Oprin pentue 2019/2020

s. 1.1.2018 musta sekalinjainen narttu

i: Brufinn Keepers Gun Dopey
e: Brufinn Jouful Heart

Terveys:

Hips: A/A
Elbows: 0/0
Eyes: ok

PRA, CNM, HNPK clear by parentage


KoiraNet: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI14265%2F18&R=122
Uros ilmoitetaan myöhemmin

Oprista

Opri asuu kotona minun laumassani ja on oman urokseni Dopeyn tytär. Näen todella paljon samaa niin ominaisuuksissa kuin ulkonäössäkin isän ja tyttären välillä. Opri on kuitenkin sopeutuvaisempi ja miellyttämisenhaluisempi sekä ohjaajapehmeämpi kuin isänsä. Intohimoinen rakkaus riistaan on sama kuin isällään. Riista kuin riista kelpaa ja Oprista näkee kuinka se rakastaa kantamista ja noutamista. Uskon että Oprista kehittyy vielä loistava metsästyskoira kunhan ikää ja kokemusta tulee lisää. Viime vuonna Opri sai ensimmäisen kosketuksen lämpimään riistaan, mutta tänä vuonna typy pääsee kanssani ensimmäistä kertaa passiin. Saa nähdä onko typylle periytynyt mummonsa peruja haavakko sorsien perässä sukeltelu.

Oprilla ei ole alusta- tai ääniarkuuksia. Se on avoin ja iloinen veijari. Opri rakastaa ihmisiä ja se rakastaa sitä että sitä rakastetaan. Ihmisen huomio on sille paras palkka maailmassa. Opri ei ole kova koira, vaan siinä on ohjaajapehmeyttä se haluaa kovasti miellyttää omistajaansa, mutta työskentelyssään se on erittäin sinnikäs. Opri on vielä nuori koira ja tuloksia keräillään ensi vuonna sitten enemmän, tänä vuonna käydään taipparit. Oprin veljiä on käytetty jo metsästykseen, nartut ovat enemmän harrastavissa kodeissa ja tuloksia varmasti nähdään kunhan nämä saavat hiukan enemmän ikää. Oprin veli Onni on ohjaajansa kanssa läpäissyt jo taipparit sekä jäljestänyt 2xAVO1 tuloksen, hienosti siis harrastus koiran ura jo alkanut!

Oprin sisarusparvesta on virallisesti kuvattu nyt 8/10 ja kaikki ovat luustoltaa terveitä, myös silmät ovat kaikilta peilatuilta olleet terveitä. En ole kuullut myöskään iho/korva tai maha ongelmista tässä sisarusparvessa. Oprille käy kaikki ruoka eikä sillä ole iho-ongelmia, se on käynyt eläinlääkärissä vain rokotuksilla.

 

Uroksesta

Lisätietoja myöhemmin

Yhdistelmästä

Pennut tulevat olemaan mustia ja ruskeita metsästyspainoitteisia sekalinjaisia koiria. Näistä on moneen harrastukseen ja varsinkin jos etsit sitkeää metsästyskoiraa.

Pennut eivät sairastu EIC, PRA, CNM, SD2, HNPK geenisairauksiin vanhempien tulosten perusteella.