Kennel Brufinn

Naava&Dopey

s. 7.4.2017 musta sekalinjainen narttu

i: FI VPVA Näpsänakkelin Kuru
e: Colas Elvie

Terveys:
lonkat: AA
kyynärät: 00
silmät: ok (04/20)

PRA terve vanhempien kautta


Tulokset:
Nome: NOU1
- Käytetään metsästyksessä

Linkki: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI33473%2F17&R=122

s. 31.5.2015 musta metsästyslinjainen uros

i: INT KVA Danestone Tweed
e: FI VPVA Lekking After Myrsinia

Terveys:
lonkat: A/A
kyynärät: 0/0
silmät: ok (04/20)

EIC, PRA, CNM terve N/N


Tulokset:

Nome-B: 2xAVO1
WT: ALO1
Näyttelyt: JUN-EH
Vepe: AVO3

- Käytetään metsästyksessä

Naavasta

Naava on sijoitusnarttuni, Colas Elvie "Elvin" viimeisestä pentueesta. Se asuu Lammilla metsästävässä lapsiperheessä.

Naava ja sen sisarusparvi on ollut tähänastisen elämänsä terveitä niin luustollisesti kuin muutenkin. En ole kuullut allergioista tai muista iho-ongelmista ja luustollisestikkin pentue on ollut terve.

Naava elää rakkaana perhekoirana sekä isännän metsästyskaverina syksyisin. Sille kelpaa kaikki riista ja sillä on hyvät otteet riistoista. Naava on iloinen ja avoin koira vieraille ihmisille ja toisille koirille. Naava ei stressaa uusia paikkoja tai asioita ja sopeutui minunkin luokseni nopeasti. Sillä ei myöskään ole alusta tai ääni arkuuksia. Naavan emä Elvi on ruotsin tuonti ja sekalinjaisten kasvattieni kantanarttu. Elvi on omapäinen, rohkea ja hyvin riistaviettinen narttu joka on laumansa ehdoton kuningatar. Elvi on nykyisin eläkekodissa siskoni luona Porvoossa ja sen kanssa harrastetaan pelastuspuolen hakua sekä syksyisin se pääsee harvakseltaan metsälle.

Emännän kuvaus koirastaan:

"Naava Maailman paras perhekoira, kaikkien kaveri, sopeutuja, metsästäjän uskollinen ystävä, helppo irtipidettävä, kaikkiruokainen nautiskelija. Naavan kanssa on pienestä pitäen kierretty kaikenlaisia kissanristiäisiä, eikä koskaan ole ollut mitään ongelmaa. Aikuiset ja lapset ovat kaikki ylimpiä ystäviä, kunhan rapsutusta riittää. Riistalla Naava toimii aktiivisella ja väsymättömällä haku/jälkimoottorilla. Vedessä ja maalla työskentelee riistan kanssa mallikkaasti, ote riistaan on hyvä.

Treenaamisessa tarvitaan välillä reilua palkkiota, jotta vire pysyy. Kaikki pyydetyt tehtävät Naava suorittaa, mutta välillä treenimotivaatiota joutuu hieman kaivaa esiin. Jos vaihtoehtoina Naavalla on lähteä emännän kanssa juoksulenkille tai jäädä isännän kanssa kotisohvalle, valitsee Naava sohvan. Sanonta ”lihavat on lepposia” on täydellinen kuvaus Naavasta. Lihavahan Naava ei ole. Kaunis, lihaksikas sekalinjainen labradoriksi tunnistettava neiti."

Dopeysta

Dopey on FI VPVA Lekking After Myrsinia "Myran" viimeisestä pentueesta itselleni jättämä uros. Meidän lauman ainoa äijä. Dopey on vahvahermoinen, tasapainoinen ja hyvän työmoraalin omaava uros. Se on periksiantamaton työmyyrä, jonka tyylistä tehdä töitä pidän kovasti. Se ei säästele itseään ja on aina valmis tekemään töitä, eikä sen into tehdä lopu ikinä kesken. Sillä ei myöskään ole ääni tai alusta arkuuksia. Täydellinen koira Dopeykaan ei ole, mutta siinä on itselleni enemmän hyviä kuin huonoja ominaisuuksia. Dopeyn ote riistoista voisi olla hiukan pehmeämpi, joten sen riistaotteessa on toivomisen varaa. Se kuitenkin on hyvin riistaviettinen koira, kaikki kelpaa mukisematta. Dopey tulee kaikkien koirien kanssa toimeen vaikka ei olekkaan sitä pehmeää, alistuvaa sorttia. Eikä se toki halua olla ylintä ystävää toisten uroksien kanssa, mutta sietää niitä hyvin.

Dopey on minun VOI-luokan harrastuskoirani sekä syksyisin luottopakki metsästysreissuilla.

Dopeyllä on 5 pentuetta tähän mennessä. Kaksi viimeistä ovat syntyneet alkuvuodesta. Dopeyn ensimmäinen pentueesta on saatu kuville 9/10 ja kaikki ovat olleet luustoltaan terveitä. Toisesta pentueesta on kuvattu myös 2 koiraa terveeksi ja kolmannesta molemmat koirat myös tutkittu: toinen terve, toisella oli yllättäen huonot lonkat. Dopeyn viimeisestä pentueesta meni myös virkakoiraksi ja ainakin tähän mennessä ohjaaja on ollut urokseensa tyytyväinen. Dopey on selvästi jättänyt hermorakennettaan ja työintoaan/vahvuuttaan jälkeläisiinsä. Mielenkiinnolla seuraan mitä sen jälkeläisistä vielä kehkeytyykään.

Dopeyn oma sisarusparvi on luustollisesti ollut tervettä, niillä ei myöskään ole ollut allergioita tai muita iho/vatsa ongelmia. Dopeyn siskolla on todettu keväällä 2020 kilpirauhasen vajaatoiminta joka on nyt lääkityksellä saatu kuntoon.

Pidän koirastani valtavasti, ja siinä on monta, minun mielestäni, hyvän jalostuskoiran ominaisuutta joita olen halunnut jatkaa.

"Luke" Brufinn Duck Hunter

s. 04.08.2020 musta uros

Terveys:

Hips: B/A Elbows: 3/0 Eyes: ok

PRA clear by parentage

Tulokset:

NOU0

- Käytetään metsästykseen

"Laku" Brufinn Duck Seeker

s. 04.08.2020 musta uros

Terveys:

Hips: B/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

selkä: LTV0, VA0

PRA clear by parentage

Tulokset:

- Käytetään metsästykseen

"Iines" Brufinn Dancing Queen

s. 04.08.2020 musta narttu 

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes:

PRA clear by parentage

Tulokset:

NOU1

Vepe: AVO1

"Siru" Brufinn Dancing Devil

s. 04.08.2020 musta narttu

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes:

Selkä: LTV0, VA0, SP0

PRA clear by parentage

Tulokset:

NOU1

"Kaisla" Brufinn Dancing Divine

s. 04.08.2020 musta narttu

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

PRA clear by parentage

Tulokset:

NOU0

- Käytetään metsästykseen

"Hellu" Brufinn Dancing Diamond

s. 04.08.2020 musta narttu


Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes:

PRA clear by parentage

Tulokset:

NOU1

- käytetään metsästyksessä