Ulla on tiine, pentukyselyt iltaisin

s. 29.11.2018 Musta metsästyslinjainen narttu

i: Kelmagra Cruise
e: Brufinn Looking Lovely

Terveys:
Hips: B/C (97)
Elbows: 0/0 (109)
Eyes: ok (10/21)
- virallinen sydänkuuntelu: terve, ei sivuääniä

- olat ja selkä epävirallisesti kuvattu terveeksi 1v iässä

PRA, SD2, CNM clear by parentage

Tulokset:
NOU1
Chilihunters Springtide "Teho" Kuva: Anu
s. 30.03.2016 Musta metsästyslinjainen uros

i: Spring Swift Hugo Boss
e: Stenbury Black Nashira

Terveys:
Hips: A/A(108)
Elbows: 0/0 (108)
Eyes: ok (04/21)


PRA, EIC, SD2, CNM clear by parentage

Tulokset:
HYK TulK

Yhdistelmä

12.4.2022 Ulla on astutettu ja todettu tiineeksi. Pennut syntyvät toukokuun puolessa välissä ja ovat luovutusiässä kesäkuun lopussa/heinäkuun alussa. Etsin pennuille aktiivimetsästäviä ja/tai harrastavia tai virkakoteja. Näistä pennuista odotan tulevan erittäin tekemisen haluisia ja energisia koiria.

Aloitan NYT vasta pentukyselyiden käsittelyn. En ole viimeiseen kahteen kuukauteen käsitellyt minulle tulleita sähköposteja. Halusin olla varma että tämä narttu nyt tiinehtyy ennenkuin aloitan mahdollisien pentuvarauksien/kyselyiden perkaamisen!

Tästä seuraavat pentueet suunnitteilla syksylle 2022, seuraa sivuja!

 

 

Sijoitusnarttuni Brufinn Wish For Happiness "Ulla" yhdistetään kevään juoksuista (helmi/maaliskuussa) Tullin virkakoiraan Chilihunters Springtide "Tehoon".

Yhdistelmä KoiraNet: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI11503/19&ReknoI=FI24853/16

 

Pennut tulevat olevaan mustia metsästyslinjaisia koiria.

Pennut eivät sairastu PRA, EIC, CNM, SD2 geenisairauksiin vanhempien tulosten perusteella.

Pennut syntyvät: huhtikuussa -22?

Pennut ovat luovutusikäisiä: kesäkuussa -22?

 

Pennut myydään vain harrastaviin tai metsästäviin koteihin sekä työkoiriksi. Nämä koirat eivät sovellu ensikertalaisten käsiin. Odotan pennuissa olevan moottoria, isolla kauhalla kahmaistuna.

Tulen sijoittamaan yhden narttupennun tästä yhdistelmästä harrastavaan ja/tai metsästävään kotiin. Lue: Tietoa sijoituksesta

 

Lisätiedot:

katri.nevalainen (@) suomi24.fi

puh. 041 5494332 iltaisin

lue myös Info Pennunostajalle

Ullasta

Ulla kenneltreffit 2021 kuva: Raija Theocharous

Ulla on sijoitusnarttuni joka elää Taijan kanssa Turussa. Sen harrastuksiin kuuluu nosework, rodunomaiset lajit sekä vesipelastus, myös raunioetsintää on harrastettu hetken aikaa mutta ei ajan puutteen vuoksi jäänyt harrastukseksi. Taija on edennyt Ullan kanssa rauhassa, eikä siksi rodunomaisista kokeista ole vielä taippareita enempää tuloksia, mutta eiköhän ensi kesänä/syksynä Ulla pääse korkkaamaan Nome-b/WT ALO-luokan.

Ulla on vilkas ja toimintakykyinen koira, jolla ei ole alusta tai ääniarkuuksia. Se lähtee kaikkeen tekemiseen mukaan satalasissa, aina innokkaana. Energisyydestään huolimatta Ulla osaa kuitenkin rauhoittua hyvin kun mitään ei tapahdu. Ullassa on terävyyttä ja vahtia, kuten mummossaan Myrassa (FI VPVA Lekking After Myrsinia), ei liiallisesti, mutta kuitenkin tämä on ominaisuus joka ei kuulu labradorinnoutajaan. Ullan urokseksi valitun Tehon uskon tasoittavan tätä puolta nartussa. Tehossa ei esiinny terävyyttä.

Ulla rakastaa vettä ja on innokas uimari säällä kuin säällä. Ulla ei ole vielä päässyt käytännön metsästykseen mukaan. Syksyllä 2021 olisin ottanut sen sorsalle, jos oma terveys olisi antanut myöden, mutta ehkäpä se pääsee vielä tulevaisuudessa mukaan. En epäile hetkeäkään että sillä olisi mitään ongelmaa lämpimän riistan kanssa, sen verran tunnen tämän linjan koiria. Ullan mummon: Hertan&sen omistajan sekä isomummo Myran kanssa käydään syksyisin yhdessä sorsalla, myös Ullan emä Lounaa käytetään monipuolisesti metsästykseen. Myös Ullan isä on loistava metsästyskoira Tanskassa.

Ullalla on terveet kyynärät sekä silmät ja B/C:n lonkat, tuo C hyvin B:n ja C:n rajoilla ja hyvin siisti lonkka, hiukan matalalla lonkkamaljalla. Ullan sisarusparvi on terveystutkittu 10/10 ja siellä on joukossa yhteensä 1xC/C, 2xB/C lonkkaiset, muiden ollessa lonkiltaan terveitä, samoin kyynärät kaikilla terveet ja silmät niillä joilta ne on peilattu. Pidän Ullasta koirana valtavasti ja haluan käyttää sitä jalostukseen tuosta C:n lonkasta huolimatta. Uroksen puolelta on lonkkatilastoa katsottu myös niin, ettei siltäpuolelta tulisi samoja riskejä.

Ullan kaksi siskoa ja 2 veljeä on virkakoirina. Poliisilla urokset "Retu" ja "Pablo" ja vankilakoirana "Siiri" sekä puolustusvoimilla "Perra". Vuonna 2020 "Siiri" tuli vankilakoirien SM kisoissa hopealle ja tänä vuonna 2021 veljensä "Retu" voitti poliisien huumekoirien kisat, ollen SM1. Sisarusparven työkoirat ovat siis pärjänneet vallan mainiosti valtionleivissä, ohjaajiensa kanssa. Ullan muut sisarukset ovat oikeastaan metsästyskoirina ympäri Suomea. Suht. kiihkeitä, erittäin isolla työmoottorilla varustettuja koiria nämä ovat ja se tuo ohjaajille aina omat haasteensa. Nämä ovat koiria juuri minun makuuni!

Tehosta

Teho 2v, palkinnot Venäjän huumekoirien kisoista

Teho täyttää keväällä 2022 tasan 6 vuotta.Teho on Tullin työkoira, eikä sillä siksi ole näyttöjä harrastuksista tai metsästyksestä. Se tulee kuitenkin vahvasta metsästyslinjaisesta suvusta jota tunnen jo aika hyvin itsekkin.

Teho on rohkea, isolla työmoottorilla varustettu vilkas uros. Sillä on hyvät näytöt työkoirana erinomaisesta nenänkäytöstä, sekä alusta- ja äänivarmuudesta. Teho on tehokas ja sitkeä etsijä. Se on myös luoksepäästävä ja avoin koira, (=itselleni tärkeä ominaisuus labradorinnoutajassa) vahvasti omilla tassuillaan seisova, itsenäinenkin koira työskennellessää, jolla on kuitenkin myös halu tehdä yhteistyötä ohjaajansa kanssa. Teho rakastaa vettä ja uimista, joka on noutajalle tärkeä piirre.

Teho on ollut ikänsä perusterve. Tehon sisarusparvi ja suku on ollut pääkopaltaan, luustoon ja muutenkin hyvin tervettä sakkia. Niillä on myös hyvä riistavietti ja riistankäsittely, Ja vaikka Tehoa ei metsästykseen käytetä (koska on virkakoira) niin uskon täysin siihen että se olisi myös upea metsästyskoira sukulaistensa tavoin. Olen tehon veljeä "Petoa" päässyt näkemään muutamaan kertaankin rodunomaisten lajien parissa ja se on upea koira. Pedolla on myös jälkeläisnäyttöä muutamien pentueiden verrran ja sen kuvatut jälkeläiset ovat olleet terveitä.

Teholla itsellään on yksi aikaisempi pentue kesältä 2021 Työmiehen kennelissä, pentue on vielä nuori eikä niistä ole terveystuloksia tiedossa, mutta se on lupaavan oloinen katras. Kaksi näistä muksuista on tullilla opettelemassa työkoiran uraa ja niistä pidetään hyvin paljon.

Teho on Tobinan (kennel Chilihunters) kasvatti ja omalle "Quilalleni" sukua. Quilan mummo on Tehon äiti. Olen käynyt Tehoon tutustumassa sen kotona ja näen siinä paljon samoja piirteitä kuin Quilassa. Quilaa on ollut helppo kouluttaa ja se on oppinut asiat nopeasti, sillä on suuri palo metsästykseen ja aina hyvät luontaiset otteet riistoista. Quila myös rakastaa uimista.

Teho on iloinen "Hessu Hopo", joka on aina valmis työskentelemään, mutta osaa kotona rauhoittua ja ottaa hyvin lunkisti. Teho sopeutuu vaivattomasti uusiin paikkoihin ja tilanteisiin ja on tottunut reissaaja. On ilo saada käyttää tätä, selväpäistä ja keskittymiskykyistä, hyvällä moottorilla toimivaa, työkoiraa jalostukseen.

Ulla kesä 2021 kuva: Raija Theocharous
Ulla kesä 2021 kuva: Raija Theocharous
Ulla kesä 2021
Ulla kesä 2021
Ulla kesä 2021
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS