Esittely

Katri Nevalainen

34130 Ylinen

Kennel Brufinn

puh. +358 (0)41 549 4332 iltaisin

katri.nevalainen (at) suomi24.fi

 

 

About Me:
 

I was born in 1984. Nowdays  I live Ylöjärvi with my dogs. My first litter was born in 2011. So far, I have rased Labrador retrievers litters in all lines. Dogs health and functional ability is important to me. Appearance comes last of my criteria of breeding.

 

I use my dogs in field trials and hunting.

Minusta

17.11.2018

Olen 84- syntynyt koiraharrastaja Hämeestä. Perheeseeni kuuluu minä ja useampi labradorinnoutaja, joitakin kasvatteja on myös sijoituksessa muualla.

Tämänhetkinen kotikaupunkini on Ylöjärvi.

Olen käynyt kasvattajanperuskurssin vuonna 2007. Kasvattajan jatkokurssin kävin vuonna 2011. Olen allekirjoittanut kennelliiton kasvattajasitoumuksen. Käytän kennelliiton sopimusta koiran kaupassa ja sijoituksessa.

Pyrin kasvattamaan terveitä, hyväluonteisia ja tasapainoisia koiria joilla on vahvat vietit. Minulle tärkeää on että koiralla on suuri kapasiteetti harrastukseen kuin harrastukseen metsästystä unohtamatta. Luonne&terveys + ominaisuudet ja sen jälkeen vasta ulkonäkö. Olen kasvattanut labradorinnoutajia niiden kaikissa linjoissa, mutta nykyisin keskityn enää metsästyslinjaisten ja metsästyspainotteisien sekalinjaisten jalostamiseen.

Pyrin siihen että jalostukseen käyttämilläni koirilla on tuloksia, terveyden lisäksi, vahvistamassa ajatustani siitä, että ne soveltuvat jalostukseen. Kannustan kasvattieni omistajia harrastamaan koiriensa kanssa. Ja järjestän kursseja ja kennel tapaamisia.

Kasvattini tulee käyttää virallisilla kuvilla (kennelliiton lausunto) niiden täytettyä 1v, kuitenkin viimeistään kun ne ovat 2v. Labradoreilta röntgenkuvataan kyynärät ja lonkat sekä silmät peilataan. Haluan myös että kasvattini käytettäisiin noutajien taipumuskokeessa.

Taustaa:

Perheessäni on aina ollut labradorinnoutajia. Isoisälläni oli useampi koira opaskoirakoululta. Lapsuudenkodissa ensimmäinen labradorinnoutajamme oli ruskea Riko opaskoirakoululta joka noin 1,5v iässä läpäisi opaskoirakoulun testit ja palveli elämänsä oppaana. Seuraava koira tuli jäädäkseen: ruskea uros (Karimin's) Maxmillian tuttavallisesti Max syntyi 1993 Hämeenlinnassa. Max eli kunnioitettavaan 13 vuoden ikään kotikoirana ja tärkeänäosana perhettä. Seuraava koira olikin jo omani, asuin taas Hämeenlinnassa ja minun kanssani muutti ruskea ilopilleri Countrylove's Natl Treasure "Brutus" 5.8.2006-8.5.2016 kasvattajaltaan Pia Itkoselta Kiukaisista. Brutus tutustutti minut pelastuskoira toimintaan. Nasu tuli hyvin pian Brutuksen perään myös Pialta. Nasu (FI VPVA Countrylove's Queen Of Hearts 8.1.2008-12.1.2017) tutustutti minut nomeen ja vepeen. Sen kanssa oli ilo harrastaa. Nasu oli yksi elämäni koirista. Ne asiat mitä Brutuksen kanssa tein väärin osasin korjata nyt tämän lempeän nartun kanssa, harmillisesti Nasusta ei ikinä jalostuskoiraa tullut terveysongelmien takia.

Minusta kasvoi pikkuhiljaa hyvä laumanjohtaja tai ainakin pyrin ymmärtämään koiran käytöstä paremmin ja opin lukemaan omia koiriani ja sitä kautta rakentamaan meidän välistä yhteistyötä. Seuraava koirani oli metsästyslinjainen narttu. Halusin koiralta hiukan lisää ominaisuuksia ja pääsin kokeilemaan rajojani. Myra (FI VPVA Lekking After Myrsinia s.10.4.2010) tuli kasvattajaltaan Heli Siitarilta Leppävedeltä. Tämä koira on ollut kaikkien toiveideni täyttymys, elämäni koira jonka kanssa on toivottavasti vielä paljon yhteistä taivalta jäljellä. Opin koiran koulutuksesta uusia puolia jatkuvasti. Tämä on harrastus, jossa ei ikinä tule täydelliseksi ja täysin valmiiksi.

Myran jälkeen keväällä 2012 meille muutti vielä Ruotsin tuonti Elvi (Colas Elvie s.11.3.2012) ja Myran ensimmäisestä pentueesta jäi kotiin keltainen narttu Brim (FI VPVA Brufinn Bloomington s 24.8.2012). Brutus muutti viimeisiksi vuosikseen ystävieni luokse. Brutus ja Nasu lähtivät sateenkaarensillalle peräkkäisinä vuosina. Laumani lisääntyi 2015 Myran viimeisen pentueen uroksella. "Dopey" (Brufinn Keepers Gun Dopey) jäi kotiin kasvamaan ja osoittautui varsin kivaksi urokseksi.

Olen käynyt Nomen ja vepen koulutusohjaajakurssit ja voin toimia molemmissa lajeissa vastaavana koetoimitsijana. Olen käynyt myös metsästystutkinnon syksyllä 2010 ja käytän koiriani metsällä aina tilaisuuden tullen. Harrastan koirieni kanssa pääasiassa nomea, vepeä. Pelatushaku ja -raunio ovat myös lähellä sydäntäni, mutta niihin aika ei vain riitä.

Kuulun Kanta-Hämeen Noutajakoirayhdistykseen (KHN), Hämeenlinnan Seudun Vesipelastuskoiriin (HSV), lisäksi Pirkanmaan -, Uudenmaan Noutajakoirayhdistykset sekä Auran Nuuskut, Suomen Noutajakoirajärjestö (SNJ), Labbiskerho, Suomen Metsästysnoutajat ja Kennelliitto.

 

Katri Nevalainen

34130 Ylinen (Ylöjärvi)

Kennel Brufinn

katri.nevalainenb (at) gmail.com

puh. 041 5494332 iltaisin

Ystävällisin terveisin
Katri Nevalainen
Elvi, Nasu, Brutus ja Myra kesä 2012
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS