Blogi

Kevättä kohti mennään.. kiremmät pakkas lukemat alkavat olemaan takanapäin, päivä pitenee ja valoisuus lisääntyy: ihanaa!

 

Ensimmäiset leikkimiseliset kisat pidettiin viikonloppuna Korpilahdella kun Mäntäntalvinome käynnistyi. Itse en pentukiireiltäni sinne kerennyt, mutta ehkäpä taas ensi vuonna. Seuraavat skapat ovat 7.4 Pirkan Damit, joihin en myöskään kerkeä osallistumaan tänä vuonna. Pääsiäisenä olisi mahdollisesti kuitenkin tarkoitus startata mölliWT:ssä oman koiran kanssa..jännää. Siitä kisakausi taas käynnistyy.

 

Penturintamalle kuuluu hyvää. Brufinn Unique pennut lähtevät omiin koteihinsa ensi viikonloppuna. Ne on sirutettu, eläinlääkärintarkastettu, madotettu ja rekisteröity kennelliittoon jo. Näistä kuitenkin peruutuksen vuoksi yksi musta pikkumies (violettipantaina: Brufinn Unique Soul) etsii vielä omaa kotiaan. Tällä kaverilla on lievä häntämutka joka ei sen elämää haittaa, mutta on virhe jokatapauksessa ja alentaa pennun hintaa 1/3. Jos kiinnostuit ja haluat kuulla lisää niin ole yhteydessä iltaisin ja tule tapaamaan meitä.

 

Sitten Millin&Haamun tasan 2viikkoiset mukulat kasvavat ja kehittyvät kovasti. Ne ovat maistelleet ensimmäiset matolääkkeet ja kynsiä on leikattu myös BioSensor ohjelma päättyy niiden osalta huomenna. Painot nousee hyvin ja emällä riittää niille maitoa. Nyt on ensimmäisillä silmät auki ja omaa painoa aletaan varata haparoivin askelin omien jalkojen päälle. Pian mennään jo kovaa! Näistä pennuista on vapaana vielä 2 mustaa urosta harrastaviin koteihin. Lisätietoja Milli&Haamu välilehdeltä. Alustavat pennun varaajat pääsevät 24-25.3 viikonloppuna tapaamaan pentuja, emää ja minua. Pennut luovutetaan sitten 7 viikon iässä sunnuntaina 15.4 omiin koteihinsa :) 

Metsästyslinjainen yhdistelmä:

Brimin (FI VPVA Brufinn Bloomington) & Harveyn (Kelmagra Cruise) yhdistelmästä etsii vielä yksi uros pentu omaa kotiaan. Pennut täyttävät tiistaina 20.2 tasan 4 viikkoa. Nyt maistellaan jo päivittäin kiinteää ruokaa ja tepastellaan pentulaatikossa tullen jo laitojenkin yli. Viikonloppuna siirrytään isompaan aitaukseen ja päästään ulkoilemaan jos kelit vain sallivat. Pennut tulevat luovutusikään 13.3 ti alkaen

Lisätietoja voit katsoa: Brim&Harvey

Pentua voi kysellä joko puhelimitse: 041 5494332 Katri, iltaisin klo:17.00 ->

tai laita sähköpostia katri.nevalainen(@)suomi24.fi   -> sulut pois

 

Millin ja Haamun mielenkiintoista metsästyslinjaista yhdistelmää odotellaan myös maailmaan ensi viikolla. Sieltä näyttäisi olevan tulossa iso pentue, joten siihenkin voin ottaa vielä pari varausta vastaan molempia sukupuolia. Täsä yhdistelmästä voit lukea lisää: Milli&Haamu

Millin tiineys etenee ja kahden viikon päästä tyttösen H-hetket ovat jo käsillä. Millin pentueeseen otan vielä alustavia varauksia vastaan. Jos siis etsit aktiivista koiraa harrastuksiisi/tai metsästykseen niin näistä mukuloista varmasti on kaveriksesi kaikenlaiseen touhuiluun! Tulevien pentujen isä "Haamu" saavutti alkuviikosta myös 3 rodunomaisen lajin valion arvon, voittamalla nome-A kokeen ja saaden kolmannen SERTINSÄ. Aivan mahtava saavutus, upealta koiralta ja taitavalta ohjaajaltaan. Onnea Maarit&Haamu!

Lisätietoja yhdistelmästä: Milli&Haamu Lue myös: Info Pennunostajalle

 

Brimin jätkäjengi täyttää tiistaina 3 viikkoa. Kaikilla on silmät auki ja jalat kantaa. Pian pentulaatikossa on sellainen ralli että heikompia (lue kasvattajaa) hirvittää. Näistä pennuista vielä 1 musta uros etsii omaa kotiaan. Lisätietoja: Brim&Harvey

 

Vaikka eletään helmikkuta niin katse on suunnattu jo tulevaan kisakauteen joka alkaa erillaisilla epävirallisilla kokeilla huhtikuun tienoilla. Katsotaan mihin sitä itse kerkeää mukaan pentuhulinan keskeltä. Mutta kesällä sitten viimeistään kokeisiin ja täysipäiväistä treeniä omien koirien ja kasvattien kanssa.

Brufinn S-pentueelle on tarkoitus järjestää pentutreffit Hauholla 28.4.2018

- lisätietoja lähettelen pennun ostajille!

 

Viralliset joukkotarkit on tarkoitus järkätä myös Brufinn Q ja R-pentueille toukokuun lopussa/kesäkuun alussa.

 

Ja muistuttelen että kenneltreffit ovat 16-17.6 Korpilahdella. Laittelen piakkoin lisätietoja, hintoja ja ilmoittautumisohjeita. Lue täältä: Kenneltreffit 2018

 

Ja edelleen saa vastata/päivittää kasvattieni terveyskyselyä: Terveyskysely

Parilta kasvatin omistajalta on tullut viestiä mahdollisista allergiaoireista. Laittakaa minulle tietoa jos jotakin terveyteen liitttyvää kasvateistani löytyy/on kerrottavaa. Näistä asioista, varsinkin kun ne eivät näy kennelliiton sivuilla, minun on hyvä tietää. Kaikki tieto kasvateistani on jalostuksellisesti minulle tärkeää! Ja älkää ottako nokkiinne jos en kerkeä heti palaamaan asiaan, pitääpi hiukan kiirettä tällähetkellä - kannattaa laittaa viestiä vaikka useampaan otteeseen tai vaikkapa soittaa perään :)

 

Muuten käyttölinjaisille kasvateilleni sopiva näyttely on tulossa Valkealaan 29.4 tuomarina Raimo Louhio. Sinne kannattaa ilmoittautua jos on hakusessa vielä se H koiralleen! vink vink. :)

 

 

 

Labradorinnoutajakerhon Vuoden 2017 labradorit on valittu.

Onnea vuoden 2017 Palveluskoiralabradori: Brufinn Must Be Meaningful "Teppo" & ohjaaja Raimo Viitanen

Onnea vuoden 2017 Agilitytulokaslabradori: Brufinn Nigrita "Muusi" & ohjaaja Ida Tallqvist

Muita tuloksia:

Brufinn Need For Action "Tico" ja Riikka-Maria Kling tokoilivat tänään toisen ALO1 186p Kp ja 3sij. Onnea!!

SNJ:n valjakkohiihdon mestaruudet jaettiin viikonloppuna Hämeenlinnan kennelkerhon järjestämässä kokeessa Hämeenlinnassa.

SNJ:n mestaruuden omassa luokassaan voitti:
Pojat 14-18 naru C 5 km
Brufinn Must Be Meaningful "Teppo" ja Luukas Sihvonen
Onnea Teppo, Luukas ja omistaja Raimo

 

Brufinn True- pentue täytti tänään myös 5 viikkoa. Pennut ja emä Hertta voivat oikein hyvin jo. Pennuilla ei mitään hätää missään vaiheessa ole ollutkaan. Kovasti meno vaan kovenee muksuilla päivä päivältä. Nämä kaikki mukulat ovat varattuja. Brimin (Brufinn U-pentueessa) on pari urosta vielä harrastavaa kotia vailla. Jos kiinnostuit niin ota rohkeasti yhteyttä. Alustavat pentujen varaajat pääsevät seuraamaan pentujen elämää ja touhuja enemmän Brufinn face ryhmässä, johon lisäilen kuvia ja videoita. Lisätietoja voitte lukea Pentuja välilehden alta. Kunhan tästä kevään penturumbasta päästään eteenpäin, niin pentuja ei ole luvassa ennen vuoden 2019 kevättä. Toimintaan tulee siis "pidempi" tauko ja keskitytään katsomaan mitä näiden muksujen kanssa saadaan aikaiseksi.

 

Hämeenlinnassakin on nyt kunnon talvi pakkasineen, eikä pentuja voi kauhean paljon ulkoilemaan päästää etteivät narttupennut saa vain pissatulehduksia. Aikuiset koirat nauttivat talvesta, minäkin valoisuudesta mutta en niinkään kovista pakkasista. Mutta kevättä kohti mennään, treenikelit sitä mukaa myös lisääntyy. Koekausikin sitten lähestyy. Kunhan pentuhöyryistä herätään niin missio koirat koekuntoon alkakoon :D

 

Tavoitteita on Dopeyn kanssa nome&WT&Vepe AVO-luokan korkkaus ja syksyllä päästä paljon metsälle. Brimillä WT startteja AVO:ssa. Myran kanssa jotakin höntsäystä ja Quilalle NOU1 sekä ALO-startti jos siltä näyttää. Quilakin täyttää tässä kuussa 1vuoden, joten viralliset terveystutkimukset tulevat myös sen kohdalla pian kysymykseen. Mukavan touhukas kesä siis luvassa. Kasvateille on tulossa kenneltreffit Korpilahdella kesäkuussa, niistä lisätietoja Tapahtumat 2018 välilehdeltä.

 

 

31.1 Ensiksi Onnea Brufinn G-pentue 4 vuotta!

Ja tulevia synttäreitä:

6.2 Brufinn N (perhoset) 2 vuotta; Onnea!

11.2 Brufinn A-pentue 7 vuotta; Onnea!!

27.2 Brufinn Need For pentue 2 vuotta; Onnea!

 

Sitten se kun kaikki ei mene niin kuin strömsössä...

 

Hertan ja Dopeyn pennut syntyvät 1.1.2018 ja pennut ovat nyt 4,5 viikon ikäisiä. Pentuja syntyi 10kpl ja kaikki meni synnytyksessä nopeasti ja hyvin. Pennut kerkesivät 4 vuorokauden ikään kun emä sai luultavasti e-kolin aiheuttaman kuolioittavan nisätulehduksen ja sen tissi jouduttiin kiireellisesti leikkaamaan. Pennut pääsivät onneksi takaisin emän hoiviin ja haava parani nätisti sekä Hertta mamma toipui hyvin. Juuri kun ajattelin että pahin oli jo ohi niin tulehdus uusi leikatun tissin viereiseen nisään. Kuolio etenee nopeasti ja Hertta joutui taas pikaisesti leikkauspöydälle. Tässä kohtaa olen onnellinen että koiralla on vakuutus sekä siitä että Hattulan Evidensia on 24/7 auki, koska leikkaus yllätys yllätys piti tehdä keskellä yötä. Aamuun en uskaltanut odottaa, koska viimeksikin kuolio kerkesi muutamassa tunnissa edetä hurjasti. Leikkaus oli erittäin pitkä ja rankka, mutta Hertta selvisi siitäkin hyvin. Tälläkertaa imetys piti lopettaa kokonaan ja tämä tarkoittu sitä että vajaa 3 viikon ikäiset pennut menettivät äitinsä. Onneksi saimme Hertan&pentujen kanssa nuo pari lisäviikkoa sillä nyt pentujen ruokinta onneksi onnistui jo kupista. Äidinmaidonkorvike mössöä pennut joivat ensimmäisen viikon 5 kertaa päivässä ja 4 viikon paikkeilla siirryttiin kiinteämpään ruokaan. Hoivaa pennut ovat saaneet omalta laumaltani: mummoltaan, sekä isältään ja kaikista läheisimmin heitä on hoitanut Brim täti jonka omat pennut syntyivät 23.1.2018. Brim on pari kertaa päivässä käynyt huolehtimassa myös tästä terrorilaumasta. Ystävät ja sukulaiset ovat myös auttaneet pentueen hoidossa paljon: Nöyrin Kiitos kaikki ihanat!

 

Pentuja on käyty ruokkimassa ja hoivaamassa ja rapsuttelemassa joten vierihoitoa ne ovat saaneet sekä ihmisiltä että koiriltani. Sosiaalisia tyyppejä niistä onkin mukavasti kasvamassa niin mainioita tapauksia. Sydäntä särkevää oli viedä Hertta emä niiltä pois, mutta nartun terveys on aina etusijalla pennutuksessakin. Ja onneksi oma laumani on sen verran fiksuja ja kokeneita koiria että niitä voi hyvin käyttää pentujen sosiaalistamisessa.

 

Nyt näyttää siis oikein hyvältä taas. Pian pennut täyttävät jo 5 viikkoa ja oma emä alkaisi niitä tisseiltään vieroittamaan muutenkin. Laumani on edelleen niiden ympärillä sosiaalistamassa ja opettamassa niitä kunnon koiran tavoille. Hertta on toipunut hyvin ja haava umpeutunut nätisti, sillä on haava kontrolli sekä tikkien poisto tulevana perjantaina. Sen jälkeen alamme olla voiton puolella, ja toivon että vastoinkäymisiä ei enää tule. Hertta menetti leikkauksissa 3 nisää ja jäljelle jäi vain 6 nisää. Koska se tekee isoja pentueita niin luultavasti sen pentueet olivat nyt tässä ja mamma saa/joutuu näistä hommista jäämään sivuun. Aivan ihana emä se olikin. Kaikilla näillä Hertan&Dopeyn pennuilla on omat kodit jo tiedossa. Viime viikonloppuna kaikki alustavat varaajat kävivät myös meihin tutustumassa. Pennut lähtevät omiin koteihinsa 19.2 alkaen.

 

Brim teki omat pentunsa tähän tilanteeseen nähden sopivasti 23.1.2018. Noin 7 tunnissa se pyöräytti 5 mustaa urosta. Synnytys meni hyvin ja kaikki pennut olivat virkeitä ja elinvoimaisia. Brimillä riittää 11 nisässään myös hyvin maitoa tälleporukalle joten pentujen painot ovat kehittyneet hienosti eikä niillä ole mitään hätää tässä maailmassa. Niillä on hyvin tarkka ja huolehtiva emä. Odotin kovasti tästä pentueesta narttuja maailmaan, useampi olisi ollut tilauksessa, koska näin ei käynyt jäivät kivat kodit ilman narttua ja minulle vapaaksi urospentuja. Nämä pennut myyn kuitenkin jotakin lajia koiran kanssa suht. aktiivisesti harrastaviin koteihin. Brimin viime pentuekkin on sen verran aktiivista porukkaa että ne ovat onnellisimmaan kun pääsevät tekemään jotakin työtä. Joko sitten metsästykseen/noutajien rodunomaisiin lajeihin, tokoon jne.. Brim sekä sisaret ja sen pennut ovat olleet helppoja kouluttaa koska ne ottavat mielellään ohjeita ohjaajaltaan, oppivat nopeasti, palkkautuvat sekä kehuista, leikistä että ruuasta. Niillä ei ole ollut alusta arkuuksia ja mikään maasto ei ole niille ongelma. Jos sinä olisit kiinnostunut Brimin pojasta niin käyppä kurkkaamassa pentueen tiedot ja ota yhteyttä.