Rillan pennut

Brufinn Rare Diamond "Rilla" kuva: Anu Hakala
s. 10.05.2017 keltainen metsästyslinjainen narttu

i: Cynhinfa Hamik
e: FI JVA Brufinn Ice Queen

Terveys:
Hips: AA
Elbows: 00
Eyes: ok

Sydänkuuntelu: terve, ei sivuääniä
- olat ja selkä kuvattu terveeksi 1v iässä (epävirallinen)

SD2, EIC clear by parentage

Tulokset:
Nome- B: ALO2 ja ALO3 - toimitsijoiden valinta

- Käytetään monipuolisesti metsästyksessä

Linkki: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI34767%2F17&R=122
Uros julkaistaan myöhemmin

Rillasta

Rilla on sijoitusnarttuni (Brufinn R) pentueesta. Rilla on avoin, iloinen ja vauhdikas narttu. Se rakastaa ihmisiä ja vettä. Tämän linjan koirat ovatkin varsinaisia vesipetoja. Rilla tekee kaiken aina hymy huulilla. Se toimii niin koti- kuin metsästyskoirana ja osaakin rauhoittua kotona hyvin. Rilla tulee lapsien kanssa hienosti toimeen ja on arjessa hyvin helppo koira. Se elää isommassa laumassa eikä sillä ole mitään ongelmaa vieraidenkaan koirien kanssa. Se on emännän mukaan aina ollut helppo ottaa tallille tai mihin vain reissuun mukaan, se ei stressaa uusia tilanteita ja on hyvin sopeutuvainen koira. Emännältä kysyessä mitä ominaisuuksia toivoisi koiraansa lisään niin vastaus oli ettei mitään, koira on juuri täydellinen heille. Rillan kanssa harrastetaan myös nomea, mutta ensisijaisesti se on perheen metsästyskoira. Rilla asuu suht. lähellä minua ja olen päässyt näkemään sitä ehkä hiukan enemmän kuin montaa muuta sijoitusnarttuani niin kotioloissa kuin treeneissäkin.

Rillaa käytetään monipuolisesti metsästykseen ja se on toiminut siinä tehtävässä hyvin. Haku on sen vahvuuksia. Passissa se on äänetön ja rauhallinen. Rilla on tottunut toimimaan myös ylösajavien koirien kanssa, perheessä on spanieli hoitamassa tätä virkaa.

Rillan sisaruksia käytetään PK-puolen harrastuksiin ja metsästykseen, niiltä ei ole puuttunut rohkeutta ja ovat olleet harrastuksissa myös alusta varmoja.

Rillan on terve koira, siltä on olat ja selkä myös ortopedi Lotta Axelson katsonut (röntgenkuvattu) virallisten kuvien yhteydessä terveeksi. Myös koko muu sisarusparvi on lonkkien ja kyynärien osalta tervettä porukkaa. Sisarusparvesta yhdellä uroksella: Brufinn Rebel "Rudi" on kuitenkin todettu ja leikattu toisen olan OCD alle 1v iässä. Siksi myös Rillan olat ja selkä on virallisten kuvien yhteydessä tarkastettu. Sisarusparvella en ole kuullut olevan allergioita tai muita herkkyyksiä. Rillalla ei ole ongelmia mahan tai ihon/korvien kanssa. Eläinlääkärissäkin se on käynyt vain rokotuksilla. Rilla ei ole luonteeltaan kova koira, mutta toimintakykyinen ja tasapainoinen narttu. Rilla on sitä narttulinjaa jota nimitän "helpoimmaksi" linjakseni (Myra -> Brim -> Quinn -> Rilla), ne ovat yleensä aika helppoja ja kilttejä kotikoiria jotka eivät halua tehdä väärin vaan miellyttää omistajaansa, mutta työmoottoria löytyy sen alta ihan riittävästi. Nämä pennut kehittyvät hitaasti ja niille pitää antaa aikaa. Pidän tästä linjasta kovasti.

Rillalla on yksi aikaisempi pentue: Brufinn After- pentue joka on nyt virallisesti kuvattu luustoltaan terveeksi. Yksi muksuista on läpäissyt jo noutajien taipumuskokeen. Pentue on luonteeltaan perusrauhallinen, ne ovat kilttejä ja miellyttämishaluisia koiria. Laumassani asuu näistä yksi: Foxy (B After Afrodite) ja se on hyvin miellyttävä ja helppo koira. Odotan Foxysta vielä tulevaisuudessa paljon nomen&metsästyksen parissa. Uskon siitä olevan tulevaisuudessa myös itselleni A-kokeisiin, jos en möhli sen koulutusta ja jaksan kouluttaa sen niin pitkälle ;)

 

Rillan uros julkaistaan myöhemmin.

 

 

Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS