyt 8 viikkoinen ja eilen käytiin ensimmäisen kerran kraniossa laittamassa kroppa kuntoon kasvua varten. Etsin pennulle joko aktiivisesti metsästävää kotia joka käyttää koiran vanhempana myös taipumuskokeessa (tällaisen kodin toivon olevan lähempänä minua) tai sitten aktiivisesti harrastavaa, kisaamisesta kiinnostunutta kotia. Lenkkikaveriksi pentu ei lähde, eikä ensikoiraksi. Kiinnostuneet voivat olla rohkeasti yhteydessä sähköpostitse ja kertoa millainen koti heillä olisi tarjota. Litter F-pentue

 

 

Ensiksi Rauhallista Joulua kaikille kasvatin omistajilleni, ystäville ja yhteistyökumppaneille!

Vuoden vaihde on pian täällä ja toivotaan parempaa vuotta kuin tämä korona vuosi!

Vuoden vaihde tietää taas rakettien paukkumista ja koirien paikka on silloin sisätiloissa turvallisessa ympäristössä etteivät ne pääse paukkuja säikähtämään ja esim karkaamaan. Viekää ennen klo:18.00 koirat käymään tarpeillaan ja seuraavan kerran vasta aamulla kun rakettishow on ohi. Näin meillä toimitaan vaikka omat koirani eivät raketeista välitä, en kuitenkaan ota riskiä että niistä tulee rakettisäikkyjä yhden huonon kokemuksen takia. Jos ja kun koiraa käyttää ulkona ennen "shown" alkamista niin hihna/panta mahdollisesti vielä + valjaat ja toinen hihna varmistamassa ettei mahdollisen säikähdyksen hetkellä esim nuori/pentu koira pääse karkaamaan pannastaan. Joka vuosi näitä karanneita koiria etsitään etsijäkoirien avulla seuraavalla viikolla. Toivon että tässä joukossa ei ole kasvattejani tänäkään/ensi vuonna!

 

Hissun ja Taran pennut ovat varattuja ja lähtevät tammikuun aikana omiin koteihinsa. Kyselyitä oli todella paljon ja myös paljon mukavia koteja, mutta vain osalle riitti oma pentu. Onneksi pentu suunnitelmia on monella kasvattajalla nyt keväällä niin toivottavasti sieltä löytyy jokaiselle sopiva oma pentu.

 

Astutin tälle vuotta vielä "Quilan" ja jos kaikki menee hyvin niin sen pennut syntyvät helmikuun alkupuolella ja ovat luovutuksessa maaliskuussa. Pentue on metsästyslinjainen ja myydään harrastaviin/metsästäviin koteihin. Käy kurkkaamassa yhdistelmän sivut: Quila&Barkley

 

Kesäksi 2021 ei ole suunnitteilla pentueita! Jos näiden jälkeen pentuja vuonna 2021 tehdään niin suunnitelmat sijoittuvat loppuvuodelle syksyyn/talveen 2021.

Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS