Naava astutetaan kesäkuussa 2022

s 7.4.2017 musta narttu
i: FI VPVA Näpsänakkelin Kuru
e: Colas Elvie

Terveys:
Lonkat: A/A
Kyynärpäät: 0/0
Silmät: ok
PRA clear by parentage

Tulokset:
NOU1

- Käytetään metsästyksessä
Shimnavale Jay "Hjallis"
s. 22.4.2016 musta uros
i: FTCh Waterford Featherman
e: FTW Shimnavale Gem

Terveys:
Lonkat: B/B
Kyynärpäät: 0/0
Silmät: ok
EIC, PRA, SD2, CNM clear by parentage

Tulokset:
Nome-A: A1 vara-serti
Nome-B: 2xVOI1
WT: 2xVOI1

- Käytetään metsästyksessä

Naavasta&Hjalliksesta

Hjallis, kuva: Mia Kataja

Naava on tarkoitus astuttaa sen seuraavista juoksuista joita odotetaan kesäkuulle 2022. Pennut syntyisivät näin elokuussa ja ovat luovutusiässä syyskuun lopussa/ lokakuun alussa 2022. Pennut ovat metsästyspainoitteisia sekalinjaisia labradorinnoutajia. Odotetaan mustia pentuja. Pennut eivät sairastu EIC, PRA, CNM, SD2 geenisairauksiin vanhempien tulosten perusteella.

Pennut tulevat olemaan mustia.

Yhdistelmä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI21725/17&ReknoE=FI33473/17

 

Nartusta ja uroksesta lisätty tietoja.

Tulen sijoittamaan yhden narttupennun mielellään metsästävään kotiin.

 

 

 

 

Naava & Hjallis

Hjallis kuva: Mia Kataja

Naava (Brufinn Queen Of Hearts)

Naava on sekalinjainen labradorinnoutaja, joka on Ruotsin tuonti narttuni Elvin (Colas Elvie) viimeisestä pentueesta. Naava asuu Lammilla metsästävässä lapsiperheessä. Naavalla on yksi aikaisempi pentue (Brufinn D-pentue: Litter D2-pentue). Saan leasata ihanaa Naavaa tähän toiseen pentueeseen sen omistajalta Suvilta.

Naava ja sen sisarusparvi on ollut tähänastisen elämänsä terveitä niin luustollisesti kuin muutenkin. En ole kuullut allergioista tai muista iho-ongelmista ja luustollisestikkin pentue on ollut terve. Naavan yksi veljistä on kuollut kasvaimiin.

Naava elää rakkaana perhekoirana sekä toimii syksyisin isännän metsästyskaverina. Sille kelpaa kaikki riista ja sillä on hyvät otteet riistoista. Naava on iloinen ja avoin koira vieraille ihmisille ja toisille koirille. Naava ei stressaa uusia paikkoja tai asioita ja sopeutui minunkin luokseni nopeasti viime astutuskerralla ja pentujensa kanssa. Naavalla ei myöskään ole alusta tai ääni arkuuksia. Sen ensimmäinen pentue on yhtä lukuunottamatta nyt kuvattu. Yhdellä kyynärä rikki, muuten ovat olleet luustoltaan ja muutenkin terveitä.

Emännän kuvaus koirastaan:

"Naava Maailman paras perhekoira, kaikkien kaveri, sopeutuja, metsästäjän uskollinen ystävä, helppo irtipidettävä, kaikkiruokainen nautiskelija. Naavan kanssa on pienestä pitäen kierretty kaikenlaisia kissanristiäisiä, eikä koskaan ole ollut mitään ongelmaa. Aikuiset ja lapset ovat kaikki ylimpiä ystäviä, kunhan rapsutusta riittää. Riistalla Naava toimii aktiivisella ja väsymättömällä haku/jälkimoottorilla. Vedessä ja maalla työskentelee riistan kanssa mallikkaasti, ote riistaan on hyvä-"

(Damit eivät Naavaa niin innosta/motivoi ja niillä se toimii laiskanpulskeasti. Sulhasen valinnalla haetaan jälkeläisiin lisää potkua.)

"Treenaamisessa tarvitaan välillä reilua palkkiota, jotta vire pysyy. Kaikki pyydetyt tehtävät Naava suorittaa, mutta välillä treenimotivaatiota joutuu hieman kaivaa esiin. Jos vaihtoehtoina Naavalla on lähteä emännän kanssa juoksulenkille tai jäädä isännän kanssa kotisohvalle, valitsee Naava sohvan. Sanonta ”lihavat on lepposia” on täydellinen kuvaus Naavasta. Lihavahan Naava ei ole. Kaunis, lihaksikas sekalinjainen labradoriksi tunnistettava neiti."

Naava on hyvä peruslabradori, ulkonäöllisesti ja luonteeltaan. Se ei kuitenkaan ole mikään nössykkä ja myös sen jälkeläiset tulevat vaatimaan liikuntaa/yhteistä tekemistä tulevan omistajansa kanssa sekä selkeitä rajoja.

 

Hjallis (Shimnavale Jay)

Omistajan sanoin: "Hjallis on itsenäinen ja todella sitkeä työskentelijä. Se on ystävällinen kaikkia ihmisiä ja koiria kohtaan ja sen kanssa on helppo mennä minne vaan."

Valitsin lopulta Naavan kumppaniksi Irlannin tuonti uroksen: Shimnavale Jay "Hjalliksen". Hjalliksella on jo ikää 6v ja mukavasti jälkeläisnäyttöä ja niillä mukavia luustotuloksia. Hjalliksen jälkeläiset vaikuttavat mukavilta metsästys ja harrastuskoirilta lajiin kuin lajiin. Olen Hjalliksen muksuja myös nähnyt itse kokeissa ja treeneissä ja se on jättänyt toimintakykyistä, avointa ja suht. tervettä jälkikasvua (muutama C:n lonkka, muuten tervettä). Hjakkis on hyvin riistaviettinen koira omistajansa mukaan. Se on mukava luonteinen, avoin ja energinen mutkaton uros. Sen omistaja Tomi Sarkkinen on saanut koiralleen mukavasti tuloksia rodunomaisista kokeista. Joten näyttöä on metsästyksen lisäksi siitä että koira toimii. Uskon Hjalliksen yhditettynä Naavaan tuovan jälkeläisiin lisää työkestävyyttä/työmotivaatiota sekä toistojen sietoa. Hjallis rakastaa noutamista oli se dami tai riista mitä haetaan.

 

Tämän yhdistelmän sukusiitosprosentti on hyvin alhainen joka auttaa monimuotoisuuden ylläpitämisessä labradorien jalostuksessa. Odotan todellä mitä tästä yhdistelmästä saadaan aikaiseksi.

Odotan Naavalle juoksuja kesäkuulle, laitan tiedon kun se on astutettu ja otan sen jälkeen enemmän varauksia vastaan. Mutta voit laittaa sähköpostiini jo alustavan kiinnostuksesi tähän yhdistelmään. Tulen sijoittamaan tästä yhdistelmästä yhden narttupennun.

Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS