Kennel Brufinn

Nita&Ferro

i: Chilihunters Mad Downburst e: Coriander's Summerwind

s. 17.1.2019 musta metsästyslinjainen narttu

Nita on sijoitusnarttuni ja asuu Eveliinan luona Hattulassa

Linkki: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI16156%2F19&R=122

Terveys:

Hips: A/A (112) Elbows: 0/0 (105) Eyes: ok
selkä: LTV0 epävirallinen tulos

- virallinen sydänkuuntelu: terve, ei sivuääniä

PRA, EIC, CNM, SD2 clear by parentage

Tulokset:
NOU1

- Käytetään harvakseltaan metsästykseen

Cynhinfa Nabil "Ferro"

i: GB FTCH Cynhinfa John
e: Cynhinfa Hannie

s. 03.03.2013 musta metsästyslinjainen uros


Terveys:
Hips: A/A
Elbows: 0/0
Eyes: ok


PRA ja SD2 kantaja
CNM clear by parentage

Tulokset:
Nome-b: ALO1

- Käytetään monipuolisesti metsästyksessä

Ferro
Ferro
Ferro
Ferro
Nita
Nita
Nita
Nita

NITA&FERRO

NITA:

Nita on sijoitusnarttuni joka asuu Hattulassa Eveliinan luona. Eveliina omistaa myös Nitan emän "Mustiinan" ja tämä pentue (Brufinn Xtra) on syntynyt ja kasvanut Eveliinan luona. Nitan pennut tulevat syntymään ja kasvamaan minun luonani Ylöjärvellä. Nita on Mustiinan (Coriander's Summerwind) toisesta pentueesta. Mustiina on jättänyt tervettä ja toimintakykyistä jälkikasvua pentueissaan (2kpl). Nyt toivomme samaa myös Nitan jälkeläisille.

Nitan ja sen sisarusparven terveys on hyvä niin luustollisesti kuin muutenkin. Ne ovat kaikki toimivia työkoiria omilla "aloillaan". Sisarusparven ainoa uros Cunto toimii Rajavartiolaitoksella työkoirana ja sisko Minttu Helsinkin sataman tullissa. Taicu on erittäin lupaava harrastuskoira nomepuolella ja Martta on monipuolinen metsästyskoira. Nita itse on suorittanut noutajien taipumuskokeen ja sitä treenataan kohti alokasluokkaa, se pääsee tulevana syksynä myös sorsalle. Nitan päälaji on äitinsä Mustiinan tavoin kuitenkin pelastuskoirapuoli ja se onkin pätevä ihmisen löytäjä niin metsässä kuin raunioillakin. Nitalla ei ole ääni tai alusta arkuuksia. Koirana se on toimintakykyinen koira, jolle työ on kaikki kaikessa, sille eivät jää ikävätkään asiat mieleen kummittelemaan. Nita on luonteeltaan vilkas ja ohjaaja saa olla hyvin tarkka ja päättäväinen sen kanssa. Se oppii asioita todella nopeasti. Omaan laumaani Nita sopeutui helposti ja on leikkisä muiden koirien kanssa. Isossa narttulaumassani ei sillä ole mitään ongelmia toisten "akkojen" kanssa.

Nita on riistalla pyrkivä koira, jolle kaikki kelpaa. Siitä tulee vielä loistava metsästyskoira niinkuin emästään.

Nita on vanhempiensa kautta kaikkien geenitestien osalta terve. Joten sen jälkeläiset eivät sairastu labradorinnoutajilla esiintyviin PRA, CNM, SD2 ja EIC sairauksiin.

Nitan pennuista odotan aktiivisia työ- ja metsästyskoiria. Näistä koirista uskon todella olevan aktiivisiksi työkoiriksi sekä kovaan käytöön metsälle tai esim PK-harrastajalle.

Nitan sisarusparvi on ollut erittäin aktiivinen pentue ja myöskään kodin tuhoilta ei ole näiden kanssa vältytty. Nyt aikuisina toki osaavat olla, rauhoittua ja kotikin pysyy ehjänä, mutta aikamoisia viikareita olivat junnuina.

 

FERRO:

Valitsin Nitalle urokseksi Englannin tuonti uroksen Cynhinfa Nabil "Ferron" jonka olen nähnyt nuorena poikana aikaisemmilla astutusreissuillani vuosina 2016 ja 2017. Se jäi mieleen vahvana työkoirana, jolla on hyvä hermorakenne. Nyt pääsin vihdoin toteuttamaan sen yhdistämisen omiin linjoihini. Sana tasapainoinen tulee ensimmäisenä mieleen kun kuvaa Ferron olemusta.

Ferron jälkeläisiä on useampia Ruotsissa opaskoirina, avustajakoirina ja myös virkakoirana.

Linkki Ferron Rasdatassa: http://www.rasdata.nu/labrador/hund/2013/s2634014.htm

- sillä on useampia jälkeläisiä eri narttujen kanssa ja terveys on ollut kaikinpuolin hyvää. Olen sen jälkeläisiä myös itse useammasta pentueesta nähnyt ja niistä tykännyt.

Ferron omistaja Helena on tuonut Ferron pentuna Englannista. Ferron kanssa on kisattu Nome-b Alokasluokassa 1 tuloksen verran, mutta sen jälkeen se on toiminut Helenan harrastus ja metsästyskoirana. Se on Helenan mukaan paras markkeeraava koira mitä hänellä on ikinä ollut sekä luottopakki kaikessa metsästämisessä. Sen voi ottaa mukaan niin isoihin kuin pienempiinkin jahteihin ilman mitään ongemia ja vaikeammatkin haavakot saadaan talteen. Ferro on avoin koira, se pitää ihmisistä, siinä ei ole varautuneisuutta ja se tulee niin toisten urosten ja narttujenkin kanssa hyvin toimeen.

Sillä on hyvä rakenne ja tulpaturkki ja se ei epäröi mennä kylmiinkin vesiin tekemään syksyllä noutoja pitkään iltaan asti. Ferro on nyt jo 8v täysin terve ja hyväkuntoinen uros. Sen työskentelyä olen nähnyt viimeksi kun koira on ollut 3 vuotias. Oli ilo nähdä se edelleen vahvana ja työskentelyhaluisena koirana joka jo silloin teki minuun vaikutuksen. Nyttemmin Ferro on rauhallinempi, ei turhia hötkyile uros. Hommat hoidetaan hyvällä tempolla, mutta tauolla muuten osataan säästellä itseään. Ferro on äänetön passissa ja sillä ei ole alusta tai ääni arkuuksia.

 

Uskon Ferron tasapainottavan Nitan työskentelyn tulisuutta. Uskon pennuista tulevan kestäviä, suuren työmotivaation omaavia koiria. Nämä eivät kuitenkaan sovellu kokemattomampiin käsiin.

"Häkä" Brufinn Highland Earl

s. 19.09.2021 musta uros


Terveys:

Hips: A/A  Elbows: 0/0 Eyes:

EIC, CNM terve vanhempien kautta

PRA, SD2?

Tulokset:

NOU1

- Käytetään metsästykseen

"Natsa" Brufinn Highland Lord

s. 19.09.2021 musta uros

owner: Nuijanmaan Tulli

- tullin työkoira

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

EIC, CNM terve vanhempien kautta

"Osmo" Brufinn Highland Laird

s. 19.09.2021 musta uros

owner: Helsingin Poliisi

- tullin työkoira

Terveys:

Hips: A/A  Elbows: 0/0 Eyes:

Selkä: LTV0, VA0

Olat: Terve/terve

EIC, CNM terve vanhempien kautta

"Ruusa" Brufinn Highland Rose

s. 19.09.2021 musta narttu


Terveys:

Lonkat: A/A Kyynärät: 2/0 Silmät: -

Polvet: terveet 0/0

Olat kuvattu epävirallisesti: terve/sairas

Selkä kuvattu epävirallisesti: LTV0, VA0

EIC, CNM terve vanhempien kautta

Tulokset:

- Käytetään metsästykseen

"Karma" Brufinn Highland Lady

s. 19.09.2021 musta narttu

owner: Helsingin vankila

- työkoira

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes:

Selkä: LTV0, VA0

Olat: Terve/Terve

EIC, CNM terve vanhempien kautta

"Hetta" Brufinn Highland Queen

kuva: Sanni Sirviö

s. 19.09.2021 musta narttu


Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes:

Selkä: LTV2, VA0

Olat: Terve/Terve

Polvet: 0/0

Sydän: ok, ei sivuääniä

EIC, CNM terve vanhempien kautta

PRA, SD2?

Tulokset:

NOU1