Lyytin pennut

s. 10.05.2017 musta metsästyslinjainen narttu

i: Cynhinfa Hamik
e: Brufinn Ice Queen


Terveys:

Hips: B/B, Elbows: 0/0, Eyes: ok

SD2, EIC clear by parentage

Tulokset:
Nome: NOU1
- Käytetään metsästyksessä

Linkki: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI34768%2F17&R=122
Waterfowler Hector "Hippa" kuva: Mikko Airimo
s. 1.3.2017 keltainen metsästyslinjainen uros

i: FTW Kayteens Star At Meadowlark
e: Kelmarsky Ballina

Terveys:

Hips: A/A, Elbows: 0/0, Eyes: ok

PRA, CNM, SD2 ja EIC clear by parentage

Tulokset:
Nome-b: ALO1

Pelastuskoirakokeet:
- Suoritettuna raunion ja jäljen peruskokeet sekä haun loppukoe hyväksytysti
- osallistuu yhdistyksen hälytreeneihin

Linkki: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI20780/17&R=122

Yhdistelmä

Lyyti metsällä

Kyseessä on metsästyslinjainen pentue.

Lyyti astutetaan sen seuraavista juoksuista maaliskuun 2020 aikana. Kyseessä olisi onnistuessaan siis kesäpennut. Odotan mustia ja mahdollisesti keltaisia metsästyslinjaisia pentuja. Pennut eivät tule sairastumaan labradorien perinnöllisiin geenitestattaviin sairauksiin PRA, EIC, CNM ja SD2 niiden vanhempien geenitulosten perusteella.

 

Lyyti ja sen sisarusparvi ovat avoimia ja toiminnanhaluisia koiria joista ei tekemisen halu lopu kesken. Suurin osa tästä pentueesta on jo osoittanut toimivuutensa metsästyksessä, Lyyti mukaan lukien. Lyyti on myös täysin terve koira, sillä ei ole ollut mitään eläinlääkärikäyntejä sitten rokotusten.

"Lyyti" Brufinn Ruby yhdistetään miellyttämisenhaluiseen, avoimeen ja erittäin mukava luonteiseen "Hippaan" Waterfowler Hector.

Hippa ja sen sisarusparvi ovat terveitä, avoimia ja mukaluonteisia koiria. Niitä käytetään niin metsästyksessä kuin erilaisissa harrastuksissa.

 

Odotan yhdistelmästä rohkeita, avoimia, hyväluonteisia ja toiminnanhaluisia koiria.

Hippa ja Lyyti ovat hyvin samankaltaisia koiria ja uskon niiden pentujen olevan myös vanhempiensa kaltaisia. Uskon että näistä pennuista on virkakoiriksi, metsästykseen, erilaisiin harrastuksiin ja oikeissa käsissä näistä pennuista uskon olevan rodunomaisissa kokeissa myös nome-A-kokeisiin.

 

Lyytistä

kuva: Mika Ylitervo

Lyyti on toinen sijoitusnartuistani Brufinn R-pentueesta. Lyyti asuu Paulan ja Juhon luona Kuopiossa.

Lyyti on itsevarma ja rohkea koira. Miellyttämisen halua löytyy. Lyytillä ei ole ongelmia erilaisten paikkojen tai alustojen kanssa. Kotona ja reissussa Lyyti on helppo ja rauhallinen.

Lyytin kanssa harrastetaan nomea ja wt:tä sekä metsästystä. Parhaita ominaisuuksia Lyytissä ovat hyvä itsevarmuus, palautumiskyky, nopeus ja periksi antamaton työskentely sekä hyvä nenän käyttö.

Metsällä Lyyti on päässyt sorsapassiin ja metsäkanalinnustukseen mukaan, näyttäen rauhallista passissa oloa sekä hyvää hakua.

 

Lyyti on ollut itselläni nyt viikon verran hoidossa ja se on erittäin helppo, sopeutuvainen ja tasapainoinen koira. Se tulee hyvin toimeen kaikkien koirian kanssa ja se on avoin uusia ihmisiä ja tilanteita kohtaan. Sillä ei ole niinkuin emäntänsäkkin kertoi minkäänlaisia alusta tai ääniarkuuksia. Erittäin mukava koira kaikinpuolin. Mitä enemmän olen tämän sisarusparven koirien kanssa ollut tekemisissä sitä enemmän tästä sisarusparvesta pidän. Kaikinpuolin mukavia ja toimintakykyisiä koiria!

Hippasta

video1, Hippa 5kk raunioilla:

https://www.youtube.com/watch?v=6PrUgd2r7cQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2OsLRnNolvxNk4uy2puCdIfu8w2xiPcMct574qcvgcAFOJGNFScMuuUtg

video2, Hippa 2v raunioilla: https://www.youtube.com/watch?v=ad3A_iRMm3o&feature=share&fbclid=IwAR3fQmY-n7O3ifJMBWfK1nuFvIMUTShbU3Scaiq96LruvT7QyhN9DtBzBIk

 

Hippan omistajan Emilian esittely koirastaan:

Hippa on arjessa tasapainoinen ja itsevarma nuori uros, joka suhtautuu oikeastaan kaikkeen eteen tulevaan rennon positiivisesti. Se on sosiaalinen ja avoin kaikille, mutta ei mitenkään itseään tyrkyttävä tai jatkuvasti huomiota hakeva. Kerrostalossa asuvana olen myös arvostanut sitä, ettei Hippa koskaan vahdi, ja on muutenkin hiljainen. Vaikka arjessa elämme kahdestaan, Hippa suhtautuu rauhallisesti myös lapsiin ja isompiin ihmisjoukkoihin. Muihin koiriin Hippa suhtautuu myös itsevarmasti, olematta millään tavalla macho.

Hipan rauhallisen ulkokuoren alla asuu ison moottorin omaava työkoira, jonka kanssa on ilo harrastaa. Työtehtävät ajavat Hipan mielestä kaiken muun edelle, ja se on aina ollut hyvä keskittymään myös häiriön alla, ja aina halunnut toimia yhteistyössä ohjaajan kanssa. Hippa tekee töitä vauhdikkaasti, mutta osaa myös säätää vauhtiaan järkeväksi esimerkiksi raunioetsinnässä tai vaikeammassa noutomaastossa. Hankin Hipan kouluttaakseni siitä pelastuskoiran vapaaehtoisen pelastuspalvelun hälytysryhmään. Sillä tiellä olemme edenneet vauhdikkaasti, ja toivottavasti valmistumme hälykoirakoksi tämän vuoden aikana. Hipan luotettava käytös ja toimintavarmuus eri ympäristöissä yhdistettynä sen valtavaan haluun löytää tekevät siitä erinomaisen pelastuskoiran.

Hippa on osoittanut kykynsä myös noutajien rodunomaisissa lajeissa. Se on jonkun verran kiihkeä noutoihin, mutta samalla kuuliainen ja hyvin ohjattavissa. Se tarttuu empimättä kaikkeen riistaan, käyttää vainuansa hyvin ja on hiljainen passissa. En itse metsästä, mutta uskon että Hippa toimisi hyvin myös oikeissa metsästystilanteissa. Ensimmäisessä NOME kokeestamme saimme heti ALO1 tuloksen, ja kevätkauden tavoitteena olisi saada se toinen ja sen myötä nousu avoimeen luokkaan.

 

Minä pidän Hippan sukutaulusta erittäin paljon. Olen sen isää "Paddya" FTW Kayteens Star At Meadowlark käynyt Tanskassa 3v takaperin katsomassa Brownhunts kennelissä ja se teki olemuksellaan ja luonteeltaan minuun vaikutuksen. Tuolloin päädyin käyttämään toista urosta, mutta sen jälkeen on ajatus ollut josko sopiva narttu löytyisi yhdistämään tähän urokseen. Nyt Paddylla on ikää kuitenkin jo 10v, joten aika ajoi suunnitelmien ohi vaikka hyvässä kunnossa pappa vielä onkin. Hippan sisarusparvea olen kuintekin tämänkin vuoksi seurannut läheltä ja kaikki koirat mitä olen siitä nähnyt sekä kuullut ovat olleet varsin mukavia tapauksia.

Linkki Paddyn kotisivuille: https://brownhunt.dk/kayteens-star-of-meadowlark

 

Hippan emän "Iiris" Kelmarsky Ballina on tuonut Iso-Britaniasta Waterfowler kasvattaja Susanna Särkijärvi. Iiristä olen nähnyt useampaan kertaan nome-b kokeissa ja pidin sen rauhallisesta tyylistä tehdä töitä. Olen myös muuten kuullut koirasta pelkkää hyvää. Iiriksen isää GB FT CH Drakeshead Vodka ja sen sisarusparvea olen seurannut pidemmän aikaa ja pari vuotta takaperin minulla oli pentuvaraus tuon sisarusparven narttu jälkeläiseen mutta valitettavasti narttuja syntyi liian vähän. Nyt pääsen kuitenkin yhdistämään tämänkin koiran narttulinjani sukutauluun.

Linkki Iiriksen sivuille: https://waterfowler.fi/koirat/

 

 

kuva: Piia Riiheläinen
kuva: Mikko Airimo
kuva: Mikko Airimo