Muikun pentue

s. 31.05.2015 Black Bitch

Dam: FI VPVA Lekking After Myrsinia
Dire: C.I.T FT-KVA Danestone Tweed

Terveys:
Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok/clear (05/18)
Virallinen sydänkuuntelu: terve, ei sivuääniä

CNM ja PRA clear by parentage
SD2 kantaja/carrier

Tulokset:
NOU1

Nome-b: 2xALO1 -> siirto AVO-luokkaan

WT: AVO1 sij 1 90p Metsästysnoutajien WT AVO-luokan Mestari 2018

- UMN:n vuoden 2017 lupaavin nomekoira- kiertopalkinto!

- Käytetään metsästykseen

Linkki: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI36670%2F15&R=122
Uros ilmoitetaan myöhemmin

Muikusta

Kuva: Janne Rönni

Muikku on vahva narttu joka tekee yhteistyötä myös ohjaajansa kanssa. Sen kanssa pitää olla hyvin suoraviivainen koulutuksessa, eikä sille voi antaa löysiä. Koira joka vaatii ohjaajaltaa tarkkuutta ja taitoa. Muikku ei ole se kaiken helpoin, mutta hiottuna TIMANTTI. Siksi uskoisin myös sen jälkeläisten tarvitsevan jo hiukan kokeneemman ohjaajan/omistajan joka osaa lukea koiraa ja vaatia siltä asioita.

Muikku ei ole arka ja se on myös alustavarma. Helppo koira arjessa kunhan se tietää paikkansa, töissä se sitten taas on tulta ja tappuraa, noh on se lenkeilläkin aika viitapiru kun vapaaksi pääsee. Sen luonteen miinuspuoli on vahtiminen. Se ei ole liiallista, mutta kuitenkin luonteenpiirre joka ei kuulu noutajalle. Tätä samaa on myös sen emällä = elämäni koiralla "Myralla" FI VPVA Lekking After Myrsinia jolla silläkään se ei ole liiallista. Uros on valittu niin että sen puolelta ei tule voimakasta vahtimistaipumusta.

Muikussa on moottoria ja tekemisen meininkiä kuin pienessä kylässä. Sillä on kaikki mahdollisuudet edetä niin korkealle kilpailumaailmassa kuin ohjaajalla vain rahkeet riittävät. Se on ehdottomasti huippunarttu ja jalostusyksilö. Muikun kanssa on tehty paljon töitä ja se onkin ohjaajansa kanssa kisannut menestyksekkäästi jo nomessa ja WT:ssä. Sitä käytetään myös harvakseltaan metsästyksessä, sillä on kaikki hyvän metsästyskoiran ominaisuudet: moottoria, rohkeutta, hyväriistanlöytökyky jne. Muikulle kuten sisaruksilleenkin kelpaa kaikki riista. Muikusta, sen veljistä Aaposta, Dopeysta ja Neosta mistä kuulen enemmän voin ainakin sanoa että ne ovat kaikki äänettömiä koiria työskennellessään ja passissa. Vaikka tekemisen meininkiä on niin koskaan se ei ole purkautunut äänenä. Kaikki koirat näistä pitävät myös vedestä, joka ei ole enää metsästyslinjaiselle itsestäänselvyys vaikka sen pitäisi olla. Pidän tästä sisarusparvesta todella paljon. Sisarusparven uroksissa on myös minun lisäkseni omistajien mielestä monessa jalostuskoiran ainesta, sen verran hyvät ja tasapainoiset ja vahvat pääkopat näillä sisaruksilla on. Jos sukutaulusta kiinnostaa lukea enemmän niin katsokaa Brufinn K-pentue alta kirjoitettua.

Muikku on ollut terve koko ikänsä. Sillä on kaikki hampaat, oikea purenta, ei allergioita, hot spotteja, furunkoloosia, töhniviä korvia tai kutinoita. Myös luustollisesti Muikku ja koko 8kpl sisaruparvi on priimaa. Kellään ei ole myöskään olka tai selkä ongelmia. Minulla on Muikun veli Dopey ja niiden emä Myra kotonani. Myra on elämäni koira ja Dopey tulee hyvänä kakkosena (ehkäpä lunastaa äitinsä saappaat vielä jokupäivä). Dopeylla on jo pari pentuetta, mutta ne eivät ole vielä kuvausikäisiä. Tämä sisarusparvi on minulle erittäin spesiaali: lumikki ja 7 kääpiötä; Myran viimeiseksi jäänyt pentue. Kävin tuolloin Myran astuttamassa Belgiassa englannista tuodulla uroksella.

Odotan Muikun jälkeläisistä olevan vaikka mihin. Tulen myös sijoittamaan tästä pentueesta nartun harrastavaan kotiin.

 

 

Yhdistelmästä

Muikku 1.7.18 Kuva: Janne Rönni

Muikun astutusajankohtaa ei ole vielä päätetty. Muikku luultavasti astutetaan kuitenkin helmi/maaliskuun juoksuista 2019

Odotan pennuista mustia riistaviettisiä koiria, joilla on hyvä toimintakyky/suuri moottori harrastus- työ- ja metsästyskäyttöön. Odotan ja toivon pennuille myös vanhempiensa hyvää terveyttä niin luustollisesti kuin muutenkin!

Pennut eivät sairastu EIC, PRA, CNM, SD2 geenisairauksiin vanhempien tulosten perusteella.

En ota vielä alustaviavarauksia tähän pentueeseen. Mahdollisia kyselyitä otan vastaan vasta kun pentue tulee ajankohtaiseksi ja tuleva sulhanen on julkaistu. Voit toki ilmaista kiinnostuksesi jo tulevaa pentuetta kohtaan: katri.nevalainen (at) suomi24.fi

Muikku 1.7.2018 WT-koe Kuvat: Janne Rönni