Blogi

31.1 Ensiksi Onnea Brufinn G-pentue 4 vuotta!

Ja tulevia synttäreitä:

6.2 Brufinn N (perhoset) 2 vuotta; Onnea!

11.2 Brufinn A-pentue 7 vuotta; Onnea!!

27.2 Brufinn Need For pentue 2 vuotta; Onnea!

 

Sitten se kun kaikki ei mene niin kuin strömsössä...

 

Hertan ja Dopeyn pennut syntyvät 1.1.2018 ja pennut ovat nyt 4,5 viikon ikäisiä. Pentuja syntyi 10kpl ja kaikki meni synnytyksessä nopeasti ja hyvin. Pennut kerkesivät 4 vuorokauden ikään kun emä sai luultavasti e-kolin aiheuttaman kuolioittavan nisätulehduksen ja sen tissi jouduttiin kiireellisesti leikkaamaan. Pennut pääsivät onneksi takaisin emän hoiviin ja haava parani nätisti sekä Hertta mamma toipui hyvin. Juuri kun ajattelin että pahin oli jo ohi niin tulehdus uusi leikatun tissin viereiseen nisään. Kuolio etenee nopeasti ja Hertta joutui taas pikaisesti leikkauspöydälle. Tässä kohtaa olen onnellinen että koiralla on vakuutus sekä siitä että Hattulan Evidensia on 24/7 auki, koska leikkaus yllätys yllätys piti tehdä keskellä yötä. Aamuun en uskaltanut odottaa, koska viimeksikin kuolio kerkesi muutamassa tunnissa edetä hurjasti. Leikkaus oli erittäin pitkä ja rankka, mutta Hertta selvisi siitäkin hyvin. Tälläkertaa imetys piti lopettaa kokonaan ja tämä tarkoittu sitä että vajaa 3 viikon ikäiset pennut menettivät äitinsä. Onneksi saimme Hertan&pentujen kanssa nuo pari lisäviikkoa sillä nyt pentujen ruokinta onneksi onnistui jo kupista. Äidinmaidonkorvike mössöä pennut joivat ensimmäisen viikon 5 kertaa päivässä ja 4 viikon paikkeilla siirryttiin kiinteämpään ruokaan. Hoivaa pennut ovat saaneet omalta laumaltani: mummoltaan, sekä isältään ja kaikista läheisimmin heitä on hoitanut Brim täti jonka omat pennut syntyivät 23.1.2018. Brim on pari kertaa päivässä käynyt huolehtimassa myös tästä terrorilaumasta. Ystävät ja sukulaiset ovat myös auttaneet pentueen hoidossa paljon: Nöyrin Kiitos kaikki ihanat!

 

Pentuja on käyty ruokkimassa ja hoivaamassa ja rapsuttelemassa joten vierihoitoa ne ovat saaneet sekä ihmisiltä että koiriltani. Sosiaalisia tyyppejä niistä onkin mukavasti kasvamassa niin mainioita tapauksia. Sydäntä särkevää oli viedä Hertta emä niiltä pois, mutta nartun terveys on aina etusijalla pennutuksessakin. Ja onneksi oma laumani on sen verran fiksuja ja kokeneita koiria että niitä voi hyvin käyttää pentujen sosiaalistamisessa.

 

Nyt näyttää siis oikein hyvältä taas. Pian pennut täyttävät jo 5 viikkoa ja oma emä alkaisi niitä tisseiltään vieroittamaan muutenkin. Laumani on edelleen niiden ympärillä sosiaalistamassa ja opettamassa niitä kunnon koiran tavoille. Hertta on toipunut hyvin ja haava umpeutunut nätisti, sillä on haava kontrolli sekä tikkien poisto tulevana perjantaina. Sen jälkeen alamme olla voiton puolella, ja toivon että vastoinkäymisiä ei enää tule. Hertta menetti leikkauksissa 3 nisää ja jäljelle jäi vain 6 nisää. Koska se tekee isoja pentueita niin luultavasti sen pentueet olivat nyt tässä ja mamma saa/joutuu näistä hommista jäämään sivuun. Aivan ihana emä se olikin. Kaikilla näillä Hertan&Dopeyn pennuilla on omat kodit jo tiedossa. Viime viikonloppuna kaikki alustavat varaajat kävivät myös meihin tutustumassa. Pennut lähtevät omiin koteihinsa 19.2 alkaen.

 

Brim teki omat pentunsa tähän tilanteeseen nähden sopivasti 23.1.2018. Noin 7 tunnissa se pyöräytti 5 mustaa urosta. Synnytys meni hyvin ja kaikki pennut olivat virkeitä ja elinvoimaisia. Brimillä riittää 11 nisässään myös hyvin maitoa tälleporukalle joten pentujen painot ovat kehittyneet hienosti eikä niillä ole mitään hätää tässä maailmassa. Niillä on hyvin tarkka ja huolehtiva emä. Odotin kovasti tästä pentueesta narttuja maailmaan, useampi olisi ollut tilauksessa, koska näin ei käynyt jäivät kivat kodit ilman narttua ja minulle vapaaksi urospentuja. Nämä pennut myyn kuitenkin jotakin lajia koiran kanssa suht. aktiivisesti harrastaviin koteihin. Brimin viime pentuekkin on sen verran aktiivista porukkaa että ne ovat onnellisimmaan kun pääsevät tekemään jotakin työtä. Joko sitten metsästykseen/noutajien rodunomaisiin lajeihin, tokoon jne.. Brim sekä sisaret ja sen pennut ovat olleet helppoja kouluttaa koska ne ottavat mielellään ohjeita ohjaajaltaan, oppivat nopeasti, palkkautuvat sekä kehuista, leikistä että ruuasta. Niillä ei ole ollut alusta arkuuksia ja mikään maasto ei ole niille ongelma. Jos sinä olisit kiinnostunut Brimin pojasta niin käyppä kurkkaamassa pentueen tiedot ja ota yhteyttä.

 

Joulu ja Uusi vuosi meni rauhallisissa merkeissä. Nyt ollaan kotona taas pennuntuoksuisia vuoden 2018 ensimmäinen Brufinn pentue on nähnyt maailman. Nyt sitten jää suurin osa omien koirien treenaamisesta sivummalle. Uusi työkin vie aikaa ja energiaa. Onneksi koirat ovat sopeutuvaisia ja kesää kohti kun mennään niin illalla pystyy taas treenaamaan. Dopeylle sain viime viikolla Tomi Sarkkiselta hyviä neuvoja miten jatkaa sen eteenpäin viemistä. Quilaakin pitäisi alkaa enemmän treenaamaan, sen kanssa on tähän asti edetty hyvin maltillisesti. Brim (vauvojen jälkeen) ja Myra laitetaan myös kesäksi/syksyksi WT ja metsästyskuntoon. Mullahan on ensi vuodeksi 3x WT AVO-luokan koiraa: Äiti ja jälkikasvu; Myra, Brim ja Dopey :)

Yhteiset nome treenit alkaa taas pyörimään kunhan saadaan iltoisin valoa. Viikonloput kun ovat kaikilla varsinkin minulla nyt kiireisiä.

 

Hertan ja Dopeyn pennut syntyivät 1.1.2018 oikeastaan vuoden molemmin puolin mutta syntymäpäiväksi laitan viimeisen pennun mukaan. Pentuja syntyi 3 mustaa urosta ja 7 mustaa narttua, vain yksi uros on vielä vapaana kun muut ovat alustavasti varattuja. Pennut täyttävät ensi viikon maanantaina 2 viikkoa. Ne painavat 810-1010g välillä ja kasvavat ja voivat hyvin. Ensimmäisillä on silmät alkaneet rakoilemaan eli pian on kaikilla silmät auki. Ensimmäinen matolääkekuuri syödään ensi viikon loppupuolella, samoin aloitellaan kiinteään ruokaan siirtyminen noin 3 viikon hujakoilla.

Meillä kävi mamma Hertan kanssa ikävästi pentujen ollessa vain 5 vuorokauden ikäisiä. Hertalle kehkeytyi ärhäkkä nisätulehdus jonka seurauksena vuorokaudessa yksi tissi meni kuolioon ja Hertalta jouduttiin leikkaamaan 2 alimmaista tissiä toiselta puolelta pois. Jäljelle jäi nyt 7 nisää. Haava on parantunut hyvin eikä uusia tulehduksen merkkejä ole. Mammaa kuitenkin edelleen seurataan ja antibiootti sillä on vielä pari päivää. Ensimmäisen vuorokauden leikkauksesta Hertan pennut olivat varamamma hoivissa Akaalla, sen jälkeen ne palasivat mamman omille tisseille ja kaikki on mennyt toistaiseksi hyvin. Kerran päivässä ovat saaneet minulta vielä lisämaitoannoksen, mutta hyvin Hertan 7 nisästä tuntuu riittävän 10 pennulle. Kaikki mukulat ovat elinvoimaisia ja virkeitä, ketään ei ole tarvinnut erikseen auttaa tisseille. Nyt meillä menee siis oikein hyvin ja toivotaan että koko loppu pentuaika mennään samaan tahtiin ja pennut kasvavat tasaisesti.

 

Tämä on Brufinn T-pentue ja nimet tulevat olemaan Brufinn True alkuisia.

13.1 Pentujen painot kehittyvät hyvin ja ovat 810-1010g välillä.

Pennut on nyt merkitty pannoilla:

tytöt: vaaleanpunainen, tummanpunainen, keltainen, ruskea, violetti, oranssi ja pannaton

pojat: turkoosi, vihreä ja tummansininen

Lisätietoja: Hertta&Dopey

 

Sijoitusnarttuni Brufinn Must Be Mystery "Milli" on astutettu joulun välipäivinä upealla Batmoors Black Isle Chandler "Haamulla". Käyttölinjaisia pentuja metsästykseen ja moneen eri harrastukseen luvassa. Pennut eivät sairastu labradorinnoutajien tunnettuihin geenisaurauksiin vanhempien tulosten perusteella ja pennut ovat mustia ja mahdollisesti keltaisia. Otan tähän pentueeseen varauksia vielä vastaan. Penntu syntyvät helmikuun lopussa ja ovat luovutusikäisiä huhtikuun lopussa. Lisätietoja: Milli&Haamu

 

Brim saa pentunsa ensi viikolla. Odotan tälläkertaa pientä pentuetta. Isänä upea Kelmagra Cruise "Harvey". Lisätiedot: Brim&Harvey

 

Syksyksi ei suunnitteilla pentueita. Näiden jälkeen seuraavat pennut mahdollisesti keväällä 2019 tai sitten vasta syksyllä 2019. 

Vuosi lähestyy loppuaan. Täälä odottelen uusimpien Brufinn pentujen syntymää kun parin päivään sisään pitäisi Dopeyn ja Hertan mukuloiden syntyä. Meillä on siis hyvin rauhallinen koti uusi vuosi tulossa :) Lisätietoja tulevasta pentueesta: Hertta&Dopey

Seuraava pentue on laitettu myös alulle. Kaikenlaiseen aktiiviseen tekemiseen/harrastamiseen/metsästykseen soveltuvia käyttökoiria yhdistelmästä: Brufinn Must Be Mystery "Milli" & FI KVA-WT FI KVA BATMOORS' BLACK ISLE CHANDLER "Haamu". Yhdistelmästä piakkoin lisää.

Iso kiitos kaikille kasvattini omistajille vuodesta 2017, teitte siitä upean!. Hienoja tuloksia niin harrastuspuolella kuin terveyspuolellakin! 

Oma laumani on taas koossa kun Myra palautui alkuviikosta pidemmältä metästysreissultaan pohjoisesta. Olen Merjalle ja Markolle todella kiitollinen tytön hyvästä huolen pidosta <3

 

Uusi vuosi tuo itselleni työrintamalla mielenkiintoisia haasteita ja alkuvuoden alulle laitetut pentueet tulevat olemaan koko ensi vuoden ainoat pentueet. Seuraavia Brufinn pentueita näemme sitten mahdollisesti vuonna 2019.

Ensi vuoden kenneltreffien paikka ja aika on päätetty joten kaikki voivat sen jo kalentereihinsa. Huippu viikonloppu taas tiedossa, upeiden kouluttajien, ympäristön ja tietysti porukan seurassa! Tervetuloa mukaan: Kenneltreffit 2018

 

Brufinn S-pennuille järjestän maalis/huhtikuussa pentutreffit. Laitan niistä viestiä jokaiselle kun aikataulu ja pitopaikka selvillä.

 

Ensi vuonna olemme menossa Brufinn koirien kanssa 29.4.2018 Valkealaan/Kouvolaan ryhmänäyttelyyn jossa Raimo Louhio tuomarina. Linkki: http://www.kaakonbeagle.net/

Jos tarvitset koirallesi näyttelytuloksen niin tuonne kannattaa ehdottomasti lähteä kokeilemaan! Toinen mistä mahdollisesti voi lähteä kokeilemaan on Tampereen kansainvälinen näyttely 5.5 jossa irlantilaien tuomari: http://www.showlink.fi/hauhaudogshow2018/ilmo.html

Ensi vuonna on tarkoitus järjestää myös taas joukkotarkastus Brufinn R ja Q-pentueelle. Tämä ajoittuu luultavasti kesäkuun alkuun. Lisätietoja laitan lähempänä kun varaan aikaa ja otan ilmoittautumiset vastaan.

Yritän järjestää kasvateilleni koulutusta myös kevään/syksyn aikana. Parhaiten näihin tietysti pääsee osallistumaan koulutuksia lähellä asuvat kasvattini mutta kaikille kasvateilleni ne ovat aivoimia jos vaan jaksaa tänne ajella :)

 

 

 

 

 

Suomen 100 itsenäisyyspäivä meni rauhallisissa merkeissä Brufinn S-pentuja luovutellen omiin koteihinsa. Onnea matkaan Metka, Manu, Hirmu, Soni, Mali ja Peppi! Litter S-pentue

Nyt odotellaan jo joulua ja vuoden vaihdetta!

Seuraava pentue on tulossa "Hertalle" Brufinn Jouful Heart. Näiden pentujen pitäisi syntyä vuoden vaihteen tietämillä. Otan varauksia vielä vastaan, nyt minut tavoittaa myös puhelimesta iltaisin. Lisätietoja tulevasta Brufinn T-pentueesta löydät: Hertta&Dopey

 

Ensi kesän kenneltreffini ovat olleet jo jonkin aikaan nähtävillä: Kenneltreffit 2018

Paikkana on jälleen Surkeen matkailukeskus Korpilahdella Keski-Suomessa. Nämä ovat kaikille kasvateilleni ja sukulaiskoirille sekä ystäville yhteinen maksullinen koulutustapahtuma. Rohkeasti mukaan. Kenneltreffit pidetään ensivuonna viikkoa ennen juhannusta! Kouluttajina meillä on: Tiina Mursula, Susanna Salonen ja Tuija Hukkanen (kennel Biamin)

 

Brufinn O ja Pure-pennut kävivät virallisilla kuvilla. Nyt on Pure pennuista 7/9 kuvattu virallisesti ja kaikki luustoltaan terveitä. "Urpo" ja "Toto" menevät kuviin ensi vuoden puolella. Brufinn O-pennut on nyt myös kaikki kuvattu ja 7/7 on terveeksi luustoltaan ja silmiltään todettu. ONNEN PÄIVÄ! Tähän aina pyrkii, mutta valitettavasti aina ei tervettä tule. Näistä hyvistä tuloksista osaan iloita joka kerta kasvattaja. Kiitos ihanat kasvattieni omistajat kun olette pitäneet koiristanne hyvää huolta ja vieneet ne luvatusti virallisiin kuviin!

 

Kesän 2017 Brufinn R-pentueesta kuului ikävämpi asia. Brufinn Rebel "Rudi" ontui toista etustaan ja Maria käytti sen tutkimuksissa. Valitettavasti toisesta olasta löytyi muutoksia jotka tähystysleikattiin. Olen hyvin pahoillani Rudin ja omistajien puolesta. Nyt toivotaan että olka paranee hyvin. Ennuste olissa on usein onneksi varsin hyvä, mutta aika näyttää. Nuorta energistä koiraa on haaste saada pidettyä rauhallisena koko toipumisajan. Voimia ja tsemppiä Maria Rudin kuntoutukseen!

 

 

 

Brufinn S-pennut syntyivät 17.10.2017: 2 keltaista urosta ja 4 mustaa narttua, kaikki pennut ovat alustavasti varattuja. Sissi on hyvä emä ja pennut sekä emä voivat hyvin. Pennut ovat pian jo 2 viikkoisia ja silmät alkavat rakoilla, ensi viikolla syödään myös ensimmäinen matolääkekuuri. Olen ottanut varaajiin yhteyttä ja kaikki pennut ovat varattuja. Jos et ole saanut viestiäni olethan yhteydessä. Valitettavasti kaikille nartuista kiinnostuneille ei tästä pentueesta omaa pentua riittänyt.

 

Myös 21.10 pidettiin jälleen Hauholla Brufinn R-pentujen treffit. Paikalle pääsi Leo, Otso, Lyyti ja Rilla. Kiitos osallistujille oli aivan ihana nähdä näitä reippaita, avoimia ja riistaviettisiä muksuja. Kivoja mukuloita teillä <3

 

"Hertta" Brufinn Jouful Heart on aloittanut juoksunsa ja tullaan piakkoin astuttamaan. Pentuja siis toivottavasti syntyy loppuvuodesta. Lisätietoja: Litterplans/pentuja

 

Terveystarkeissa käynyt muutama kasvatti. Tälläkertaa sydämet kuunneltiin virallisesti Brimiltä, Hertalta (sisarukset) sekä Hertan tyttö Ruutilta sekä sisaruksilta Dopeylta ja Muikulta. Kaikilla terveet sydämet sekä Brimiltä katsottiin vielä silmätkin ja terveet olivat nekin. Ekalta (F-pennut) ja Demiltä (B-pennut) on myös aikaisemmin sydän terveeksi tutkittu eri terveystarkissa. Joten Myran jälkeläisiin on nyt ihan hyvä otos jo kuunneltu sydämiä. Sinänsä omilla kasvateilla ei ole ollut sydänongelmia eikä sivuääniä keneltäkään ole kuulunut. Mutta aina silloin tällöin kuulee niin käyttölinjoissa kuin näyttelylinjoissakin sydänsairauksista, joten tätäkin on ihan hyvä seurata myös tällärodulla. Ja otettiin nyt sitten tuohon käyttölinjaisten kantalinjaani tällainen otos sydämiä kuunteluun ja hienosti sykkivät eikä sivuääniä keneltäkään kuulunut. Hieno juttu ja toivottavasti vältymme sydänongelmilta jatkossakin.