Naavan pennut

i: FI VPVA Näpsänakkelin Kuru
e: Colas Elvie

s. 7.4.2017 musta sekalinjainen narttu

Linkki: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI33473%2F17&R=122

owner: Katri Nevalainen
Co-owner: Suvi Merisalo, Lammi

Terveys:
lonkat: AA kyynärät: 00 silmät: ok

PRA terve vanhempien kautta
SD2 terve


Tulokset:
Nome: NOU1
- Käytetään metsästyksessä
i: Int. FT Ch Danestone Tweed
e: FI VPVA Lekking After Myrsinia

s. 31.5.2015 musta metsästyslinjainen uros

KoiraNet: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI36663%2F15&R=122

breeder/owner: Katri Nevalainen, Ylöjärvi

Terveys:
lonkat: A/A, kyynärät: 0/0 , silmät: ok (04/20)

- myös selkä ja olat kuvattu terveeksi (epävirallinen)

Virallinen sydänkuuntelu: terve, ei sivuääniä

PRA, CNM clear by parentage
EIC clear N/N
SD2 kantaja/Carrier


Tulokset:
Nome-B: 2xAVO1
WT: ALO1
Näyttelyt: JUN-EH
Vepe: AVO3
- Käytetään metsästyksessä

Yhdistelmä

En myy pentujani vain perhekoiraksi ja lenkkikaveriksi. Tämän linjan labradorinnoutaja on energinen ja tekeväinen koira joka on onnellisimmillaan kun sille myös tarjotaan tekemistä, oli se sitten aktiivista nosework koulutusta, rallytokoa tai metsästystä ja rodunomaisia lajeja. Haluan että kasvattini koulutetaan hyvin, ja ettei niiden kanssa olisi elämässä ja arjessa ongelmia, siksi en myy niitä vain kotikoiriksi.

 

Naava on astutettu kesäkuun alussa viikolla: 23

Pennut syntyvät elokuun alkupuolella viikolla: 32

Pennut ovat luovutusikäisiä viikolla: 39 (syyskuun loppu)

Pennut varaajat kutsun luokseni pentuihin ja minuun tutustumaan seuraavina päivinä:

su 30.8.2020 ja/tai su 6.9.2020 sekä viikoilla 35-37 käy arki-illat.

 

Otan alustavia kyselyitä pentuihin nyt vastaan. Pennut tulevat olemaan mustia.

Kyselyt ensisijaisesti sähköpostitse: muista kertoa mihin tarkoitukseen haet koiraa, sukupuoli toive ja mikä on edellinen koirakokemuksesi kerro myös yhteystietosi puhelinnumero, paikkakunta, lue myös: Info Pennunostajalle

Kyselyt: katri.nevalainen(@)suomi24.fi

puhelut vasta sen jälkeen kun olette olleet sähköpostilla yhteydessä.

 

Nämä pennut tulevat olemaan metsästyspainoitteisia sekalinjaisia labradorinnoutajia. Eli niitä ei katsota puhtaasti metsästyslinjaisiksi, mutta ne ovat jo kaukana peruslinjaisista labradorinnoutajista.

Yhdistelmä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI36663/15&ReknoE=FI33473/17

 

Näistä pennuista tulee olemaan moneen harrastukseen/nokkatyöhön sekä metsästyskoiriksi. Näyttelyihin näistä koirista ei ole ja labradorinnoutaja muutenkin tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteettejä ollakseen tyytyväinen koira.

Naava on suht rauhallinen perhekoira, joka toimii myös harrastuksissa ja metsällä mutta varsinaiseksi tykiksi sitä ei voi kutsua harrastuksissa. Metsällä se toimii hyvin. Dopey on taas tulta ja tappuraa, energinen työmyyrä joka osaa kuitenkin myös rauhoittua kotioloissa.

Toivon näiden yhdistelmästä tulevan jotakin siltä väliltä, halukkaita tekemään hommia yhteistyössä omistajan kanssa mutta näiden koirien ei tarvitse olla ylitsepursuavan energisiä. Olen aikaisemmin yhdistänyt Dopeyn samaan narttulinjaan mistä Naava on (=Brufinn True -pentue) ja ne ovat oikein kivoja, tasapainoisia ja terveitä harrastuskoiria. Toivotaan että tämä yhdistelmä onnistuu yhtä hyvin.

Uskon että näistä pennuista löytyy myös yksilöitä esim työkoiriksi avustajakoirana jne.

Tämän yhdistelmän pennuista uskon tulevat vahvarunkoisia ja suht. kookkaita, hyväturkkisia koiria. Ne eivät sairastu labradorinnoutajilla esiintyviin testattaviin geenisairauksiin vanhempien tuloksien perusteella.

 

Kasvattini tulee käyttää virallisissa terveystutkimuksissa (=PEVISA) 1-2v iässä. Labradorinnoutajien PEVISA tutkimuksiin kuuluu röntgenkuvata lonkat ja kyynärät sekä silmät tulee peilata mahdollisten silmäsairauksien vuoksi.

Jos kasvattini ei mene työkoiraksi niin se tulee käyttää myös noutajien taipumuskokeessa, vaikka sen kanssa muuten ei metsästettäisi eikä rodunomaiset lajit olisi sen harrastuslistalla:

Lisätietoja taipumuskokeesta: https://www.snj.fi/harrastukset/rodunomaiset_kokeet_nou_nome-a_n/taipumuskoe_nou/'

Labradorien jalostuksen tavoiteohjelma: https://www.labradori.fi/jalostus/jalostustyoohje/jto/

 

Naavasta

Naava on sijoitusnarttuni, Colas Elvie "Elvin" viimeisestä pentueesta. Se asuu Lammilla metsästävässä lapsiperheessä.

Naava ja sen sisarusparvi on ollut tähänastisen elämänsä terveitä niin luustollisesti kuin muutenkin. En ole kuullut allergioista tai muista iho-ongelmista ja luustollisestikkin pentue on ollut terve.

Naava elää rakkaana perhekoirana sekä isännän metsästyskaverina syksyisin. Sille kelpaa kaikki riista ja sillä on hyvät otteet riistoista. Naava on iloinen ja avoin koira vieraille ihmisille ja toisille koirille. Naava ei stressaa uusia paikkoja tai asioita ja sopeutui minunkin luokseni nopeasti. Sillä ei myöskään ole alusta tai ääni arkuuksia. Naavan emä Elvi on ruotsin tuonti ja sekalinjaisten kasvattieni kantanarttu. Elvi on omapäinen, rohkea ja hyvin riistaviettinen narttu joka on laumansa ehdoton kuningatar. Elvi on nykyisin eläkekodissa siskoni luona Porvoossa ja sen kanssa harrastetaan pelastuspuolen hakua sekä syksyisin se pääsee harvakseltaan metsälle.

Emännän kuvaus koirastaan:

"Naava Maailman paras perhekoira, kaikkien kaveri, sopeutuja, metsästäjän uskollinen ystävä, helppo irtipidettävä, kaikkiruokainen nautiskelija. Naavan kanssa on pienestä pitäen kierretty kaikenlaisia kissanristiäisiä, eikä koskaan ole ollut mitään ongelmaa. Aikuiset ja lapset ovat kaikki ylimpiä ystäviä, kunhan rapsutusta riittää. Riistalla Naava toimii aktiivisella ja väsymättömällä haku/jälkimoottorilla. Vedessä ja maalla työskentelee riistan kanssa mallikkaasti, ote riistaan on hyvä.

Treenaamisessa tarvitaan välillä reilua palkkiota, jotta vire pysyy. Kaikki pyydetyt tehtävät Naava suorittaa, mutta välillä treenimotivaatiota joutuu hieman kaivaa esiin. Jos vaihtoehtoina Naavalla on lähteä emännän kanssa juoksulenkille tai jäädä isännän kanssa kotisohvalle, valitsee Naava sohvan. Sanonta ”lihavat on lepposia” on täydellinen kuvaus Naavasta. Lihavahan Naava ei ole. Kaunis, lihaksikas sekalinjainen labradoriksi tunnistettava neiti."

 

Dopeysta

Dopey on FI VPVA Lekking After Myrsinia "Myran" viimeisestä pentueesta itselleni jättämä uros. Meidän lauman ainoa äijä. Dopey on vahvahermoinen, tasapainoinen ja hyvän työmoraalin omaava uros. Se on periksiantamaton työmyyrä, jonka tyylistä tehdä töitä pidän kovasti. Se ei säästele itseään ja on aina valmis tekemään töitä, eikä sen into tehdä lopu ikinä kesken. Sillä ei myöskään ole ääni tai alusta arkuuksia. Täydellinen koira Dopeykaan ei ole, mutta siinä on itselleni enemmän hyviä kuin huonoja ominaisuuksia. Dopeyn ote riistoista voisi olla hiukan pehmeämpi, joten sen riistaotteessa on toivomisen varaa. Se kuitenkin on hyvin riistaviettinen koira, kaikki kelpaa mukisematta. Dopey tulee kaikkien koirien kanssa toimeen vaikka ei olekkaan sitä pehmeää, alistuvaa sorttia. Eikä se toki halua olla ylintä ystävää toisten uroksien kanssa, mutta sietää niitä hyvin.

Dopey on minun VOI-luokan harrastuskoirani sekä syksyisin luottopakki metsästysreissuilla.

Dopeyllä on 5 pentuetta tähän mennessä. Kaksi viimeistä ovat syntyneet alkuvuodesta. Dopeyn ensimmäinen pentueesta on saatu kuville 9/10 ja kaikki ovat olleet luustoltaan terveitä. Toisesta pentueesta on kuvattu myös 2 koiraa terveeksi ja kolmannesta molemmat koirat myös tutkittu: toinen terve, toisella oli yllättäen huonot lonkat. Dopeyn viimeisestä pentueesta meni myös virkakoiraksi ja ainakin tähän mennessä ohjaaja on ollut urokseensa tyytyväinen. Dopey on selvästi jättänyt hermorakennettaan ja työintoaan/vahvuuttaan jälkeläisiinsä. Mielenkiinnolla seuraan mitä sen jälkeläisistä vielä kehkeytyykään.

Dopeyn oma sisarusparvi on luustollisesti ollut tervettä, niillä ei myöskään ole ollut allergioita tai muita iho/vatsa ongelmia. Dopeyn siskolla on todettu keväällä 2020 kilpirauhasen vajaatoiminta joka on nyt lääkityksellä saatu kuntoon.

Pidän koirastani valtavasti, ja siinä on monta, minun mielestäni, hyvän jalostuskoiran ominaisuutta joita olen halunnut jatkaa.