Quilan pennut

s. 19.2.2017 musta metsästyslinjainen narttu

i: FI KVA Aquila Of Druids Peak
e: FI KVA Chilihunters Mad Cyclone

Terveys:
lonkat: B/B
kyynärät: 0/0
silmät: ok

EIC, PRA, SD2, CNM terve N/N

Tulokset:
Nome-b: 2xALO1
WT: ALO1
Näyttelyt: KÄY-H

- Käytetään metsästyksessä

KoiraNet: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI19155/17&R=122
Capandus Irish Coffee "Hyde"
s. 22.4.2019 musta metsästyslinjainen uros

i: CAPANDUS G O T LORD JAIME LANNISTER
e: MINNOWS CEILI SHEBEEN

Terveys:
lonkat: A/A
kyynärät: 0/0
silmät: ok
selkä: LTV0, VA0

EIC, PRA, SD2, CNM terve vanhempien kautta

Tulokset:
NOU1
BH hyväksytty
Agility: oikeutettu kisaamaan 2-luokassa
Rallytoko: RTK4
PK haku: HK1 - 1 tulos

KoiraNet: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI38683/19&R=122


Hyde ja sen sisarusparvi Ruotsin Rasdata: http://www.rasdata.nu/jaktavlad_labrador/hund/2016/s5440416.htm
Hyde agilityradalla
Hyde Agility radalla 2021

Quila

kuva: Säde Suonpää

Pennut syntyvät syyskuussa.

Quilan&Hyden NARTTUPENNULLE ETSIN EDELLEEN yhteistyökykyistä METSÄSTÄVÄÄ TAI RODUNOMAISIA LAJEJA HARRASTAVAA SIJOITUSKOTIA. Lue myös: Tietoa sijoituksesta

Lisätietoja/kyselyt: katri.nevalainen(@)suomi24.fi (sulut pois) tai puhelimella iltaisin 041 5494332 Katri

Aikataulu:

Pennut syntyvät: 1.9.2021

Uudet kodit pentuja katsomaan: la 9.10, sekä arki-illat

Pentujen eläinlääkärin tarkastus: 12.10 ti, tunnistusmerkintä -> rekisteröinti

Pentujen luovutus viikonloppu: 29-31.10.2021 pe-su

 

 

Pennut eivät tule sairastumaan EIC, PRA, SD2, CNM geenisairauksiin vanhempien tulosten perusteella.

Yhdistelmän sukutaulu: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI19155/17&ReknoI=FI38683/19

Quila on 4,5 vuotias metsästyslinjainen koira. Se on ollut kasvattajansa Tobinan (kennel Chilihunters) sijoitusnarttu ja sillä on kaksi pentuetta aikaisemmin.

Quilan ensimmäinen pentue on melkein kokonaan kuvattu ja ne ovat olleet terveitä. Quilan toiset pennut ovat vielä nuoria eivätkä ne ole vielä kuvausiässä. Quila oli toisen pentueensa jälkeen hyväkuntoinen ja sain tilaisuuden käyttää sille mielenkiintoisen sukutaulun omaavaa urosta jo tähän juoksuun ja siksi Quila on astutettu nyt tiheästi eikä sillä ole siis normaalia välijuoksua astutusten välissä.

Quila on elämän optimisti. Avoin ja iloinen luonne, niin koirille kuin ihmisillekkin. Quila pitää myös lapsista valtavasti. Arjessa Quila on äärimmäisen helppo koira, pitää rapsutuksista ja hakee läheisyyttä mutta on mielellään myös omissaoloissa rauhassa. Positiivisen asenteen elämään se on jättänyt myös kaikkiin jälkeläisiinsä.

Quila on utelias ja avoin koira, eikä sillä ole alusta tai ääni arkuuksia. Sillä on suuri halu miellyttää omistajaansa ja se on varsin kuuliainen tyttö. Quila oppii nopeasti, kestää toistoja ja myös korjauksia. Toimintakyky sillä on hyvä. Quilasta olisi tullut varmasti myös loistava toko koira, niin nopeasti se nappaa asioita parista toistosta ja on erittäin sähäkkä tekiessään. Se on supernopea koira, näyttävä tehdessään.

Quila on suht. pienikokoinen ja sillä voisi olla parempi turkki, toivon valitsemani uroksen tuovan lisää kokoa ja parempaa alusvillaa muksuilleen. Quilaa ei ohut turkki työssä tai kylmillä keleillä haittaa, mutta toivon silti saavani hiukan parempaa turkkia tuleville pennuille.

Metsästyskoirana Quila on nopea ja tehokas. Se on ehdottomasti nopein koira minun laumassani, se että se on nopea ei vaikuta työn tehokkuuteen tai nokan käyttämiseen. Ohjaajalta vaaditaan kuitenkin sekä olemuksen rauhallisuutta mutta myös oikea aikaisuutta nopean koiran ohjaamisessa. Quila on perusrauhallinen passissa, malttaa odottaa hyvin lupaa noutaa.

Meidän harrastuksiin kuuluu metsästyksen lisäksi, nome, wt. Kaikesta yhdessä tekemisestä Quila nauttii. Se rakastaa uimista, eikä kylmät vedet sitä pidättele. Viime vuonna starttasimme 4 kokeessa: nome-b: 2xALO1, 1xALO- wt: ALO1. Molemmissa lajeissa siirryttiin seuraavaan luokkaan kisaamaan ansaitusti. Tänä vuonna olemme kerenneet starttaamaan vain kerran ja isommat starttimäärät jäävätkin nyt ensi vuoteen.

Pidän tästä koirasta paljon ja odotan mielenkiinnolla tätä yhdistelmää. Hyde tuo yhdistelmään ainakin kokoa ja turkkia lisää.

Hyde

Hyden omistaja kuvailee Hydea, tässä hyvin vapaasti käännettynä:

"Työkoirana Hydea voidaan kuvata yhteistyöhaluiseksi ja kuitenkin itsenäiseksi; kaksi täysin erilaista ominaisuutta, mutta jotka tekevät hänestä erittäin hauskan työskennellä yhdessä. Hän ei pelkää tehdä virheitä ja yrittää mielellään tehdä oikein, aina voi yrittää uudestaan. Hän oppii nopeasti ja tekee kaikkea hommaa suurella sydämellä. Hyde rakastaa vettä ja veneilyä.

Tehdessään Hyde on on nopea ja räjähtävä, mutta sillä on selkeä on/off katkaisija ja osaakin rentoutua kun mitään ei tapahdu. Hyde ei myöskään ääntele odottessa tai työskennellessään.

Hyden harrastuksiin kuuluu agility, rallytoko, PK haku ja metsästyskokeet.

Hyde ei ole koskaan osoittanut aggressiota, ja se on ystävällinen sekä muita koiria (sekä uroksia että narttuja) sekä ihmisiä kohtaan. Hyde sopeutuu nopeasti uusiin ympäristöihin ja on siksi helppo kuljettaa kaikkialla. Sen kanssa onkin reissattu jo mukavasti niin kisareissuissa Ruotsissa, Ahvenanmaalla kuin Suomessakin mantereella.

Kotona Hyde on iso nallekarhu, joka haluaa olla lähellä, mielellään sylissä halittavana. Hän on utelias ja haluaa olla osa kaikkea mitä teet. Hyde on kaveri, jolla on hyvä itseluottamus ja työhön hyvä moottori mistä ammentaa."

 

Tunnen itse Hyden sukua ja olen nähnyt sen emän isän Minnows Irish Brand "Dannyn" Ruotsissa, se uros on upea ja Hyde tuo minun mieleeni ukkinsa olemukseltaan, tervepäisyydellään ja energiallaan. Hyde on avoin koira, jonka päälajit ovat muissa lajeissa, mutta sen kanssa harrastetaan ja starttaillaan tulevaisuudessa myös nomessa. Metsälle ei Hyde ole vielä kerennyt, sen emäntä ei metsästä itse ja muihin jahteihin se on ollut vielä liian nuori osallistumaan, ehkäpä tänä syksynä. Hyden vanhempia käytetään kuitenkin käytännön metsästykseen ja uskon Hydenkin toimivan siellä kunhan pääsee kokeilemaan oikealla riistalla työskentelyä. Kävin Hyden tutustumassa ystäväni kanssa ja se teki minuun vaikutuksen jopa niin paljon että halusin käyttää sitä heti tuleviin juoksuihin nartulleni. Se oli omilla jaloillaan seisova, selväpäinen uros joka ei turhista asioista stressaa tai hötkyile. Ensikertalaisena se myös hoiti astutushommat hienosti. Hydellä on hyvä turkki ja se on isokokoinen uros. Uskon sen siis tuovan vähän kokoa lisää tähän yhdistelmään. Odotan pennuista avoimia, reippaita koiria metsästykseen ja moneen harrastukseen, näistä uskon olevan myös työkoiriksi.

 

Hyden omistaja Essi Moring kuvailee Hydea Ruotsiksi näin:

"Arbetsmässigt kan man beskriva Hyde som lyhörd och självständig; två helt olika egenskaper men som gör honom väldigt rolig att jobba med. Han är inte rädd för att göra fel och prövar sig gärna fram själv för att göra rätt. Han lär sig fort och går in i allt med stor entusiasm. Han är snabb och explosiv men har också en tydlig off-knapp. I arbete är han tyst och uppmärksam.

Vi tränar agility, rallylydnad, bruksgrenarna (sök och spår) och jaktapportering. Hyde älskar att springa och när det går fort, så agility, sök och jaktapportering är favoritgrenarna.

Hyde har aldrig visat någon aggression utan är vänligt inställd både mot andra hundar (både hanar och tikar) och människor.

Hyde anpassar sig fort till nya miljöer och är därför lätt att ha med sig överallt. Han älskar att åka båt.

Hemma är Hyde en riktig gosegris som gärna ligger i famnen och myser. Han har inga problem att leka/underhålla sig själv. Han är nyfiken och vill gärna vara med på allt man gör.

Hyde är kille med gott självförtroende och mycket energi och kan ibland behöva lite uppstyrning för att det inte ska slå över, men med tydliga regler är han en väldigt rolig och trevlig hund med mycket humor, både hemma och i träning."

Hyde
Hyde
Quila fasaanijahdissa
Quila sorsalla
kuva: Raija Theocharous
Kuva: Säde Suonpää
Kuva: Säde Suonpää
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS