Pennut ovat syntyneet

s. 07.06.2015 Black Bitch
Dam: Brufinn Bremen
Sire: Meaningful Of Mysterious Pride

Hips: A/B
Elbows: 0/0
Eyes: ok/clear (04/18)
- selkä ja olat kuvattu epävirallisesti terveiksi

PRA, CNM clear by parentage
SD2 terve N/N

Tulokset:
NOU1
Nome-b: ALO3
- Käytetään metsästyksessä

Linkki: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI36819%2F15&R=122
Kelmagra Cruise "Harvey"
musta uros
synt. 9.7.2014

i: GB FT CH Asterix Aguzannis Of Chatsworth
e: Leacaz Lexxi

Terveys:
- lonkat: A/A
- kyynärät: 0/0
- silmät: ok
- PRA, EIC, CNM ja SD2 terve N/N.

Tulokset:
- Nome-A: A1+SERTI
- Nome-B: AVO1
- WT: AVO1 sij.4
- Käytetään metsästyksessä

Yhdistelmästä

Yhdistelmä:  https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=DK18857/2015&ReknoE=FI36819/15

Harvey Ruotsin Rasdatassa: http://www.rasdata.nu/labrador/hund/1970/dk188572.htm

Harvey: http://www.k9data.com/pedigree.asp?ID=652544

Harveysta voi lukea lisää kennelin Batmoors sivuilta: http://www.batmoors.dk/hanhunde/kelmagra-cruise

Molemmat vanhemmat ovat kaikinpuolin terveitä koiria. Molempia koiria käytetään metsästästykseen.

Louna on astutettu: Tanskassa 2.10 Harveylla. -> Louna on todettu tiineeksi!

Pennut syntyvät: Pennut ovat syntyneet.

Pennut luovutetaan: 18.-20.1 välillä

 

Odotan pennuista mustia riistaviettisiä koiria, joilla on hyvä toimintakyky harrastus- metsästys ja työkäyttöön. Odotan ja toivon pennuille myös vanhempiensa hyvää terveyttä niin luustollisesti kuin muutenkin!

Pennut eivät sairastu EIC, PRA, CNM, SD2 geenisairauksiin vanhempien tulosten perusteella.

Tulen sijoittamaan yhden narttupennun tästä pentueesta.

Kaikki pentukyselyt: katri.nevalainen(@)suomi24.fi tai Katri 0415494332

Lounasta

Louna syksy 2018

Louna on 3 vuotias narttu, jota on käytetty monipuolisesti metsästykseen. Se toimii niin kyyhkyssä, kanalinnussa kuin sorsallakin. Sillä on valtava moottori tehdä töitä, se on kuitenkin passissa äänetön. Lounalla on hyvä riistanlöytökyky ja se ei ole nirso riistan suhteen. Noutajien taipumuskokeen se suoritti isäntänsä kanssa viime vuonna ja tänä kesänä se pääsi osallistumaan yhteen nome-b kokeeseen ALO3 tuloksen verran. Louna on ennen kaikkea isäntänsä metsästyskoira, joka toimii siellä moitteetta. Louna ja tämä sisarusparvi rakastavat uimista, asia joka ei ole enää metsästyslinjaiselle itsestäänselvyys vaikka sen pitäisi olla!

Luonteeltaan Louna on avoin koira niin ihmisiä ja toisia koiria kohtaan. Siinä ei ole arkuutta ja se on myös alustavarma. Helppo koira arjessa, töissä siitä löytyy tulta ja tappuraa.

Louna on ollut terve koko ikänsä. Sillä on kaikki hampaat, oikea purenta, ei allergioita, hot spotteja, furunkoloosia, töhniviä korvia tai kutinoita.

Lounan sisarusparvessa on yhteensä 8 koiraa. Ne on kaikki lonkiltaan kyynäriltään ja silmiltään terveeksi tutkittu, myöskään olan ocd:tä sisarusparvessa ei ole. Lounan yhdellä siskolla on hiukan herkkä vatsa sekä selästä löytynyt epävirallisissa kuvissa 1 epämuotoinen selkänikama joka ei onneksi oireile tällähetkellä millään tavalla. Selkä on epävirallisesti kuvattu myös 3 muulta ja ne ovat olleet terveitä. Kaksi sisarusparven uroksista toimii perheissä hypokoirina, tehden tärkeää jokapäiväistä työtä. Muita sisaruksia käytetään metsästykseen ja harrastuksiin, myös yksi uroksista on luonnetestattu hienoin pistein. Pidän tästä sisarusparvesta kovasti, jos kiinnostaa lukea niiden suvusta ja Lounan isästä enemmän niin katsokaa Brufinn L-pentueen alla kirjoitettua.

Harvey

Harvey jahdissa 10/2018

Kävin tätä urosta etukäteen tapaamassa Saksan reissuni yhteydessä 2017 ja ihastuin urokseen. Ensinnäkin sillä on upea sukutaulu ja se on hyvännäköinen, vahva ja avoin luonne. Harvey on tuotu pentuja Briteistä Tanskaan. Se on tasapainoinen ja hyvät metsästysominaisuudet omaava uros. Se on erittäin toimintakykyinen koira ja todella mukava luonteinen uros. Harvey on äänetön passissa ja sillä on erittäin hyvä kyky löytää riistaa. Harvey tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja se on avoin ihmisiä kohtaa. Harveylla on jo muutamia pentueita (Tanskassa ja Ruotsissa) ja kaikki tähän asti kuvatut ovat olleet terveitä koiria. Se jättää helposti koulutettavia, toimintakykyisiä ja mukava luonteisia koiria. Sen jälkeläisten omistajat ovat olleet tyytyväisiä pentuihinsa ja se kertoo aina paljon uroksen kyvystä periyttää itseään. Harveyta käytetään monipuolisesti metsästyksessä. Se on myös lupaava koekoira ja sen kisaura on alkanut jo hyvin. Minulla on Harveysta muuta videopätkä jahdista ja voin jakaa ne yhdistelmästä kiinnostuneiden kanssa.

Käytin Harveyta Brufinn U-pentueeni isänä (synt 23.1.2018). Pennut ovat nyt 9kk ikäisiä ja omistajat ovat olleet tyytyväisiä pentuihinsa. Osa on päässyt jo nyt syksyllä sorsalle ja hyvin ovat toimineet. Pennut ovat olleet myös terveitä (ei vielä virallisesti kuvattuja). Näin niistä myös kahta kesällä ja oikein miellyttävän tyyppisiä koiria. Nyt toivottavasti saamme Lounan kanssa myös narttuja Harveysta.

Louna Tanskassa 10/2018
Etualalla Harvey, Kuva 2.10.2018 jahdista