Kennel Brufinn

Tara&Dopey

i: Speed'n Style Bond, James Bond
e: Robenda Aquilla

s. 08.5.2018 musta metsästyslinjainen narttu

breeder: Maarit Tikkanen, Tampere

Owner: Katri Nevalainen&Johanna, Porvoo

Terveys:
lonkat: C/B (93)
kyynärät: 0/0 (104)
silmät: ok

EIC, PRA, SD2, CNM terve vanhempien kautta

Tulokset:
NOU1
Näyttelyt: H
- Käytetään metsästyksessä

i: Int. FT Ch Danestone Tweed
e: FI VPVA Lekking After Myrsinia

s. 31.5.2015 musta metsästyslinjainen uros

breeder/owner: Katri Nevalainen, Ylöjärvi

Terveys:
lonkat: A/A (107)
kyynärät: 0/0 (111)
silmät: ok (04/20)

- myös selkä ja olat kuvattu terveeksi (epävirallinen)

Virallinen sydänkuuntelu: terve, ei sivuääniä

PRA, CNM clear by parentage
EIC clear N/N
SD2 kantaja/Carrier

Tulokset:
Nome-B: VOI0
WT: AVO0
Näyttelyt: JUN-EH
Vepe: AVO3
- Käytetään metsästyksessä

Yhdistelmä

Pennut tulevat olemaan metsästyslinjaisia ja väriltään mustia. Pennut eivät tule sairastumaan labradorinnoutajilla testattavissa oleviin geenisairauksiin EIC, PRA, CNM ja SD2 vanhempien tulosten perusteella. Nämä pennut myydään harrastaviin/metsästäviin koteihin.

Pennut syntyivät 15.11.2020: 7pentua joista 2 urosta ja 5 narttua, kaikki mustia.

PENTUE tehdään yhteistyössä siskoni Johanna kanssa ja Taran pennut syntyvät ja kasvavat Porvoossa siskoni luona missä Tara myös asuu. Pentue tulee kuitenkin Brufinn kennelnimelle (Brufinn E-pentue)

Yhdistelmästä: Miksi Tara ja Dopey? Tara on pehmeä ja nöyrä, helppo narttu. Halusin yhdistää siihen vahvan ja omaa vahvuuttaan tiettävästi periyttävän uroksen, koska pehmeyttä ei tarvita kuitenkaan yhtään lisää. Dopey on todistetusti jo nyt jättänyt omia vahvoja piirteitään jälkeläisiinsä. Katsoin sen siis suht.turvalliseksi koiraksi yhdistää Taraan. Molemmilla on kuitenkin myös supermukavat luonteet sekä hyvät turkit. Kummallakaan ei ole myökään alusta tai ääniarkuuksia. Luustollisesti uskon Dopeyn myös vahvistavan Taran kevyttä rakennetta. Yhdistelmänä tälläpentueella on myös mielenkiintoinen sukutaulu. Mielenkiinnolla jään seuraamaan mitä tästä pentueesta tulevaisuudessa kasvaa.

Tarasta

Tara on ostettu ystäväni kennelistä Taifuunittaren, pentuna kesällä 2018.

Tara hyvin paljon kopio emästään. Se on rauhallinen, kiltti ja nöyrä työmyyrä, pehmeä narttu. Tara suhtautuu ystävällisesti ihmisiin ja toisiin koiriin ja koska se asuu siskoni luona lapsiperheessä se on lasten leikeissä usein tärkeässä roolissa ja tämä koira rakastaa jokasekunttia, kun se saa huomiota ja hellyyttä, sitä ei haittaa että se välillä puetaan viittaan tai silinterihattuun tai otetaan tiukkaan halirutistukseen kainaloon.

Taralla on B/C lonkat, toinen lonkkamalja hiukan matalampi kuin toinen, kyynärät terveet. Taran koko muu sisarusparvi on kuitenkin kuvattu sekä lonkkien että kyynärien osalta terveeksi. Muuten Tara on ollu koko nuoren ikänsä terve koira, sillä ei ole mitään ruoka-aineallergioita tai iho-oireita, korvatulehduksia, furunkoloosia tai muutakaan vastaavaa.

Taran siskot ovat loistaneet jo rodunomaisissa lajeissa saavuttaen pääsylippunsa AVO-luokkiin. Taralla on vasta taipparit tehtynä ja pari sorsatuskeikkaa takana, mutta kunhan ikää ja kokemusta tulee lisää niin eiköhän tuloksia harrastus ja metsästyspuolelta saada enemmän.  Taralla ei ole ääni- tai pinta-arkuuksia. Tara rakastaa vettä, eikä kylmät vedet tuota sille ongelmia. Sillä on myös erinomainen tuplaturkki joka ei ole enää itsestäänselvyys metsästyslinjaisella koiralla.

Tara toimii tällähetkellä siskoni pelastuskoirapuolen tulevana harrastuskoirana sekä sen kanssa harrastetaan myös nomea ja WT:tä. Ensi kesänä Taran kanssa on tarkoitus startata vähintään WT:ssä ja suorittaa BH-koe.

Dopeysta

Dopey on elämänikoiran FI VPVA Lekking After Myrsinia "Myran" viimeisestä pentueesta itselleni jättämä uros. Meidän lauman ainoa äijä. Dopey on vahvahermoinen, tasapainoinen ja hyvän työmoraalin omaava uros. Se on periksiantamaton työmyyrä, jonka tyylistä tehdä töitä pidän kovasti. Se ei säästele itseään ja on aina valmis hommiin, eikä sen into tehdä lopu ikinä kesken. Sillä ei myöskään ole ääni tai alusta arkuuksia. Täydellinen koira Dopeykaan ei ole, mutta siinä on itselleni enemmän hyviä kuin huonoja ominaisuuksia. Dopeyn ote riistoista voisi olla hiukan pehmeämpi, joten sen riistaotteessa on toivomisen varaa. Se kuitenkin on hyvin riistaviettinen koira, kaikki kelpaa mukisematta. Dopey tulee kaikkien koirien kanssa toimeen vaikka ei olekkaan sitä pehmeää, alistuvaa sorttia, se ei kuitenkaan ole mitenkään riidanhaluinen uros. Eikä se toki halua olla ylintä ystävää toisten uroksien kanssa, mutta sietää niitä hyvin ilman ongelmia. Laumassamme on vieraillut tuttuja ja tuntemattomia uroksia ilman ongelmaa.

Dopey on minun VOI-luokan harrastuskoirani sekä syksyisin luottopakki metsästysreissuilla.

Dopeyllä on 6 pentuetta tähän mennessä. Kaksi viimeistä ovat syntyneet alkuvuodesta. Dopeyn ensimmäinen pentueesta on saatu kuville 9/10 ja kaikki ovat olleet luustoltaan terveitä. Toisesta pentueesta on kuvattu myös 2 koiraa terveeksi ja kolmannesta molemmat koirat myös tutkittu: toinen terve, toisella oli yllättäen huonot lonkat. Dopeyn viimeisestä pentueesta meni myös virkakoiraksi ja ainakin tähän mennessä ohjaaja on ollut urokseensa tyytyväinen. Dopey on selvästi jättänyt vahvaa hermorakennettaan ja työintoaan/vahvuuttaan jälkeläisiinsä. Mielenkiinnolla siis seuraan sen jälkikasvua tulevaisuudessa.

Dopeyn oma sisarusparvi on luustollisesti ollut tervettä, niillä ei myöskään ole ollut allergioita tai muita iho/vatsa ongelmia. Dopeyn siskolla on todettu keväällä 2020 kilpirauhasen vajaatoiminta joka on nyt lääkityksellä saatu kuntoon.

Pidän koirastani valtavasti, ja siinä on monta, minun mielestäni, hyvän jalostuskoiran ominaisuutta joita olen halunnut jatkaa.

"Vili" Brufinn Easy To Follow

s. 15.11.2020 musta uros

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

sydänkuuntelu: ok

PRA, EIC, CNM terve sukujen kautta

"Topi" Brufinn Easy To Catch

s. 15.11.2020 musta uros


Terveys:

Hips: A/B Elbows: 0/0 Eyes:

Polvet: 0/0

PRA, EIC, CNM terve sukujen kautta

Tulokset:

Nome-b: 2xALO3

NoseWork: LN 100/1

Näyttelyt: H

Rallytoko: RTK3

"Namu" Brufinn Easy To Love

s. 15.11.2020 musta narttu


Terveys:

Hips: B/B Elbows: 0/0 Eyes: -

PRA, EIC, CNM terve sukujen kautta

- Käytetään metsästyksessä

"Vilkku" Brufinn Easy To Explode

Vilkku alempi koira, kuva: Jonas Moisala

s. 15.11.2020 musta narttu

- työkoira

Terveys:

Hips: A/A  Elbows: 0/0 Eyes: -

Selkä: LTV0, VA0

Olat: terve/terve

PRA, EIC, CNM terve sukujen kautta

"Pinna" Brufinn Easy As Pie

Kuva: Iida Lähdekorpi

s. 15.11.2020 musta narttu

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

Selkä: LTV0, VA0

Olat: terve/terve

polvet: ok

sydän: lievä sivuääni, aste 1

PRA, EIC, CNM terve sukujen kautta

Tulokset:

"Elsa" Brufinn Easy To Please

kuva: Cilla Laitinen

s. 15.11.2020 musta narttu

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

Selkä: LTV0, VA0

PRA, EIC, CNM terve sukujen kautta

Tulokset: Rallytoko: ALO-hyväksytty

NOU1

Näyttelyt: T

"Ebba" Brufinn Easy Going

s. 15.11.2020 musta narttu

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

PRA, EIC, CNM terve sukujen kautta

Tulokset:

Mejä: AVO1

Näyttelyt: H