Rillan pentue

s. 10.05.2017 keltainen metsästyslinjainen narttu

i: Cynhinfa Hamik
e: Brufinn Ice Queen

owner: Katri Nevalainen, Ylöjärvi


Terveys:

Hips: AA
Elbows: 00
Eyes: ok

Sydänkuuntelu: terve, ei sivuääniä
- olat ja selkä kuvattu terveeksi 1v iässä (epävirallinen)


SD2, EIC clear by parentage


Tulokset:
Nome- B: ALO2 ja ALO3 - toimitsijoiden valinta

- Käytetään monipuolisesti metsästyksessä

Linkki: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI34767%2F17&R=122
Int FTC Beiley's Aguzannis Of Fendawood "Beiley"
s. 15.08.2018 keltainen metsästyslinjainen uros

i: Int RTC Ragweed's Travel
e: FTW, SK KVA Fernshot Olivia

Terveys:

Hips: AA (3/5)
Elbows: 00
Shoulders: 00
Eyes: ok/clear

SD2, EIC, PRA ja CNM clear

Tulokset:
-Kansainvälinen lämpimänriistan käyttövalio,
-IGL voittaja 2016

- Käytetään metsästyksessä

Linkki: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=KCSB2867CY

Linkki: https://fendawoodstuddogs.weebly.com/ftch--int-ftch-beileys-aguzannis-of-fendawood.html

Brufinn Rare Diamond "Rilla"

Rilla on sijoitusnarttuni Quinnin&Kimmin (Brufinn R) pentueesta. Rilla on avoin, iloinen ja vauhdikas narttu. Se rakastaa ihmisä ja vettä. Tämän linjan koirat ovatkin varsinaisia vesipetoja. Rilla tekee kaiken aina hymy huulilla. Se toimii niin koti- kuin metsästyskoirana ja  osaakin rauhoittua kotona hyvin. Rilla tulee lapsien kanssa hyvin toimeen. Se elää isommassa laumassa eikä sillä ole mitään ongelmaa vieraidenkaan koirien kanssa. Se on ollut helppo ottaa tallille tai mihin vain reissuun mukaan, se ei stressaa uusia tilanteita ja on hyvin sopeutuvainen koira. Emännältä kysyessä mitä ominaisuuksia toivoisi koiraansa lisään niin vastaus oli ettei mitään, koira on juuri täydellinen heille. Rillan kanssa harrastetaan myös nomea ja sillä onkin tältä kesältä jo pari ALO-tulosta. Rilla on kuitenkin ensisijaisesti perheen metsästyskoira ja kaikki tulokset kisapuolelta ovat vain plussaa. Rilla asuu suht. lähellä minua ja olen päässyt näkemään sitä nyt myös nome treeneissä enemmän.

Rillaa käytetään monipuolisesti metsästykseen ja se on toiminut hyvin. Haku on sen vahvuuksia. Passissa se on äänetön ja rauhallinen. Rilla on tottunut toimimaan myös ylösajavien koirien kanssa, perheessä on spanieli hoitamassa tätä virkaa.

Rillan sisaruksia käytetään PK-puolen harrastuksiin ja metsästykseen, niiltä ei ole puuttunut rohkeutta ja ovat olleet harrastuksissa myös alusta varmoja, ei myöskään ääni herkkyyksiä.

Rillan on terve koira, siltä on olat ja selkä myös ortopedi katsonut virallisten kuvien yhteydessä terveeksi. Myös koko muu sisarusparvi on lonkkien ja kyynärien osalta tervettä porukkaa. Sisarusparvesta yhdellä uroksella: Brufinn Rebel "Rudi" on kuitenkin todettu ja leikattu toisen olan OCD alle 1v iässä. Siksi myös Rillan olat ja selkä on virallisten kuvien yhteydessä tarkastettu.

Sisarusparvella en ole kuullut olevan allergioita tai muita herkkyyksiä. Rillalla ei ole ongelmia mahan tai ihon/korvien kanssa. Eläinlääkärissäkin se on käynyt vain rokotuksilla.

 

Odotan Rillan pennuista hyviä metsästys- ja harrastuskoiran alkuja. Uskon näistä pennuista olevan oikealla koulutuksella myös lämpimänriistan kokeisiin (nome-A)

Int FTC Beiley's Aguzannis Of Fendawood "Beiley"

Beiley

Beiley on Slovenian tuonti joka on pennusta asti asunut Englannissa.

Beiley on komea keltainen iso uros, se on hyvä luonteinen ja jättänyt jälkikasvuunsa samaa luonnetta. Beileyn tulokset puhuvat puolestaan, se on upea metsästyskoira joka on menestynyt myös kilpamaailmassa erinomaisesti omistajansa David Latham:n kanssa.

Fendawood kennelin kotisivuilta voi lukea lisää Beileyn saavutuksista: https://fendawoodstuddogs.weebly.com/ftch--int-ftch-beileys-aguzannis-of-fendawood.html

Omistajan kertomaa: "Beiley is an excellent dog to work. He has immense drive and excelled very quickly in working tests and field trials during 2013 and 2014. We are consistently seeing Beiley's excellent temperament in his pups. ​"

 

 

 

Yhdistelmästä

Beiley

Pennut tulevat olemaan metsästyslinjaisia. Pennut tulevat olemaan keltaisia. Pennut eivät tule sairastumaan labradorinnoutajilla esiintyviin geenisairauksiin vanhempien tulosten perusteella.

Odotan näistä pennuista hyviä metsästyskoiria moneen harrastukseen. Uskon näistä pennuista olevan oikealla koulutuksella myös lämpimän riistan kokeisiin.

Rilla siemennetään Beileyllä ja jos siemennyt onnistuu niin meillä on loppuvuodesta kennelin ensimmäinen koko keltainen pentue.

 

Odotan tätä yhdistelmää ja toivon kovasti sen onnistumista. Valitettavasti oma laumani koiramäärä on täynnä enkä voi pitää pentua itselläni vaikka se kuinka houkuttaisi. Tulen siis sijoittamaan nartuista vähintään yhden metsästävään/harrastavaan kotiin.

 

 

Rilla sorsalla 2019 kuva: Anu Hakala
Rilla sorsalla 2019
Rilla sorsalla 2019
Beiley ja sen isä istuvat vierekkäin