Kennel Brufinn

Taicu&Viima

s. 17.01.2019 musta metsästyslinjainen narttu


i: Chilihunters Mad Downburst

e:Coriander's Summerwind


owner: Raija Theocharous, Vantaa


Terveys:        (indeksit)
Hips: A/A      (111)

Elbows: 0/0  (103)
Eyes: ok
Selkä: LTV0, VA0

CNM, PRA, SD2, EIC clear by parentage
Stargardt Disease clear


Tulokset:
Nome-B: AVO1

WT: AVO1
Vepe: 3xAVO1

LTE: 174+++


FI TVA Salomäki EC Winchester "Viima" kuva: Taru Sinervä

s. 17.11.2018 keltainen metsästyslinjainen uros


i: FI KVA-FT&KVA-WT, FTW -18 Waterfowler Copper

e: Brufinn FirstOneFor Lekking


Breeder: Susanna Salonen, kennel Salomäki
owner: Tiina Ruuskanen

Terveys:         (indeksit)
Hips: B/B       (107)
Elbows: 0/0    (103)
Eyes: ok

selkä: LTV0

Sydän ultrattu terveeksi


Tulokset: 

Toko: FI TVA - Suomen tottelevaisuus valio

Nome-B: AVO1

WT: AVO2

Näyttelyt: KÄY-H


- Käytetään metsästyksessä


Yhdistelmä KoiraNet: KoiraNet-jalostustietojärjestelmä (kennelliitto.fi)


Pennut eivät tule sairastumaan labradoreilla esiintyviin testattaviin geenisairauksiin vanhempien tulosten perusteella. Odotan pennuista avoimia ja sosiaalisia, mukava luonteisia mutta energisiä harrastus&metsästyskoiria isolla moottorilla. Nämä pennut etsivät aktiivisia metsästäviä&harrastavia, ja myös työkoirakoteja. Suvussa on useampia virkakoiria. Nämä eivät välttämättä sovi ihan ensikertalaisiin käsiin. Mutta jos haet isolla työmoottorilla varustettua harrastus/metsästyskoiraa ja sosiaalista luonnetta niin sen uskon tässä pentueessa toteutuvan, toki ohjaajan merkitystä pennun koulutuksessa ei sovi unohtaa.


Pentue tulee Brufinn kennelnimen alle, mutta tämän pentueen kasvattajana toimii Taicun omistaja Raija Theocharous ja kaikki pentukyselyt tulee osoittaa Raijalle.

Pennut syntyvät ja kasvavat Raijan luona Vantaalla.


Taicusta:  

Taicu on oma kasvattini B Xtra pentueesta. Raijalle Taicu on 3 sukupolvi samaa linjaa kotona. Raija omistaa myös 10vuotiaan Tinkan joka on Taicun täti ja on omistanut myös Tinkan jo edesmenneen enon Elffin. Linja on omistajalleen siis jo tuttu ja sitä on mukava päästä jatkamaan sosiaalisesta ja tervepäisestä sekä kaikin puolin terveestä nartusta.


Minulle on Taicun pentue antaa mahdollisuuden päästä jatkamaan tätä linjaa. Taicun koko sisarusparvi on terveeksi luustoltaan kuvattu, ja muutoinkin ovat olleet suht. terveitä koiria. Kaksi sisarusparvesta toimii virkakoirina: "Minttu" sisko on Helsingin satamassa toimiva tullin virkakoira ja "Cunto" on rajavartioston virkakoira ja viime vuoden 2023 virkakoirien Suomenmestari! Kaikki omistajat ovat olleet koiriinsa erittäin tyytyväisiä. Sisarusparvessa riittää loputtomasti energiaa ja tarvetta tehdä töitä. Nuorempana ne olivat melko mahdottomia askarteluissaan, mutta iän myötä siinäkin asettuneet. Tämän sisarusparven koirat ovat suht. vilkkaita nenätyöskentelijöitä. Ne haluavat olla yhteydessä ja tehdä yhteistyötä omistajansa/ohjaajansa kanssa. Haasteena voi olla tuon kyltymättömän työskentelyhalun kanavointi hyödyllisiin asioihin.

Näillä muksuilla ei ole ollut erilaisten pintojen/alustojen tai äänien kanssa mitään ongelmia, muksut (Brufinn Xtra-pentue) täyttivät juuri 5 vuotta. Ne ovat myös sosiaalisia niin toisia koiria kuin ihmisiä kohtaan.


Taicu on osoittanut myös hyviä taipumuksia niin metsästykseen kuin harrastuksiinkin. Emäntänsä ei itse metsästä, mutta ovat päässeet muutamiin jahteihin mukaan ja hienosti on Taicu toiminut. Sillä on hyvä ja pehmeät otteet niin riistoista kuin dameistakin. Taiculla on sekä WT:stä että nome-B:stä AVO1 tulokset ja on siis oikeutettu starttaamaan Voittaja-luokassa molemmissa lajeissa. Taicun kanssa on tehty myös vepeä missä se on päässyt myös VOI-luokkaan asti nopeasti ja vaivattomasti. Vesi on Taiculle mieleinen elementti, niinkuin metsästyskoiralle kuuluukin olla.


Taicun emäntä Raija kertoo koirastaan näin:


"Taicu on avoin ja sosiaalinen koira, joka tulee toimeen kaikkien kanssa.

Kotiintulijat otetaan vastaan haukahdellen, mutta töissä ja noutohommissa ollaan sitten hipihiljaa.Taicu on ollut kaikinpuolin terve koko elämänsä ajan.

Taicu omaa hyvän työmoottorin.

Se on vilkas, mutta osaa hyvin rauhoittua kotona ja töissä, sekä keskittyä annettuihin tehtäviin. Taicu omaa vahvan riistavietin ja voi hetkittäin lenkillä lähteä riistan perään, ellei emäntä ehdi asiaan puuttua ajoissa.

Taicu on mukava ja erittäin monipuolinen harrastuskaveri. Aina valmis hommiin."


Lisätietoja Taicun sisarusparvesta:

Litter Xtra-Pentue | brufinn.fiViimasta:

Viima on hyvän ystäväni Susanna Salosen kasvatti, kennelin (Salomäki) ensimmäisestä pentueesta ja tunnen sen sisarusparven hyvin. Olen omistanut Viiman siskon Salomäki EC Benelli "Armin" joka on Brufinn No- pentueen emä. Olen ollut erittäin tyytyväinen kyseiseen pentueeseen niin ominaisuuksien kuin terveydenkin suhteen. Viiman oma emä on kasvattini Brufinn FirstOneFor Lekking "Eka" elämäni koiran FI VPVA Lekking After Myrsinia "Myran" toisesta pentueesta. Mummo "Myra" porskuttaa edelleen laumassani miltei 14v ikäisenä. Viima kuten emänsä sisarusparvi ovat olleet aika lämpöisiä koiria nuorena, ja ikä ja kokemus on tuonut niihin rauhaa. Pidän itse siitä että koiralla on suuri työmoottori kaikkeen tekemiseen. Tallaisen työmoottorin omaavan koiran hallitseminen ja hillitseminen ja kasvattaminen eivät sitten aina ole sieltä helpoimmasta päästä, mutta kun siinä onnistuu niin se on erittäin palkitsevaa. Nämä ovat vahvoja, fyysisä koiria jotka eivät ehkä sovi ihan jokaisen käteen. Jos kaipaat aina nöyrää helppoa koiraa niin katse kannattaa suunnata muualle.Viiman emäntä Tiina kertoo koirastaan näin:


"Viima on työmies ja sydänkäpynen samassa paketissa. Viima on aina valmis töihin ja suurella innolla lähdetään aina tekemään & yrittämään vaikka ohjeistus ei olisi täysin selkeä.

Treeneissä Viima kestää hyvin toistoja, tokossa palkkautuu lelulla, herkuilla ja sosiaalisesti eikä palkattomuus ole ongelma koesuorituksissa. Viima yrittää aina parhaansa ja on nopea oppimaan uusia asioita.

Työmottoria on sekä tokossa että nomessa. Nomessa Viima on vahva työskentelijä, se pystyy hyvin itsenäiseen työskentelyyn, mutta on myös ohjattavissa maalla ja vedessä. Keskittyessään Viima on hyvä markkeeraaja ja nenän käyttäjä. Vesityö on Viimalle noutajien tapaan mieleistä, veteen se menee suoraviivaisesti ja liiankin reippaasti.

Kovan työmotivaation varjopuolena treenitilanteet ja etenkin riista olivat nuorempana melkoisen kuumottavia. Ikä on tuonut tullessaan keskittymistä ja rauhallisuutta. Viimaa käytetään aktiivisesti metsästykseen sorsa-, kyyhky ja metsäkanalintujahdissa.

Viima on rauhallinen passissa, pääosin kuuntelee ohjeita ja omaa hyvän työmoottorin. Kotioloissa Viima on rauhallinen, aina omistajan jalan vieressä nukkumassa sekä kyltymätön rapsutusten suhteen. Viima elää lapsiperheessä ja uroslaumassa, se tulee hyvin toimeen vieraiden koirien kanssa ja suhtautuu iloisen uteliaasti niin uusiin ihmisiin kuin koiriinkin. Viimalla ei ole allergioita tai iho-ongelmia ja se on ollut hyvin terve koira."  Brufinn Ultimate Themis

s. 17.3.2024 musta narttu

omistaja: Suomen tullin tuleva työkoira, Helsingin satama

Terveys:

Hips:  Elbows:  Eyes: 

Brufinn Ultimate Iris

s. 17.3.2024 musta narttu

omistaja:

Terveys:

Hips:  Elbows:  Eyes: 

Tulokset:


Brufinn Ultimate Hestia

s. 17.3.2024 musta narttu

omistaja:

Terveys:

Hips:  Elbows:  Eyes: 

Tulokset:


Brufinn Ultimate Selene

s. 17.3.2024 keltainen narttu

omistaja: Katri Annala, Ylöjärvi

Haltija: Milla Vana, Ruovesi

Terveys:

Hips:  Elbows:  Eyes: 

Tulokset:


Brufinn Ultimate Uranos

s. 17.3.2024 keltainen uros

omistaja: 

Terveys:

Hips:  Elbows:  Eyes: 

Tulokset:


Brufinn Ultimate Hermes

s. 17.3.2024 keltainen uros

omistaja:

Terveys:

Hips:  Elbows:  Eyes: 

Tulokset:


Brufinn Ultimate Poseidon

s. 17.3.2024 musta uros

omistaja:

Terveys:

Hips:  Elbows:  Eyes: 

Tulokset: