Blogi

Ensiksi Onnea uusi FI KVA Brufinn Must Be Meaningful "Teppo"&Raimo Viitanen PK-jäljeltä viimeinen ykköstulos ja sitä myöten uusi Brufinn FI KVA!

 

Virkakoirakokelaista W ja X-pennuista olen kuullut pelkkää hyvää. Kiitos ohjaajille yhteydenpidosta.

 

Toukokuussa 2019: Brufinn Must Be MindTrick "Santtu"&ohjaaja Antte ahkeroivat kolmepäivää keräten kokemusta vankilakoirien kisassa Oulussa. Kotiintuomisina ruokasäkki huoneistoetsinnän lajivoitosta. Kokonaissijoitus hienosti kahdeksas! Kasvattaja Onnittelee!!

 

FI KVA Brufinn Barcelona "Demi"&Ulla Pihlaja edustivat kolmen muun koirakon joukkueessa Suomea Englannissa Chatworth International Team Event kisassa. Demi&Ulla sekä koko muu tiimi tekivät tasaisen vahvaa työtä koko viikonlopun ja siitä hieno jaettu 5 sija joukkueelle. Onnea koko tiimille, mutta erityisesti Ullalle&Demille.
 
 
Touko/Kesäkuun vaihteessa käväisin myös ystäväni kanssa Hollannissa katsomassa IWT-kisaa. Suomesta paikalla oli 3 joukkuetta. Mervi, Mikko ja Maarit tiimi sijoittui 2 sijalle, häviten niukasti 4 pisteellä kokeen voittaneelle Skotlannille! Mervi Salon koirana oli "Copper" joka oli myös top dog 2. Copper on "Armi" sijoitusnarttuni isä. Maaritin koirana oli "Haamu" joka on Brufinn Very-pennuilla isänä. Toinen Suomen tiimi tuli hienosti sijalle 14! Tapahtuma oli kaikintavoin mukava ja siinä ohella vietimme ystävän kanssa miniloman. Kiitos pitää antaa kotona olleille pentue, talo ja koiravahdeilleni: Maarit ja Jenny! <3

 

Hurjasti on kasvatit saaneet myös tuloksia aikaiseksi alku vuoden/kesän aikana. Onnea kaikille! Tuloksia mitä tiedän olen enemmän julkaissut tuolla facebookin puolella. Kuvausikäiset kasvattini ovat käyneet myös mukavasti virallisissa kuvissa ja terveitä muksuja on olleet tulokset yhtä harmillista C/D lonkaa lukuunottamatta. Näille ei aina voi mitään. 

 

Viime viikonloppuna vietettiin Korpilahdella jälleen Brufinn kenneltreffejä. Kiitos osallistujat sekä meidän huippukouluttajat: Pasi Pöppönen, Mervi Salo, Heli Puputti ja Esa Valkonen. Kiitos myös Matkailutila Surkeenjärvi teidän kanssa on aina yhtä mukava tehdä yhteistyötä. On jokavuosi mukava kokoontua näkemään kasvatin omistajia ja kasvatteja tämän mukavan tapahtuman puitteissa. Voimaannuttava viikonloppu jonka myötä jaksaa taas katsoa ensi vuoteen.

 

Ensi vuoden Brufinn kenneltreffien aika ja paikka on samat eli viikkoa ennen juhannusta 12-14.6.2020 Korpilahdella Matkailutila Surkeenjärven tiluksilla. Kouluttajatkin on jo saatu ensi vuodelle: Sanna Lähdeoja, Pasi Tikka sekä Pauliina Ahola (Kennel Reedrunner's). Joten aika kannattaa laittaa taas ajoissa kalenteriin ja tervetuloa ensi vuonnakin mukaan!

 

Tämän vuoden seuraava koulutus on Iben Pytlikin (kennel Batmoors, Tanska) koulutus Teiskossa 6-7.7.2019. Koulutuspaikat ovat jo täynnä, mutta kuuntelemaan ja malttikoirakko paikkoja on vielä vapaana. Itse osallistun myös KHN:n järjestämään Philippa Williamsin koulutukseen heinäkuun lopussa. Siitä ei sitten olekkaan enää pitkäaika metsästyskauden alkuun! Ja järjestetään koulutuksia lisää sitten keväällä jos kiinnostusta riittää. 

 

Meillä on nyt myös pentulaatikko hiljentynyt hetkeksi. Muikun ja Kaoksen muksut ovat lähteneet omiin koteihinsa. Muikun sijoitussopimus on saatu onnellisesti päätökseen ja sen omistajuus siirtyi nyt Jennylle perheineen. Lämmin kiitos hyvin toimineesta yhteistyöstä Jenny&Muikku.

 

Kesän ja metsästyskaudenalun rauhoitan omille koirille ja menoille.

 

Seuraavat pentusuunnitelmat on tarkoitus toteuttaa loppuvuoteen sijoitusnartullani Brufinn Pure Diamond "Stellalla". Stellan uros on alustavasti päätetty mutta julkistan sen vasta lähempänä astutusta. Stellan juoksuja odotan syyskuulle, katsotaan miten käy. Pennut siis syntyisivät loppuvuonna ja olisivat vuoden 2020 alussa luovutuksessa. Myös omalle "Oprilleni" Brufinn True Optimist olisi suunnitelmissa pentue vuodelle 2019/2020. Suunnitelmissa käyttää pakastetta ja saada musta/ruskea pentue maailmaan, mutta siitäkin lisätietoja kun ajankohtaista syksymmällä!

 

Pentukyselyitä ei hirveästi kannata nyt kesäkaudella laitella koska pentuja ei ole ennen loppuvuotta, enkä käytä energiaani pentukyselyihin vastaamiseen. Yhteyttä kannattaa ottaa vasta kun suunnitelmat realisoituvat ja julkaisen yhdistelmän kotisivuillani sekä kerron että nyt otan pentukyselyitä vastaan. Ja suosittelen ottamaan sähköpostitse yhteyttä ja kertomaan perusteellisesti miksi teille jne, vastaan muutenkin "pentukauden" ulkopuolella hyvin nihkeästi vieraisiin numeroihin.

 

Kasvattini saavat minut toki kiinni tänäkin aikana!

 

Kesäterveisin

Katri Nevalainen

Tervehdys ja tervetuloa vuosi 2019.

 

Brufinn W-pennut muuttivat alkuvuodesta omiin koteihinsa ja hyvin on lähtenyt elämä liikkeelle. Parilla oli löysää vatsaa ja sitä seurattiin/seurataan sekä pari pissitulehdusta nartuilla joka on talvipennuille hyvin tyypillinen vaiva kun massussa ei karvaa ole yhtään. Näistä pennuista lähti Brufinn Wild Life "Retu" ja Brufinn Wild Card "Pablo" Poliisille opettelemaan erityisetsintä tehtäviin, samoin Brufinn Wish For A Kiss "Siiri" lähti koulutukseen Riihimäen vankilaan ja Brufinn Wish Me Luck "Perra" Porin Prikaattiin opettelemaan myös virkanaisen tehtäviä. Toivotaan heille hyvää koulutusaikaa ja monia virkavuosia. Näitä mukuloita vilahtelee välillä myös mediassa.

 

Brufinn Xtra-pentue syntyi 17.1: 4 narttua ja 1 uros. Pennut ovat nyt kaikki alustavasti varattuja ja seuraavien viikkojen aikana näen kaikkien omistajien kanssa. Nämä pennut kasvaa ja kehittyvät vauhdilla ja kaikki tapahtuu emän omistajan hoivissa Hattulassa. Katsotaan saadaanko tästä pentueesta myös virkamiehen/naisen tehtäviin pari pentua, sen kertoo sitten ihan viimeisellä viikolla pentutestit. Pidetään mukuloille peukkuja.

 

Seuraavan pentueen suunnitelmat alkavat konkretisoitumaan kun Muikku aloitti juoksunsa ja sen kanssa lähdetään Tanskaan viikon sisällä. Toivotaan kovasti onnistumista :) Syksyksi mahdollisesti suunnitteilla vielä yksi pentue..mahdollisesti sekalinjainen pentue missä emänä Elvin viimeisestä pentueesta "Naava" Brufinn Queen Of Hearts. Tästä lisätietoja joskus syksymmällä. Voi hyvin olla että Muikun pentujen jälkeen seuraavat pennut toteutuvat vasta vuonna 2020, katsotaan.

 

Kasvatit ovat aloittaneet tämänkin vuoden loistavasti:

Labradorinnoutajakerhon
VUODEN 2018 PALVELUSKOIRALABRADORI
Brufinn Must Be Meaningful "Teppo"
om. Raimo Viitanen
Onnea Raimo & Teppo!!

 

Ja toinen aika mainio juttu Veran kasvatti
Eilan&Heikin jälkeläinen:
"Rudi" Brufinn Napi starttasi World Agility Open -karsinnoissa (avoimet MM-kisat) ollen kokonaispisteissä neljäs ja edustuspaikka Suomen joukkueeseen avoimiin MM-kisoihin. Toukokuussa heitä kutsuu Hollanti! Hurjasti Onnea Tiia&Rudi!!

 

Muitakin tuloksia varmasti tullut mutta niistä en ole ajantasalla, ja muutenkin julkaisen niitä mielummin facessa, koska kuulumiset täällä eivät ole aina ihan ajantasalla :)

 

Meillä oli 30.1 joukkotarkki Mevetissä Brufinn U, T ja yhden S-pennun kanssa. Dopeyn&Hertan= Brufinn True-pentue kävi 5/10 virallisilla kuvilla ja kaikki terveitä lonkilta, silmistä ja kyynäriltä. Huippua, toivon lopuille yhtä hienoja tuloksia! Brimin&Harveyn pennuista kävi kuvilla 3/5 ja terveitä olivat nämäkin kolme reipasta poikaa! Harveyhan oli myös Brufinn W-pentueen isä, joten lupaa hienoa terveyttä myös uudelle katraalle. Brufinn S-pentueesta on käynyt 3 kuvilla ja kaikilla lonkat, kyynärät ja silmät terveet. Metkalla LTV1 tulos selästä, joka ei pitäisi haitata elämää millääntavoin. Hirmulla sen sijaan LTV4 eli yksi ylimääräinen symmetrinen nikama, tämä voi alkaa vaivaamaan jossakin vaiheessa, todella kurja homma :( Toivotaan monta tervettä harrastuksien täyteistä vuotta ahkeran emännän kanssa! Tämän pentueen emän sisarella on sama vaiva todettu vuonna 2018, selkä oli alkanut oirehtimaan ja se oli kuvattu. Nyt mennään päivä kerrallaan, vointi on kuitenkin usein hyvä. Kurjaa tuo silti on. Ja tämän takia en tule jatkamaan Brufinn S-pentueesta eteenpäin, Hirmu olisi muutenkin ollut jalostusmahdollisuusnarttuni tästä pentueesta ja selän vaivan takia en halua tästä jatkaa edes terveiden osalta. Tämähän ei noita paria LTV4 koiraa auta, mutta sen mitä voin kasvattajana tehdä on olla ottamatta tästä linjasta enää turhaa riskiä jatkon kannalta. Brufinn Very-pentue tulee 25.2 tasan 1v ja niidenkin kanssa pitäisi mennä joukkotarkastukseen kevään/kesän aikana, lisää jännitettävää tiedossa!

 

Brufinn T-pentue on muutenkin spesiaali pentue itselleni. Se on urokseni Dopeyn ensimmäinen pentue ja nämä terveystulokset antavat myös sitten hiukan suuntaa mitä se mahdollisesti jättää. Toki yhdistelmä aina myös vaikuttaa, mutta olen erittäin onnellinen urokseni ensimmäisistä kuvatuista terveistä jälkeläisistä!

 

 

Muuten omalla laumalla menee hyvin. Viihdymme hyvin uudessa kodissa vaikka työmäärää nämä lumikelit "hiukan" lisäävät. :D 

 

Omista koirista on kuvaamatta enää "Tara" joka täyttää toukokuussa 1v. Pidän tästä kiltistä ja oppivaisesta tytöstä kovasti. Vielä saa siis toukokuun tienoilla jännittää! Opri kuvattiin muiden T-pentujen kanssa terveeksi, hieno homma. Nyt senkin kanssa päästään suunnittelemaan kesän taippareita jne. Mitään kisasuunnitelmia en ole tämän kesään suhteen tehnyt, mukava varmasti käydä tarkistamassa Dopeyn ja Quilan kanssa ehkä pari nome-b/Wt-kisaa. Taralle ja Oprille taipparit, mutta noin muuten aika iisisti varmaan otetaan ja nautitaan kesästä ja ihan vain treenaamisesta. En halua enää/nyt tälle kesällä luoda mitään painetta tekemisestä. Ollaan vaan, treenataan ja nautitaan. Kevään ja kesän koulutuksiin olenkin jo varannut itselleni ja koirilleni paikkoja.

 

Joka vuotiset koko kennelin: Brufinn kenneltreffit tulevat jälleen ja pidetään 15-16.6.2019 Korpilahdella Surkeen matkailutilalla. Meillä on huippukouluttajat jakamassa oppejaan: Mervi Salo, Esa Valkonen, Pasi Pöppönen ja Sanna Lähdeoja. Ilmoittautuminen aukeaa helmikuun loppupuolella kun saan laskettua hinnat yöpymiselle, ruokailuille sekä koulutuksille. Olette kaikki tervetulleita mukaan, laittakaahan viikonloppu jo nyt kalenteriinne ja työpaikan vapaa toiveisiin! :)

 

Syksyä odotan koirien kanssa jo nyt kyyhkyn, sorsastuksen ja fasaanijahtien aikaa, joihin pääsimme tänä vuonna osallistumaan mukavasti. On vaan noutajan kanssa aika hienoa puuhaa istua puskassa ja odotella auringon laskua tähyten taivaalle ja kun osuma tulee niin oma koira hoitaa riistan talteen. Nyt näistä metsästetyistä herkuista pääsee nauttimaan ruuan merkeissä, myös sulat on tallessa ja mietintä myssy päässä mitä ja milloin niistä teen jotakin. :)

Toivon Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2019 kaikille kasvateilleni ja heidän omistajilleen.

Vuosi 2018 jää muistoihin kiireisenä muutoksen vuotena. Työpaikka, asuinkaupunki kaikki kokivat myllerryksen johon yhä pyritään sopeutumaan. Kotiutuminen Pirkanmaalle vie aikansa, vaikka rakastamme kyllä kaikki uutta kotiamme ja työpaikalla viihdyn hyvin. Uusi osoitteemme on: Kyöstiläntie 20, 34130 Ylinen (Ylöjärvi). Nyt katseet ovatkin jo vuodessa 2019.

Pentuerintamalla: Lounan&Harveyn ihanat mustat pennut syntyivät 29.11.2018. Saimme 10 pentua: 6 narttua ja 4 urosta. Näistä yksi uros etsii omaa metsästävää tai harrastavaa kotiaan. Pennut ovat luovutusikäisiä 18-20.1.2019 välillä (yli 7 viikkoisia). Jos kiinnostuit vapaana olevasta uroksesta niin ota yhteyttä ja tule meihin tutustumaan ennen pentujen luovutusta.

Seuraava pentue on myös laitettu aluilleen ja narttu todettu tiineeksi. Mustiinan pennut syntyvät tammikuun lopussa. Otan varauksia pentueeseen yhtä vastaan. Mustiinan yhdistelmään pääset tutustumaan pentuja välilehdeltä. Nämä pennut syntyvät ja kasvavat Mustiinan emännän hoivissa Hattulassa. Olen kuitenkin aktiivisesti mukana pentujen syntymästä luovutukseen ja pennut tulevat olemaan ihka aitoja Brufinn koiria kennelnimeä myöten.

 

Jos pienen katsauksen tekee kuluvaan vuoteen:

Kokeisiin ei juuri keretty. 3 pentuetta saatiin alkuvuonna maailmalle ja pian ne kaikki täyttävät jo 1v ja pääsevät osallistumaan virallisiin terveystarkkeihin. 

VIRALLINEN TERVEYTARKKI VARATTU 30.1 KLO:7.15 MEVETTIIN HELSINKIIN. Jos haluat ja pääset osallistumaan tähän niin laita viestiä. Hinta noin 200€ (lonkat+kyynärät ja silmät). Lisätietoja Tapahtumat välilehden alla Ajankohtaista osiossa!

Kotiin jäi Hertan&Dopeyn spesiaali pentueesta "Opri" joka on aivan valloittava narttu. Kesällä laumaalle extempore muutti ihanainen "Tara" tyttö ystävän kennelistä. Loppuvuodesta laumaan muutti vielä kasvattini jälkeläinen "Nasu" jonka olisi tarkoitus mennä vielä sijoitukseen kasvatinomistajani luokse, mutta ensimmäiset kuukaudet on asunut ja valloittanut meidän lauman. Aivan ihastuttava neiti. Muuttojen ja muutoksien keskellä en ole rehellisesti kerennyt juuri omia koiria treenaamaan tai kokeissa käymään. Brim olikin Marian&Mikon hoivissa yli 6kk. Maria treenasi ja kisasi WT:stä AVO1 tuloksen typykälle. Olen tästä kaikesta Marialle kiitollinen Sydän Nyt Brimi on palautunut taas kotiin. Omat koirat ovat voineet hyvin, mitään tapaturmia tai terveysongelmia niillä ei ole ollut. Toivomme saman jatkuvan myös ensi vuonna. Vuodelle 2019 meillä on pari pentusuunnitelmaa. Omat tavoitteet olisi starttailla vähän jokatason koiran kanssa jossakin kokeessa. Kunhan alkaa illat taas valaistumaan niin treenikausi on auki. HyväNyt työ, omat koirat/normi askareet ja pennut vievät kaiken ylimääräisen ajan.

Kasvatit tekivät valtavan hienoja tuloksia kauden aikana: saatiin yksi uusi FI JVA ja yksi uusi FI VPVA: Onnea Laura&Neo sekä Kyllikki&Urho. Näiden lisäksi monet tekivät luokkanousuja ja tavoitteet ovat muutaman tuloksen päässä jostakin tittelistä. Olen kaikista niin ylpeä ja onnellinen siitä kuinka hyvät kodit meiltä lähteneet koirat ovat löytäneet.

Pari surullistakin uutista mahtui tähän vuoteen. Menetit ensimmäiset kasvattini. Nellin vei syöpä aivan liian aikaisin. Kiitos Erika Nellin parhaasta kodista. Ja ihanan nuoren Lujan jokin neurologinen sairaus mitä ei ole saatu selville. Eviran avaustuloksia odotamme yhä. Lujalla ei ollut epilepsiaan viittavia oireita, mutta vähän kaikenlaista muuta outoa joita tutkittiin pitkään ja yritettiin löytää vastausta/apua koiran oireisiin. Kun mitään ei ollut tehtävissä niin nuori energinen Luja päästettiin paremmille metsästysmaille. Suru Lujan vuoksi on suuri niin minulla kuin Noorallakin. Kiitos Noora Lujan parhaasta mahdollisesta huolenpidosta, kukaan ei olisi pystynyt parempaan SydänSärkynyt sydän

Nuoren koiran menetys kirpaisee aina, vaikka vanhankaan koiran viimeiselle matkalle päästäminen ei ole helppoa. Kasvattajana en aina pysty näitä sairauksia ennakoimaan, mutta tarkoitukseni ei ole jalostaa sairaita koiria ja toivon jokaiselle pitkää yhteistä elämää oman koiransa kanssa.

Pikkuhiljaa rauhoitumme pentujen ja aikuisten koirien kanssa joulunviettoon ja otamme vuoden vaihteen hyvin rauhallisesti. Olkaahan koirienne kanssa tarkkana vuoden vaihteessa etteivät vain pääse raketteja pelästymään ja karkaamaan!

Nähdään ensi vuonna taas kenneltreffeillä ja muissa tapahtumissa. Tarkoitus olisi saada järjestettyä muutama nomen koulutusviikonloppu kenneltreffien lisäksi kasvateilleni ulkopuolisilla kouluttajilla, katsotaan mitä saan siis aikaiseksi.

Edelleen kuvat ja kuulumiset ovat aina tervetulleita, myös ne ei niin hyvät uutiset otan vastaan ja autan aina kun vain pystyn. Aina en myöskään kerkeä vastaamaan kyselyihinne aivan hetki, mutta pyrin palaamaan asiaan. Jos minusta ei kuulu mitään niin ottakaa uudestaan yhteyttä: kyse ei ole siitä etten halauaisi vastata mutta asia on voinut unohtua. Kuitenkin vaikka koirat ja kasvattaminen ovatkin jo elämäntapani niin minulla on myös työ koirien ulkopuolella sekä arjen pyöritys koirien kanssa. Hymyilevä

 

Lopuksi toivon ihan jokaiselle teistä kaikkea hyvää vuodelle 2019 Sydän

 

Happy Days! Tanskan reissu oli kaikinpuolin onnistunut! Louna on tukevasti tiineenä ja pentujen odotetaan syntyvän joulukuun ensimmäisellä viikolla. Lounan pennut syntyvät ja kasvavat luonani Ylöjärvellä.

Koko meidän konkkaronkka kerkeää sopivasti muuttamaan uuteen kotiimme Ylöjärvellä juuri sipivasti ennenkuin Louna tulee mammalomalle tänne. Kaiken pitäisi olla silloin Lounaa varten jo valmiina. Uusi kotimme sisältää huomattavasti enemmän neliöitä niin sisällä kuin ulkonakin, uskon että koirat tulevat rakastamaan hehtaarin tonttiamme. Minäkin, ainakin silloin kuin nurmikon leikkauksesta tai lumenluonnista ei ole kyse :D Sisälläkin meillä on nyt kotoisat oltavat meille kaikille. Kumpa muuttorumpa olisi pian ohi!

Lisätiedot pentueeseen: Louna&Harvey

 

Mustiinakin on aloittanut juoksunsa ja tullaan astuttamaan Cellolla luultavasti jo ensi viikon aikana. Kaikki on siis lähtenyt liikkeelle suunnittellusti! Loppuvuosi on pentujen ja odotuksen täyteinen. Mustiina synnyttää ja kasvattaa pentunsa omistajansa ja hyvän ystäväni Eveliinan luona Hattulassa. Pennut kuitenkin tulevat Brufinn kennelnimelle ja minä toimin pentujen myyjänä, kaikki kyselyt siis minulle. Tulen olemaan synnytyksessä ja pentujen kasvuviikkojen aikana mukana niiden elämässä. Testaan ja reissautan niitä Eveliinan kanssa yhdessä. Mustiinan pennut. Mustiinan pennut syntyvät juuri ennen kuin Lounan pennut jo lähtevät uusin koteihinsa, joten senkään puoleen päällekkäisyyttä ei ole kuin viikon/puolentoista verran :)

 

Lisätietoja tästä pentueesta: Mustiina&Cello

 

Omat koirat ovat elelleet hiljaiseloa, kaiken muutosrumpan keskellä. Töissä on kiirettä, kotona on kiirettä. Mutta ihan kohta tämä kaikki on ohi ja asetutaan kunnolla taloksi ja aletaan tekemään ensimmäistä joulua omassa talossa. <3 Koirat ovat voineet oikein hyvin, vähän niillä välillä tuntuu turhauttavan kun treeniä ei keretä iltojen pimetessä tekemään.

 

Muikun kevään pentue on vieläkin mietintämyssyssä. Katsotaan löytyykö sille sopivaa urosta vielä näihin juoksuihin.

Brufinn Unique-pentueen isä ja seuraavan pentueenisä/Brufinn Looking Lovely "Lounan" sulhanen "Harvey Kelmagra Cruise voitti eilen Tanskassa A-kokeen ja sai ensimmäisen SERTINTÄ! Wohoo!!

 

Sitten kuvassa näkyvä typykkä HUNAJA: Heikin&Happyn tytär etsii yhteistykykyistä harrastavaa/metsästävää sijoituskotia. Tämä tyttö on tulta ja tappuraa, aivan mainio pikku otus! <3