Sijoituksesta

SIJOITUS

Koiran sijoitus antaa minulle mahdollisuuksia laajentaa ja edetä kasvatuksessani. Jalostusmateriaalia on hyvä olla olemassa. Teen yhdistelmät aina niin että voisin siitä itsekkin pennun pitää, mutta ei ole järkevää pitää jokaisesta pentueesta koiraa itse. Oma aikani ei niiden koulutukseen ja eteenpäin viemiseen riittäisi. Tämän takia sijoittaminen mahdollistaa myös niistä pentueista, joista en itse voi pentua pitää, suvun jatkamisen.

Sijoitaminen käytännössä tarkoittaa sitä, että koira asuu ja elää normaalia elämää sijoitusperheen luona. Sijoitusperhe huolehtii ja vastaa koiran peruskoulutuksesta (jossa kasvattaja on tietysti tarvittaessa apuna) ja perusterveydenhoidosta, oikeasta ruokinnasta ja riittävästä liikunnasta kasvattajan ohjeiden mukaisesti. Sijoitusperheen tulee ottaa pennulle eläinlääkärikuluvakuutus kaiken varalta (suosittelen lähitapiolan koiravakuutuksia). Brufinn sijoituskoira tulee käyttää taipumuskokeessa ja riippuen yhdistelmästä myös näyttelyssä. Yleisesti myös käyttölinjaiselle koiralle haluan noutajien rodunomaisista kokeista tuloksen. Käyttökoiran sijoitus tapahtuukin ensisijaisesti harrastajille. Kasvattaja maksaa kaikki yhdessä sovitut kokeet ja näyttelyt. Kasvattaja auttaa kokeisiin valmistautumisessa ja koiran koulutuksessa tarvittaessa. Kasvattaja vastaa myös kasvatustoimintaan liittyvistä kuluista (terveystutukimukset jne).

Sijoittamisessa sijoitusperheellä on koiraan hallintaoikeus, omistus-, koe ja jalostusoikeuden säilyessä kasvattajalla. Kasvattajan oikeudet koiraan ovat kuitenkin väliaikaisia ja ne siirtyvät kokonaisuudessaan sijoituskodille sen jälkeen kun narttu on tehnyt 1-2 pentuetta kasvattajalle. (Pääsääntöisesti yhden pentueen jälkeen, kaksi pentuetta siinä tapauksessa jos ensimmäinen pentue menehtyy tai narttu on esimerkiksi arvokas tuonti koira). Vaikkei pentuja koskaan tulisikaan, koira siirtyy kokonaisuudessaan sijoitusperheen omistukseen viimeistään koiran täyttäessä 4-vuotta. Synnytys ja pentujen kasvatus tapahtuu pääsääntöisesti kasvattajan luona. Urosta sijoitettaessa sovitaan tietystä pentuemäärästä, jonka kasvattaja saa ottaa uroksesta haluamilleen nartuille tiettyyn ikään mennessä.

Etsin sijoituskoteja aina silloin tällöin pentueilleni. Jos voisit ajatella ottavasi sijoituskoiran kotiisi voit ottaa minuun jo aikaisemmin yhteyttä ja mietitään mistä yhdistelmästä koira sinulle voisi tulla.

Kennel Brufinn

Katri Nevalainen

13300 Hämeenlinna

puh. 041 5494332 iltaisin

katri.nevalainen (at) suomi24.fi