Kennel Brufinn

Karma&Piri

Karma Kuva: Raija Theoucharous


s. 02.09.2020 musta narttu
i:Waterfowler Hector

e: FI VPVA Brufinn Ladybird


Terveys
Lonkat: A/A
Kyynärpäät: 0/0
Silmät: ok
Selkä: LTV0, VA0 (epäviralliset)

Olat: terve/terve (epäviralliset)


CNM, PRA clear by parentage
SD2 ja STGD-PRA clear N/N
EIC kantaja/carrierTulokset:

NOU1

Näyttelyt: H
-Käytetään metsästyksessä

Vauhti-Noudon Alppivaris "Piri"

Piri Kuva: Katri Hietikko


s. 06.05.2020 musta uros

i: Chilihunters Springwave
e: Fendale Fiery Satan's Kiss

Terveys:
Hips: A/A Elbows: 0/0
Eyes: ok
- olat: terve/terve
- selkä: LTV0, (epävirallinen tulos)

CNM, PRA, SD2, EIC ja STGD-PRA clear N/N

Tulokset:
Nome-B: ALO1
Näyttelyt: EH
BH-suoritettu hyväksytysti
Toko: ALO1
MH-suoritettu
LTE: 207 +++
- Käytetään metsästyksessä

Yhdistelmä

Pennut syntyivät 28.3.2023: 3 narttua ja 4 urosta, kaikki mustia.


Odotan yhdistelmästä mustia metsästyslinjaisia, hyvä nenäisiä ja vanhva moottorisia koiria. Nämä pennut myydään harrastaviin, metsästäviin koteihin, myös virkakäyttöön. Pennut syntyvät ja kasvavat luonani Ylöjärvellä, missä Karmakin asuu.


Pennut eivät tule sairastumaan labradorinnoutajilla esiintyviin geenitestattaviin sairauksiin EIC, PRA, STGD-PRA, CNM, SD2 vanhempien tulosten perusteella.


Pennuista voi tehdä alustavia kyselyitä sähköpostitse. Aktiivista pennunvarauslistaa ryhdyn tekemään vasta kun narttu on onnistuneesti astutettu.


KoiraNet: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI55003/20&ReknoI=FI31833/20


Pentueen aikataulu:

Astutus: tammikuun loppu 2023

Synnytys: 28.3.2023

Pentujen luovutus: 16.5.2023 alkaen


Kyselyt:

Katri Nevalainen katri.nevalainen(@)suomi24.fi

 

KARMA


Karma on kasvattini Brufinn Ladybird "Karman" tytär, jonka hankin itselleni Henniltä ja Nikolta pentuna (kennel Retkikaverin). Se on osoittautunut pennusta asti aivan valtavan ihanaksi koiraksi. Sillä on potenttiaalia lajissa kuin lajissa.Pentuna sen kanssa tuli käytyä tokossa ja sielläkin se oli hyvin kekseliäs ja nopea oppimaan.


Karma on alusta- ja äänivarma, utelias ja rohkea narttu. Se on tähän asti ollut asiassa kuin asiassa hyvin tasapainoinen koira. Toki kun moottoria on vaikka muille jakaa, niin kierroksia kertyy välillä noutohommissa jonkin verran. Mutta Karma ei ääntele tai ole olemukseltaan rauhaton. Etenemme oman ajan puutteeni vuoksi rauhallisesti Karman kanssa. Kuitenkin aina kun tehdään niin se väläyttelee hienoja ominaisuuksia itsestään. Karman toinen veljistä on poliisissa huumekoirana, muut sisarukset ovat enemmän ja vähemmän metsästävissä/harrastavissa kodeissa.


Karma on päässyt käymään tänä syksynä sorsametsällä ja omassa fasaanijahdissa, jossa noutoja on voinut ottaa rajoitetusti. Hyvin löytyy ja kelpaa riistaat, otteet ovat hyviä ja minulle luovutetaan mielellään.

Karma on ollut tähän asti täysin terve narttu. Siltä on luustollisesti kuvattu olat ja selkä (+lonkat ja kyynärät) Kari Ventelän toimesta ja ne näyttivät sekä minun että Karin silmään terveiltä. Virallisesti lonkat ja kyynärät on kuvattu ja lausuttu terveeksi.


Karma on erittäin lupaava kokonaispaketti, koira josta pidän valtavan paljon. Se on arjessa ja harrastuksissa mutkaton kaveri, joka sopeutuu niin reissuilla kuin kotonakin muutoksiin. Olipa se vuosi sitten emännän sairastaessa kuukauden verran hoidossa ystäväni perheessä ja sielläkään ei Karma aiheuttanut mitään ongelmia. Karmassa on monia isoisomummonsa "Myran" piirteitä, ehkäpä juuri siksi emännän sydän sykkii juuri tälle koiralle hiukan voimakkaammin kuin monelle muulle hienolle yksilölle


PIRI


Pirin emäntä Taija Varis kuvailee koiraansa näin:

"Vauhti-Noudon Alppivaris kotoisasti Piri on aika hauska pakkaus jolla on ikää vajaa 3 vuotta. Piri on melko vilkas koira mutta osaa rauhoittua kotona ja rakastaa autossa matkustamista. Sillä on tuloksia nome-b:stä 1x alo1, 3x alo2, tokosta 1x alo1. Kävimme myös luonnetestissä saaden 207pistettä. Suoritettu MH-luonnekuvaus sekä BH hyväksytysti. Eli kovin monipuolinen koira ja valmis tekemään ohjaajan kanssa töitä. Käytännön metsällä olemme käyneet ja saanut hyviä noutojahallitusti.

Piri rakastaa kantamista, kotona aina lelu suussa ja häntä heiluu koko ajan. Sillä on hyvät otteet dameista sekä riistoista. Käyttää vainuaan tehokkaasti vauhtiin nähden, olen kovin tyytyväinen tähän koiraan. Etemme rauhassa kohti uusia seikkailuja. terveisin Taija ja Piri."


Olin kuullut Pirin sisarusparvesta paljon hyvää. Ne vaikuttavat kaikella tapaa toimivilta, avoimesti elämään suhtautuvilta ja tasapainoisilta koirilta. Pirin sisarusparvi on kauttaaltaan terveeksi kuvattu, niinkuin Pirikin. Sillä on luustosta lausuttu lonkat, kyynärät ja olat, selkä on kuvattu epävirallisesti samalla terveeksi. Pirillä ei ole alusta- tai ääni epävarmuuksia. Ja se on iloinen ja avoin koira toisia ihmisiä ja vieraita koiria kohtaan. Pirin kanssa asuu Taijan toisena koirana Pirin oma isä "Peto" Chilihunters Springwave. Olen Pirin isää ja sen veljeä "Tehoa" nähnyt useamman kerran ja ne ovat avoimia, mukavia ja toimintakykyisiä koiria. Taijalla on ollut kotona myös Pedon isä Ledi, jonka olen myös nähnyt pari kertaa itsekkin. Taijalla on hyvä tuntuma tästä uroslinjasta ja niiden terveydestä (joka on ollut hyvä). Pirin isän veljeä olen itsekkin käyttänyt kertaalleen jalostukseen ja pidän pentueesta todella paljon. Pirin emä on Sveitsin tuonti, josta olen myös kuullut paljon hyvää, sitä en itse ole livenä nähnyt töitä tekemässä, mutta mukavasti sekin on kerännyt tuloksia kokeista. Sen suku menee Englantiin ja sieltä löytyy hienoja tunnettuja/menestyneitä työkoiria.


Kävin syksyllä lokakuussa Piriä ja Petoa Taijan luona katsomassa omien narttujeni Foxyn ja Karman kanssa. Vietimme viikonlopun Taijan luona ja tykästyin lisää Taijan koiriin. Näin Pirin myös toko koulutuksessa viikonlopun aikana ja tuli otettua myös pienet noutotreenit lenkkeilyn yhteydessä. Huomasimme hyvin paljon samoja piirteitä Pirissä ja Karmassa. Ajatus vahvistui siitä, että tämä pariskunta voisi toimia mukavasti yhdessä


"Elli" Brufinn Ready For New Adventures

s. 28.3.2023 musta narttu


Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes:

Olat: terve/terve

Tulokset:


"Hippu" Brufinn Ready For Your Love

s. 28.3.2023 musta narttu


Terveys:

Hips: A/A Elbows: 1/0  Eyes: ok

Olat: terve/terve

Selkä: LTV1, VA0


Tulokset:

"Pinna" Brufinn Ready For Some Action

s. 28.3.2023 musta narttu


Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes:

Olat: terve/terve


Tulokset:

"Aimo" Brufinn Ready For Duty

s. 28.3.2023 musta uros


Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

Olat: terve/terve


Tulokset:

"Poju" Brufinn Ready For Takeoff

s. 28.3.2023 musta uros

owner: Pohjois-Karjalan rajavartioasema, rajavartiolaitos

Terveys:

Hips: Elbows:  Eyes:


Tulokset:

"Hiski" Brufinn Ready For KickOff

s. 28.3.2023 musta uros


Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes:

Olat: terve/terve

Selkä: LTV1, VA0


Tulokset:

NOU1

"Hopo" Brufinn Ready For Wild Life

s. 28.3.2023 musta uros


Terveys:

Hips: Elbows:  Eyes:


Tulokset: