Kennel Brufinn

Sijoituksesta

SIJOITUS

Koiran sijoitus antaa minulle mahdollisuuksia laajentaa ja edetä kasvatuksessani. Jalostusmateriaalia on hyvä olla olemassa. Teen yhdistelmät aina niin, että voisin siitä itsekkin pennun pitää, mutta ei ole järkevää pitää jokaisesta pentueesta koiraa itse. Oma aikani ei niiden koulutukseen ja eteenpäin viemiseen riittäisi.


Sijoittaminen mahdollistaa jalostuksen myös niistä pentueista, joista en itse voi kotona pentua pitää.

Sijoitaminen käytännössä tarkoittaa sitä, että koira asuu ja elää normaalia elämää sijoitusperheen luona. Sijoitusperhe huolehtii ja vastaa koiran peruskoulutuksesta (jossa kasvattaja on tietysti tarvittaessa apuna) ja perusterveydenhoidosta, oikeasta ruokinnasta ja riittävästä liikunnasta kasvattajan ohjeiden mukaisesti. Sijoitusperheen tulee ottaa pennulle eläinlääkärikuluvakuutus kaiken varalta (suosittelen lähitapiolan hoitoturva plus vakuutusta).

Brufinn sijoituskoira tulee käyttää taipumuskokeessa sekä sille olisi hyvä hankkia tulos rodunomaisista lajeista (nome-b tai WT vähintään ALO3-tulos) ennen koiran 6 ikävuotta. Metsästyslinjaisen koiran sijoitus tapahtuukin ensisijaisesti harrastaviin ja/tai metsästäviin koteihin.

Kasvattaja vastaa kasvatustoimintaan liittyvistä kuluista (viralliset PEVISA terveystutkimukset, mahdolliset geenitestit  jne).

Sijoittamisessa sijoitusperheellä on koiraan hallintaoikeus, omistus-, ja jalostusoikeuden säilyessä kasvattajalla. Kasvattajan oikeudet koiraan ovat kuitenkin väliaikaisia ja nartun omistajuus siirtyy kokonaisuudessaan sijoituskodille sen jälkeen kun narttu on tehnyt 1-2 pentuetta kasvattajalle tai sijoitussopimus päätetään kasvattajan toimesta. Vaikkei pentuja koskaan teetettäisikään, koira siirtyy kokonaisuudessaan sijoitusperheen omistukseen viimeistään koiran täyttäessä 6-vuotta, kasvattaja voi katkaista sijoitussopimuksen jo aikaisemmin, jos en näe jalostusarvoa juuri tällä yksilöllä. Synnytys ja pentujen kasvatus tapahtuu kasvattajan luona.  Yleensä sijoituksessa nartun tuleva haltija maksaa minulle vakuusmaksuna koirasta 50% koiran arvosta, mutta sitten taas kodit jotka ottavat minulta jo toista tai kolmatta sijoituskoiraa voi olla, että vakuusmaksu on huomattavasti pienempi, koska olemme jo todenneet aikaisempien sijoituskoirien kanssa että yhteistyö sujuu joustavasti. Sijoituskoiran vakuusmaksu maksetaan haltijalle aina kokonaisuudessaan takaisin, jos koiraa käytetään sopimuksen mukaisesti jalostukseen. Jos koiraa ei kuitenkaan käytetä jalostukseen, niin vakuusmaksu jää minulle (koiran sijoittajalle) korvauksena koirasta.

Etsin sijoituskoteja aina silloin tällöin pentueilleni. Jos voisit ajatella ottavasi sijoituskoiran kotiisi voit ottaa minuun jo aikaisemmin yhteyttä. Meidän tulee tavata ennen sijoitussopimukseen lähtemistä ja varmistaa molemmin puolin joustava, yhteistyökykyinen sopimus saadaan tehtyä. Jokaista sijoituskoiraa ei ole tarvetta käyttää jalostukseen ja sitten taas on yksilöitä, joille teettää mielellään sen 2 pentuetta. Nykyään teenkin vain 2 pentueen mahdollistavia sijoitussopimuksia, tämä ei silti tarkoita, että kyseisellä koiralla tullaan tekemään välttämättä edes sitä 1 pentuetta, saati sitten kahta. Option tähän kuitenkin jätän itselleni. 


Näistä asioita voit olla minuun yhteydessä ja keskustella lisää. :)


Kennel Brufinn

Katri Annala

34130 Ylöjärvi

puh. 041 5494332 iltaisin

katri.nevalainen (at) suomi24.fi