Armi astutetaan syksyllä 2022

s. 17.11.2018 musta metsästyslinjainen narttu

i: Waterfowler Copper
e: Brufinn FirstOneFor Lekking

Breeder: Susanna Salonen, Hämeenkyrö

owner: Katri Nevalainen, Ylöjärvi

co-owner: Heidi Forsell, Kokkola

Terveys:
Hips: A/A
Elbows: 0/0
Eyes: ok (10/21)

- virallinen sydänultra: sydän terve


Geenitestit: STGD-PRA (Stargardt disease): clear/normal N/N

Tulokset:
Nome-b: ALO1
- käytetään metsästyksessä

Linkki: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI55273/18&R=122
Tullyah Jake "Thor"
s. 20.05.2017 musta metsästyslinjainen uros

i: GB FT Birdsgreen Cluedo of Wedgnock
e: Maldrake Anya of Highwalk


Terveys:
Hips: A/A
Elbows: 0/0
Eyes: ok (05/20)

PRA-prcd FRI
Stargardt Carrier
SD2 Clear
CNM Clear

Tulokset:
Nome-b: AVO1
WT: AVO1
- käytetään metsästyksessä

http://www.rasdata.nu/labrador/hund/2017/s1599419.htm

Yhdistelmä

Armi on suunniteltu astutettavan syksyllä 2022 Irlannin tuonti uroksella Tullyah Jake "Thor", joka asuu Ruotsissa.

Pennut tulevat olemaan mustia ja mahdollisesti myös keltaisia. Pennut eivät tule sairastumaan labradorinnoutajilla esiintyviin geenisairauksiin EIC, PRA, SD2, STGD, CNM, vanhempien tulosten perusteella.

Tähän pentueeseen en ota varauksia ennenkuin narttu on astutettu.

Odotan pennuista raamikkaita, hyvä turkkisia, metsästys- ja harrastuskoiria.

Armista

kuva: Raija Theocharous

Ostin Armin Susannalta, kennel Salomäki, jotta sain tätä linjaa itselleni takaisin. Armin emä on kantanarttuni Myran toisen pentueen tytär Brufinn FirstOneFor Lekking "Eka" josta pidän itse aivan valtavasti koirana. Armi asuu kasvatinomistajani ja ystäväni Heidin luona Kokkolassa tätinsä FI KVA Brufinn Fun To Watch "Lara" seurana.

Pidän itse Armista hyvin paljon. Välimatkastamme huolimatta Heidi on ollut koiransa kanssa hyvin aktiivinen osallistumaan kasvattajansa järjestämiin tapahtumiin ja olen ilokseni päässyt seuraamaan Armia usein niin kotioloissa, treeneissä, kisoissa kuin vieraissakin paikoissa. Armi on minun mielestäni tasapainoinen koira eri ympäristöissä ja tilanteissa. Se on ystävällinen niin toisia ihmisiä kuin koiriakin kohtaan. Sillä ei ole alusta- ja ääniarkuuksia. Armi toimii Heidin metsästyskoirana sekä rodunomaisissa lajeissa harrastuskoirana. Siitä on kivassa paketissa hyvät metsästysominaisuudet. Kooltaan Armi on iso/korkea narttu ja sillä on hyvä tuplaturkki.

Pyysin Heidiä kuvailemaan koiraansa:

"Yritin miettiä, mitä ominaisuutta muuttaisin tai vaihtaisin, keksinyt oikein mitään. Kotona mussu, treeneissä koira työssään.

Armi on ollut pennusta asti kotona ja muualla vaivaton, helppo koira. Se on avoin ja sosiaalinen toisille koirille ja ihmisiä kohtaan. Ei vahdi kuten tätinsä Lara. Alusta- tai muuta arkuutta en ole huomannut.

Armin luonnetta kuvaa ehkä parhaiten sanalla: tasainen. Se on miellyttämishaluinen, uteliaskin ja riittävän rohkea. Ihmistä kohtaan nöyrä, ottaa suullisen kiellon tai korjauksen vastaan siitä lannistumatta.

Armilla on vahva halu työskennellä, se nauttii siitä. Sen työskentelytyyli on keskittynyttä, hiljaista ja pohjalla on jonkinlaista luontaista tarkkuutta, kuitenkaan olematta ylitarkka. Se ei ensimmäisenä ratkaise ongelmia vauhdilla. Veteenkin Armi laskeutuu tarkasti ja askeleet harkiten. Tämä on mielestäni tärkeä ominaisuus turvallisuuden kannalta.

Riistanhaku työskentelystä pidän. Armi on nuoresta lähtien irronnut hyvin, kattanut laajan hakualueen jo nuorena. Itsenäisyyttä ja sitkeyttä siis löytyy. Armi oli pitkään pentumainen, nyt 3-vuotiaana olen huomannut sen kypsymisen.

Koulutuksellisena mottonani on ollut, edetään rauhallisesti, matkasta nauttien. Armilla on vahva työskentelyhalu ja en ole halunnut edetä liian nopeasti. Olen tietoisesti varonut kuumentamasta nuorta koiraa. Olemme edenneet armintahtisesti."

Thorista

Olen seurannut tätä upeaa urosta siitä lähtien kun se kotiutui Ruotsiin aikuisena koirana. Kesällä 2020 toisen narttuni astutusreissun yhteydessä pääsin vihdoin näkemään Thorin itse. Sain nähdä sen työskentelyä sekä koiran kotioloissa. Valtavan mukavan oloinen työkoira ja erittäin komea, hyvä -luonteinen ja -turkkinen uros.

Omistajan kuvaus koirastaan vapaasti suomennettuna:

" Ostin Thorin Irlannista sen ollessa 17 kuukauden ikäinen. Thorissa on kaikki mitä koiralta voi toivoa. Thor on mukautuva, komea, superkiltti ja sillä on kaikki noutajan ominaisuudet kohdillaan. Sen lisäksi että se on upea metsästyskoira, se on myös itsevarma koira arjessa. Se on ystävällinen kaikille ihmisille ja toisille koirille, varma kaikissa ympäristöissä ja sylinalle kotona."

Såhär säger Thors ägare...

"Jag köpte in Thor från Irland när han var 17 månader gammal. Thor har allt man kan önska ;) Han är följsam, vacker, supersnäll och har alla retrieverns egenskaper på plats.

Förutom att vara en fantastisk jakthund så är han självklar i vardagen. Snäll med alla människor och djur, stabil i alla miljöer och min myspelle hemma."

Armi ja ensimmäinen hanhi
Armi kuva: Taru Sinervä
Armi kuva: Taru Sinervä
Armi kuva: Taru Sinervä
Thor
Thor
Thor
Thor
Thor
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS