Kennel Brufinn

Wiima&Toivo pentue s.10.11.2023

Brufinn Wish For Power "Wiima"

i: Kelmagra Cruise 
e: Brufinn Looking Lovely

s. 29.11.2018 musta metsästyslinjainen narttu
Terveys:

Lonkat: A/A, kyynärät: 0/0 silmät: ok

PRA, EIC, SD2 clear by parentage

STGD-PRA terve


Tulokset:

NOU1 

- Käytetään metsästyksessä

FI KVA-B Metsäsuharin Vilkas "Toivo"

i:Blackbound Oak

e:Metsäsuharin Lumikuningatar


s. 26.5.2018 musta metsästyslinjainen uros

Terveys:

Lonkat: A/A, kyynärät: 0/0, silmät: ok


EIC, PRA-prcd, CNM terve N/N

PRA-STG, SD2 kantaja


Tulokset:

• NOME-B: Suomen käyttövalio

• NOWT: VOI1 Serti

• Nome-A: A1 Serti, A1 CACIT


- Käytetään metsästyksessä

Pennut tulevat olemaan mustia metsästyslinjaisia koiria. Pennut eivät sairastu labradorinnoutajilla esiintyviin geenitestattaviin sairauksiin EIC, PRA, CNM, SD2, STGD-PRA vanhempien tulosten perusteella.


Wiima 

Wiima on noin 4,5v kasvattini jota saan jalostuslainaan sen omistajilta. Wiimaa käytetään metsästyksessä ja se elää lapsiperheessä. Wiima on ollut koko tähänastisen elämänsä terve narttu, eikä sillä ole ongelmia elämän suhteen. Se on avoin ja reipas koira. 

Tekemisessä koira on tulta ja tappuraa, hyvin energinen ja vauhdikas narttu. Wiimalla ei ole ääni tai alusta-arkuuksia.


Ominta Wiimalle on metsästys ja se on hyvin näyttävä ja vauhdikas työskentelijä, kuitenkin sillä pysyy tehokkaasti nokka mukana vauhdissa eikä riista jää löytymättä. Sillä on hyvät otteet riistoista. Wiiman sisarusparven koirissa on useampi virkakäytössä, mm Poliisien huumekoirien mestari (SM1) vuonna 2021 ja SM2 (hopeaa) vuonna 2023 "Retu" ja vankilakoirien mestaruuden hopea "Siiri" v2020.


Wiima tulee kantanarttulinjaani "Myraan"( FI VPVA Lekking After Myrsinia) 4 polvessa. Wiiman isä on Englannintuonti Kelmagra Cruise "Harvey" joka asuu Tanskassa Batmoors kennelissä ja on erittäin upea metsästyskoira, jolla on vahva hermorakenne.

Toivo


s. 10.11.2023 musta narttu

owner: kasvattaja


Terveys:

Hips:  Elbows:  Eyes: 

EIC, SD2, CNM terve vanhempien kautta


Toivosta:


"Toivo" Metsäsuharin Vilkas omaa erinomaiset metsästysominaisuudet, tasapainoisen avoimen luonteen sekä erinomaisen terveyden.


Toivon omistaja kertoo koirastaan näin: "Toivo on avoin ja sosiaalinen ihmisiä,ja muita koiria kohtaan. Haukkuu sisälle tulevat ihmiset,mutta samalla häntä heiluu iloisesti. Toivo on myös täysin terve. Toivolla löytyy aivan älyttömän kova moottori työntekoon, sekä tarvittava maltti passissa olemiseen. Käytännön metsällä on osoittanut olevansa korvaamaton kaveri. Koira joka todella miellyttää minua"


Toivo antoi itsestään heti ensi kohtaamisella miellyttävän, avoimen ja tasapainoisen uroksen kuvan. Omat koirani haukkuivat autossa, mutta toivo otti minut vastaan häntäheiluen iloisesti, eikä sitä kiinnostanut vastata mölinään. Se oli miellellään rapsuteltavana ja haki minuun vieraaseen ihmiseen mielellään kontaktia. Toivo on rakenteeltaan tasapainoisesti kulmautunut sekä edestä että takaa, sillä on hyvä rakenne. 


Toivolla on jo 10 pentuetta ennestään ja niitä on hyvin myös kuvattu jo. Kuvatuilta jälkeläisiltä luuston terveys on ollut hyvää. Ensimmäisistä pentueista on keretty käymään myös taippareissa. Minulla on Toivosta yksi aikaisempi pentue Salomäki EC Benelli "Armin" kanssa (Brufinn N-pennut). Ne ovat nyt vuotiaita ja ensimmäiset on terveeksi todettuja, myös ensimmäiset metsästysreissut ja taipparit osalla jo käytynä. Nämä koirat ovat olleet kovasti omistajiensa mieleisiä.


Isäntä kertoi pitävänsä koirastaan hyvin paljon. Se on ollut terve koko elämänsä, ei ongelmia ihon, korvien tai mahan kanssa. Toivolla on iso moottori ja Janne on saanut sen hyvin valjastettua käyttönsä. Saavutetut tuloksetkin kertovat koirakon välisestä yhteistyöstä. Toivoa käytetään käytännön metsästyksessä. Kun hakemalla haki niin sain Jannen sanomaan jonkin heikkouden koirastaan: Toivolla on välillä lepsu ote dameista. Ylösotot ovat aina vauhdikkaita ja tämä saattaa vaikuttaa ettei ote ole niin hyvä.