Kennel Brufinn

Paukku&Vertti

Brufinn Fire Cracker "Paukku"

musta narttu s.29.10.2013

e: Lekking After Myrsinia
i: FI KVA Rhypyker Eros Of Hietsun

Terveys:
lonkat: A/A (113)
kyynärät: 0/0 (111)
silmät: ok (11/14)
selkä ja olat terveet

PRA, SD2 ja EIC kantaja/Carrier
CNM clear N/N


Tulokset:
Nome: NOU1
Näyttelyt: KÄY-H
Käytetään metsästyksestä

Linkki: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI55326%2F13&R=122

Blackthorn Vertti "Vertti"

musta uros s. 18.5.2015

e: Blackthorn Laina
i: Astraglen Trigger Of Fendawood

Terveys:
lonkat: B/B
kyynärät: 0/0
silmät: ok (6/18)
polvet: terveet
selkä ja olat terveet

PRA, SD2, EIC ja CNM terve
Dominantti musta


Tulokset:
Nome: NOU1
Tuleva pelastuskoira
Käytetään metsästyksessä

KoiraNet: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI49161/15&R=122

Paukusta

Paukku astutettiin 5-8.8.2016 Sipoossa

Pennut syntyivät 4.10.2016

"Paukku" on Myran toisesta pentueesta sijoitusnarttuni. Se on lupaava narttu jonka kanssa on edetty rauhassa. Paukku asuu haltijansa Merjan ja siskopuolensa "Rillan" kanssa Oulussa. Paukku on kaikinpuolin terve ja lupaava narttu. Sen sisarusparvi on osoittautunut myös terveeksi ja toimintakykyä tässä pentueessa riittää. Paukun siskoja on metsästys ja koekoirina suurinosa, mutta yksi siskoista on valmistunut ja toimii hypokoirana diapeetikolle. Tulevaisuus kertoo mitä kaikkiea näiden pian 3v täyttävien koirien kanssa keretään saavuttaa mutta alku on monessa lajissa lupaava ja ennenkaikkea ne ovat pääkopaltaan/luonteeltaan jalostuskoiriksi sopivia.

"25.8.2016 Paukku on asunut luonani nyt yli kuukauden verran ja on todella kiva ja helppo narttu kaikinpuolin. Siinä on hyvin paljon emäänsä Myraa ja Myra on minun elämäni koira joten voitte uskoa että pidän myös Paukusta kovasti. Paukulla ei ole ongelmia toisien koirien kanssa ja se rakastaa ihmisiä. Paukku on hellyydenkipeä sylimyyrä joka voisi oleilla ihmisen sylissä hellittävänä loputtomiin. Paukun mielestä noutaminen ja kantaminen on parasta mitä se tietää ja sillä onkin jatkuvasti jotakin suussa. Hiukan se näyttää ukkosesta paineistuvan, mutta ei liikaa ja se pystyy jatkamaan töitä paineesta huolimatta. Paukku oli kanssani sorsan aloituksessa ja se on aivan uskomaton metsästäjä! Ehdottomasti paras hakija mitä minä olen nähnyt, ei epäröi ottaa haavakkoa, ja kumpa olisin ottanut videokuvaa sen uskomattomasta haavakkohausta kuinka hyvin ja tehokkaasti ja pitkään ja sitkeästi se teki töitä ja käytti nokkaa haavakon löytämiseksi. Upea metsästyskoira! Olen myös ottanut muutamia riistatreenejä sen kanssa ja kaikki kylmä riista myös kelpaa sille hyvin, ei yhtään epäröintiä yhdelläkään riistalla, hyvät pehmeät otteet ja palautukset ohjaajan käteen" - Katri

Merja kertoo koirastaan näin: "Paukku on energinen, nopea ja erittäin suuren työmotivaation omaava koira. Käytännön metsällä (vesi- ja maalintu) se omaa itsenäisen työskentelytavan ja hyvät otteet riistasta. Paukku oli syksyn 2015 täysillä mukana sekä ylösajavana- että noutavana koirana.

Paukun kanssa on suoritettu taipumuskoe kesällä 2015, NOME-B ALO koestarttia varten haluan sen vielä kasvavan henkisesti, jotta sen maltti kestää jatkossa. Paukku on erittäin hyvä markkeeraaja ja se käyttää nenäänsä erittäin tehokkaasti. Se oppii asioita kohtuullisen nopeasti ja siltä voi vaatia asioita ilman, että se menee lukkoon. Vilkkaus ja terävyys ovat sen heikkouksia, joiden vuoksi se reagoi mm. vahtimalla autoa sekä kotia. Paukku vaikuttaa paineistuvan jatkuvasta äänestä kuten ilotulitus tai ukkonen, mutta sorsametsästyksen paukkeessa se toimii moitteetta. Kotona Paukku on kahden koiran laumassa se nuorempi, mutta itsevarmuutta olemisessa riittää. Se osaa rauhoittua, mutta on aina valmis toimintaan. Paukku rakastaa läheisyyttä ja kainalossa olemista. Se on avoin ja hyväluonteinen noutajatyttö."

 

Paukun suku on itselleni hyvin tuttu, onhan se kantanarttuni Lekking After Myrsinia "Myran" tytär. Myrassa yhdistyy Saksalaisen Polarfischer kennelin kantanartut ja sillä onkin vahva narttulinja: Sylvi -> Aimee -> Hazel. Nämä mammat kaikki vielä elossa, Hazel 15v, Aimee 13v ja Sylvi 9v, Myra 6,5v. Polarfischer Crispie "Sylvin" isä "Clark" FT W CLARK VON DER STEINMAUER jonka isä on upea vanhaksi elänyt FTW Brindlebay Brigg (kennel Starcreek). Myös "Clark" on jättänyt vahvahermoista työintoista jälkikasvua jonka terveydessäkään ei ole ollut moittimista. Myös toinen Clarkin tytär asuu Suomessa FI KVA HELGA VOM EVERSAELER FELD jolla on myös yksi pentue jossa jälkeläiset terveitä. "Myran" isä on Ruotsissa asuva skottituonti käyttövalio SE KVA Hillus Drake "Scotty" jonka emä on yksi menestyneimmistä jalostusnartuista GB FT CH GBFTCH BROADLAW EVA, sen isä on menestyneitä jälkeläisiä jättänyt GB FT CH BAILDONIAN BARON OF CRAIGHORN. Myös "Scottyn" isä on jättänyt jälkensä jälkikasvullaan erisukulinjoihin GB FT CH CRAIGHORN OAK. Paukun oma isä on Britti tuonti FIN KVA RHYPYKER EROS OF HIETSUN "Kimi" sekä koerintamilla ja että jalostuskoirana vahvan näytön jättänyt Suomeen. Minullakin Kimistä kaksi pentuetta Brufinn F ja Ice-pennut. Kimin isä on upea GB FT CH GREENBRIAR VIPER OF DRAKESHEAD joka on jättänyt myös vahvan jälkeläisnäytön. Sen jälkeläisiä ovat esimerkiksi: FTCh Eastdale Harry, Int FTCH Lesser Burdock Abbotstone, Int FTCh Lesser Burdock Ansdell, FTW Rocket Star Grace, Int + B FTCH Rocketstar Geoffrey, FTCh Astraglen Fergie, FTCh Lowforge Aragon of Leacaz. Paukun isänsisän emä eli GB FT CH GREENBRIAR VIPER OF DRAKESHEAD emä on legendaarinen jalostusnarttu FT W Greenbriar Solitaire. Se on jättänyt neljässä pentueessaan vakuuttavia jälkeläisiä joissa on field Trial voittajia ja valioita.

Yhdistelmä KoiraNet: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI55326/13&ReknoI=FI49161/15

 

Sekä Paukun että Vertin suvut ovat vakuuttavat ja miellyttävät itseäni. Jalostuksessa jalostuskoiran lisäksi merkkaa hyvin paljon se mitä se jättää jälkeensä ja tähän vaikuttavat vahvasti sen suvut. Hyvä jalostuskoira on yhtäkuin sen jälkeläiset/jälkeläisnäyttö. Ainakin suvuissa on vahvat näytöt hyvästä jalostuksesta. Toivon ja jään odottamaan myös tästä yhdistelmästä toimintakykyisiä ja tervettä jälkikasvua. Ainakin palikat ovat kohdallaan, nyt vain toivotaan että niistä myös luonto rakentaa terveen koiran.

 

Vertistä

Seuraavan käyttölinjaisen pentueeni isä on Unkarin tuonti Blackthorn Vertti ”Vertti”. Vertillä on mielenkiintoinen sukutaulu. Vertin isä on englannista ASTRAGLEN TRIGGER OF FENDAWOOD “Trigger”. Triggerin isä myös englantilainen GB FT CH WATERFORD FERGUS jonka emä on FTCH Waterford Covey ja Vertin isänisänisä on IGL voittaja GB FT CH WILLOWYCK RUFF. Molemmat valioita. Varsinkaan Englannissa narttujen valioituminen ei ole itsestään selvyys kun kisakoiriksi otetaan usein uroksia.

Vertin Isänisännemä FTCH Waterford Covey on osoittautunut erinomaiseksi jalostusnartuksi sillä se on jättänyt useita valiojälkeläisiä, samoin kuin sen jälkeläisen jälkeläiset ovat menestyneet niin kisoissa kuin jalostuspuolella. Vertin isänemänisä on GB FT CH LEVENGHYL PEACOCK jonka emä on jalostusnarttujen huippua GB FT CH GLENPATRICK EVE, joka on myös Levenghyl kennelin kantanarttu. Se onkin jättänyt todella vakuuttavaa jälkikasvua niin terveyden kuin käyttöominaisuuksienkin suhteen.

Vertin emän BLACKTHORN LAINA isä  INT WCH BLACKTHORN RACER ja sen isänisä on FTCH Hatchfield Feargal. Tämä uros on ollut hyvä jalostuskoira jättäen useita valioita ja field trial voittajia. Sen sisarusparvea on käytetty myös jalostukseen hyvin tuloksin.

Verin emän emä on GB FT CH HU KVA HU WCH BLACKTHORN ASCELLA joka on Blackthorn kennelin ensimmäisestä pentueesta ja kasvattaja Ritan parhaiten pärjännyt narttu.

emänemänemä C.I.T HU KVA HU WCH GIANNA OF CARINTHIA on Blackthorn kennelin kantanarttu ja jättänyt upeita jälkeläisiä kuten GB FT CH HU KVA HU WCH BLACKTHORN ASCELLA ja sen kansainvälinen käyttövalio veli C.I.T BLACKTHORN ACHENAR jolla on myös Suomessa yksi pentue: Reedrunner’s A-pentue.

Vertin emänemänisä on C.I.T BE WCH KELLAND ROSS joka on useiden hyvin menestyneiden koirien isänä. Se löytyy esimerkiksi Suomessa asuvien FI KVA BLACKTHORN COLUMBA ja BLACKTHORN CAPELLAtakaa. Nämä sisarukset ovat jättäneet hyvää luustollista terveyttä jälkeläisiinsä. Columballa on Suomessa 4 pentuetta ja Capellalla 6 pentuetta. KELLAND ROSS tytär GLENBRIAR KERRY OF ELSASIN asuu myös Suomessa Elsasin kennelissä ja tämä narttu on jättänyt hyvän pentueen jälkeensä josta minullakin jälkeläisen jälkeläinen sijoituksessa: Sipulitee (Lekking After Sneezy&Elsasin Black Bush).

 

Vertti itse on valloittava nuori poika. Se on avoin ja innokas, ensimmäisenä halusi pyrki uuden ihmisen syliin halittavaksi ja tietty pusuja antamaan. Koirasta jäi todella miellyttävä ensivaikutelma. Otimme myös damin etsimisen ja Vertti malttoi odottaa ja kun se etis niin se käytti hyvin nokkaansa ja dami löytyikin sekunneissa. Omistaja kertoi että tämä koira osaa rauhoittua paikassa kun paikassa. Eläinlääkärin vastaanotollakin se käy pötköttämään kun mitään ei tapahdu, töitä se kuitenkin tekee mielellään ja satalasissa. Uskon että Vertistä tulee vaikka mitä. Ihan vain jo yhden tapaamisen jälkeen olisin voinut ottaa tämän koiran matkaani, siitä saisi myös hyvän metsästys ja koekoiran nome puolelle. Se on nuoresta iästään huolimatta erittäin kehityskelpoinen kaveri ja ihastuin siihen korviani myöten!

 

Omistajan: Anna-Mari Matikainen näkemys koirastaan:

"Vertti on aivan pennusta asti soittautunut sitkeäksi työntekijäksi, jolla ei into helposti lopu kesken. Pelastuskoiratreeneissä työskentelee hyvin sekä ohjattuna että vapaasti ja kaukanakin ohjaajasta tekee omia itsenäisiä, löytöä edistäviä ratkaisuja, joka ei suinkaan ole itsestään selvää nuorilla koirilla. Hyvä nenän käyttäjä ja rohkea koira, jolle ei epämääräisemmätkään alustat/ympäristöt tuota ongelmia.

Ui mielellän (ja pitkään) ja kantaa riistaa hyvin.

Vertti on sekä koira että ihmissosiaalinen, avoin ja luottavainen labradorinnoutaja. Viihtyy myös sylissä :) "

Tässä vielä videot Vertistä:

Vertin eka aamu kotona Suomessa: https://youtu.be/NOjhZktonBQ

Vertti 10 kk etsii ukkoa varikolla: https://youtu.be/VdgKEBvefiU

Vertti noutaa variksen (talvella 2015/2016): https://www.youtube.com/watch?v=khbzxsuCKHE

Vertti harjoittelee taippareihin: https://youtu.be/gaXGNmbc6h8

Vertistä video taloetsinnöissä: https://www.youtube.com/watch?v=b9nnlYbDZlM

Vertti Raunioetsinnässä: https://youtu.be/E1hdWDtIalE

 

Vertti on Unkarin tuonti. Se on Rita Kökeny kasvatti (kennel Blackthorn): http://www.blackthorngundogs.com/

 

"Ruuti" Brufinn Pure Fire

04.10.2016 Black Bitch

Owner: Moona Timonen, Oulu

Terveys:

Hips: AA, Elbows: 00,  Eyes:

CNM clear by parentage

Tulokset:

NOU0

-Käytetään metsästyksessä

"Hjärtis" Brufinn Pure Heart

04.10.2016 Black Bitch

Owner: Anna-Mari Matikainen, Sipoo (kennel Helkyn)

- tuleva pelastuskoira

-steriloitu kevät 2021

Terveys:

Hips: AA, Elbows: 00,  Eyes: ok

Sydän: terve

polvet: terveet 00

CNM clear by parentage

Tulokset:

NOU1

BH hyväksytty

Rallytoko: RTK1 -> siirto AVO-luokkaan

 

Pentueet: Helkyn kennel 2019 & 2020

"Stella" Brufinn Pure Diamond

04.10.2016 Musta narttu kantaa keltaista väriä

Owner: Susanna Tammi, Vantaa

Terveys:

Hips: A/A, Elbows: 0/0  Eyes: ok

sydän: terve

CNM clear by parentage

Tulokset:

Nome: NOU1

Toko: 2xALO1

BH hyväksytty

 

Pentueet: Litter Z-pentue

 

"Urpo" FI KVA Brufinn Pure Madness

04.10.2016 Black Male 

Owner: Susanna Fennander, Imatra

Terveys:

Hips: A/A, Elbows: 0/0, Eyes: ok

CNM clear by parentage

Tulokset:

Näyttelyt: AVO-T

BH- hyväksytty

PK-jälki: JK3 2-tulos

PK-etsintä: EK2 1-tulos

PK-HAKU: 3xHK3 ykköstulos -> näyttelytulosta vailla FI KVA

PH-Haku Piirinmestari 2021!

Noutajien vetomestari omassa luokassaan (hiihto) 2019

"Laku" Brufinn Pure Joy

04.10.2016 Black Male 

Owner: Nina Sjöholm, Inkoo

Terveys:

Hips: B/B, Elbows: 0/0,  Eyes: ok

CNM clear by parentage

Tulokset:

- Käytetään metsästyksessä ja käytännön jäljestykseen

"Pave" Brufinn Pure Spirit

Pave kesä 2021

04.10.2016 Black Male 

Owner: Markus Päivärinta, Renko

Terveys:

Hips: A/A, Elbows: 0/0,  Eyes: ok

CNM clear by parentage

Tulokset:

Mejä: AVO3

- Käytetään metsästyksessä

"Toto" Brufinn Pure Energy

vasemmalla Toto, oikealla Urpo

04.10.2016 Black Male 

Owner: Maisa Kinnunen, Rauha

- työkoira käytetään tunnistamaan kirjanpainaja (metsien tuholainen)

Terveys:

Hips: A/A, Elbows: 0/0, Eyes: ok

CNM clear by parentage

"Urho" Brufinn Pure Soul

04.10.2016 Black Male 

Owner: Outi Honkanen, Somerniemi

Terveys:

Hips: A/A, Elbows: 0/0,  Eyes: ok

CNM clear by parentage

Tulokset:

BH hyväksytty

Pelastuskoiraliiton haun peruskoe hyväksytty

Pelastuskoiraliiton jäljen peruskoe hyväksytty

Pelastuskoiraliiton Väestönsuojelun raunioperuskoe hyväksytty

- Käytetään metsästyksessä

"Sumo" Brufinn Pure Power

04.10.2016 Black Male 

Owner: Alina Metsä-Ketelä, Vihanti

Terveys:

Hips: A/A, Elbows: 0/0,  Eyes:

Selkä: LTV0, VA0, SP0

- polvet: terveet 00, sydänkuuntelu: terve, ei sivuääniä

CNM clear by parentage

- Kastroitu kevät 2018

Tulokset:

Nome: NOU1

Vepe: 2xALO1 -> siirto AVO-luokkaan!

- Käytetään metsästyksessä