Kennel Brufinn

Milli&Haamu

s. 17.10.2015 musta narttu

i: Meaningful Of Mysterious Pride
e: Coriander's Summerwind

Terveys:
lonkat: A/A
kyynärät: 0/0
silmät: ok

PRA, EIC, CNM clear by parentage, SD2 kantaja

Tulokset:
NOU1
Nome-B: ALO3
BH hyväksytty
Näyttelyt: KÄY-T

-Käytetään metsästyksessä

FI KVA-WT, FI KVA Batmoor's Black Isle Chandler "Haamu"

s. 3.5.2012 keltainen uros

i: Broadlaw Dirk
e: Hillus Holland

Terveys:
lonkat: A/A
kyynärät: 0/0
silmät: ok

PRA, EIC ja CNM clear by parentage, SD2 terve N/N

Tulokset:
WT: Suomen WT Käyttövalio
Nome-B: Suomen Käyttövalio
Nome-A: 3xSERTI -> FI KVA-FT
Näyttelyt: KÄY-ERI

-Käytetään metsästyksessä

Yhdistelmästä

Tämän yhdistelmän pennut eivät tule sairastumaan labradorinnoutajilla esiintyviin geenisairauksiin vanhempien tulosten perusteella.

Yhdistelmän sukutaulu: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI53765/15&ReknoI=FI15278/13

Haamun omistaja Maarit Nikkanen kertoo koirastaan: "Haamu on erittäin tasapainoinen, rauhallinen, nopea oppimaan, avoin, kiltti ja ystävällinen muille koirille sekä ihmisille, sosiaalinen ja valkoinen. Valkoisia karvoja löytyy joka paikasta. 

Metsästyskoirana Hamppu on vertaansa vailla: se todella haluaa löytää riistaa, se käyttää hienosti vainuaan, pitää pudotusalueen ja metsästää voimakkaasti. Silti se on halukas tekemään myös yhteistyötä. Vahvasta luustostaan huolimatta Haamu on erittäin nopea ja kestävä. Se ei arastele vaikeaakaan maastoa eikä vettä. Haamu on menestyksekäs kisakoira niin WT:ssä, nome-B:ssä kuin lämpimän riistan kokeissakin."

2015 saavutukset:
käyttövalion arvo nome-B
epävirallinen WTn Suomen Mestaruus
Englannissa CLA-game fair messujen TopDog pisteillä 117/120

2016 saavutukset:
WT-käyttövalion arvo, ensimmäisenä Suomessa
Labradorimestaruus
Englannissa joukkuevoitto Chatsworth-kisassa

2017 saavutukset:

Suomessa järjestetyn IWT joukkuekisan voitto (3 koiran joukkueella)! 

2018 saavutukset:

- Nome-A lämpimänriistan SUOMEN VALIOARVO: FI KVA-FT

 

Haamun isän Broadlaw Dirk "Clyde" näin Brimin astutusreissulla tanskassa Batmoors kennelissä. Clyde osallistui isäntänsä kanssa paikalliseen fasaani jahtiin. Hienon näköinen ja oloinen koira oli sekin. Haamun emä on jo edesmennyt koira joka asui myös Batmoors kennelissä ja jätti tasalaatuisia toimivia pentueita jälkeensä.

Haamun isän Broadlaw Dirk "Clyde takaa löytyy upea vahva metsästyskoira GB FT CH GBFTCH LEADBURN VICEROY ja sen isä GB FT CH WILLOWYCK RUFF

Isänemänisä: GB FT CH ENDACOTT SHELF myös hienojen koirien periyttäjä

Haamun emän Hillus Holland "Penny" takaa löytyy: isä GB FT CH GBFTCH ROD WALLACE OF LEADBURN ja sen isä C.I.T GB FT CH CRAIGHORN BRACKEN

sekä emä GB FT CH GBFTCH BROADLAW EVA (yksi kaikkienaikojen periyttäjä nartuista Englannissa) sen isä ja emä on taas upea GB FT CH BAILDONIAN BARON OF CRAIGHORN ja emä GB FT CH KENUE CEDAR. Tittelit varsinkin jalostusnartuilla kertovat myös koiran laadusta. Ihan helpooa ei nartuille juoksuten ja pennutusten ohella ole valiotitteleitä englannissa saada!

 

Millistä:  

Milli on yhteistyöhaluinen ja energinen koira. Sillä on hyvä riistavietti. Millin harrastusten pääpaino on Pk haussa, mutta sen kanssa tehdään myös nomea. Tuloksia ei vielä juuri ole mutta ehkäpä ensi kesänä niitä saadaan lisää.

Milli on luonteeltaan kiltti ja miellyttämisenhaluinen, mutta työskennellessään se on määrätietoinen ja vahva. Sillä on todella hyvä toimintakyky eikä se mene lukkoon paineesta. Se on tarkkanenäinen ja sillä on näyttävä tyyli metsästää. Milli on kaikella tavoin avoin koira viertaita ihmisiä ja koiria kohtaan. Se sujahti omaan laumaani helposti, eikä stressannut turhia.

Millin sisarusparvessa on 10 koiraa ja kaikki kuvattu terveiksi luustoltaan. Yhdellä uroksella on silmissä kaihi, muut tämän osalta terveitä. Millin veli Teppo on naisten sarjan valjakkohiihdon mestari vuodelta 2017 ja Teppo kisaa myös PK-jäljen ylimmässä luokassa. Millin sisko kilpailee nomessa jo AVO-luokassa. Veljiä käytetään metsästykseen ja hyvin omistajien mukaan pelaavat. Millin isä Heikki on jättänyt hyvin tervettä ja toimintakykyistä sekä hyväluonteista jälkikasvua pentueissaan. Sen jälkeläisiä on tullilla, avustajakoirakoululla, hypokoirina, homekoirina sekä aktiivisina harrastuskoirina. Millin emä Mustiina on aivan ihana luonteinen, täysin terve narttu joka on 12 koiran sisarusparvesta. Mustiinalla on myös hyvä riistavietti, se on avoin ja miellyttävä koira. En tiedä kenelläkään näistä koirista olevan myöskään alusta arkuuksia. Milli ja sen vanhemmat Mustiina ja Heikki ovat kaikki alusta varmoja koiria. 

Millin suvusta lisää: 

Millin isä MEANINGFUL OF MYSTIRIOUS PRIDE "Heikki" on Belgian tuonti. Se on hyvähermoinen avoin koira joka on osoittanut jo jälkeläisillään perittyvänsä hyvää toimintakykyä ja terveyttä. Heikin isä on C.I.T STARCREEK EFINEGAN "Fin" joka elää Belgiassa kasvattajallaan. Fin on edelleen porskuttava vanha herra, jonka luonne on kultaa ja toimintakyky upea ja se on jättänyt erittäin hienoja jälkeläisiä ympäri eurooppaa. Sen isä taas on C.I.T GB FT CH CRAIGHORN BRACKEN.

Millin isän emä on DANESTONE EBONSTONE

Sen isä on FTW Levenghyl of Baccarat Lochmuir "Ted" jonka sisko Levenghyl Roll the Dice "Dice" asuu Suomessa ja on jättänyt tervettä ja toimintakykyistä jälkikasvua. Itse Dicea en ole nähnyt kuin kerran nome-b kokeessa Suomessa, mutta sen jälkeläisiä olen nähnyt niin kokeissa kuin treeneissäkin pariin otteeseen. Kennel Levenghyl pitää terveyttä kasvatuksessaan erittäin tärkeänä. Kennelin useimmat kasvatit kuvataan niin lonkilta kuin kyynäriltä. Tedin ja Dicen sisaruksista onkin kuvattu useampi koira ja kaikki ovat luustoltaa osoittautuneet terveiksi.

 

FTW Levenghyl of Baccarat Lochmuir "Ted" omistajan Tom Boyd:n esittelemänä (vapaasti Suomennettu): Tediä on ollut miellyttävä kouluttaa. Koira on kaikella tapaa tyylikäs, juuri sellainen koira jonka haluaa ohjattavakseen. Se käyttää nenäänsä tehokkaasti ja se on loistava markkeeraaja. Sitä on miellyttävä ohjata ja se on hyvin pillikuuliainen. Voin ohjata sen alueelle ja jättää sinne, se tekee loput työt itse: tehokas metsästäjä! Tedissä on kaikki mitä voi haluta labradorinnoutajasta. Se on iso ja vahva, nopea, tyylikäs työskentelijä ja upean näköinen.

 

Tweedshot kennelissä taas ei varmasti ole käytetty yhtään narttua turhaan jalostukseen, vaan kaikki koirat ovat osoittaneet loistavia metsästysominaisuuksia.

emänemänisä on upea tummankeltainen FTCh Craighorn Bracken, jonka jälkeläisnäytöt puhuvat puolestaan.

 

Millin emä on ihana luonteinen avoin ja upea metsästyksessäkin käytetty "Mustiina" Coriander's Summerwind. Mustiinan isä on Suomeen tuotu Jummi-Jammin kennelissä asuva "Tsoni" FI KVA FI KVA-FT RUSHBRIGG NORTON joka on sekä mesästyskokeiden että lämpimän riistan käyttövalio Suomessa. Upea koira kaikinpuolin, se on jättänyt toimivaa ja ennenkaikkea tervettä jälkikasvua. Tsonin isä on GB FT CH BRINDLEBAY BUTLER ja emän puolelta löytyy kauempaa GB FT CH GBFTCH BROADLAW EVA sekä POHJ KVA FIN KVA SE KVA TASCO BRIMSTONE. Mustiinan emänsuku on itselleni hiukan tuntemattomanpaa nimeä.

 

Yhdistelmästä:

Haamu on upea vankkarakenteinen mutta ketterä käyttölinjainen uros. Se on rauhallinen, itsevarma ja avoin koira. Sen tulokset puhuvat puolestaan. Haamulla on 5 pentuetta ennestään ja se on jättänyt suurimmaksi osaksi hyvää luustollista terveyttä sekä omaa toimintakykyistä luonnettaan. Uskon Milli&Haamu yhdistelmän pentujen olevan vanhempiensa kaltaisia avoimia, sosiaalisia ja toimintakykyisiä koiria kaikkeen harrastukseen. Näistä koirista uskoisin olevan niin PK-lajiehin kuin metäsästykseen ja noutajien rodunomaisiin lajeihinkin harrastuskaveriksi. 

 

 

"Niilo" Brufinn Very Quick

s. 25.2.2018 Black Male

owner: Satu Tirkkonen, Ristiina

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok 

PRA, EIC, CNM clear by parentage

Tulokset:

Nome: NOU1

WT: ALO0

Vepe: 2xALO1

Mejä: AVO3

Näyttelyt: H

"Sumu" Brufinn Very Fast

s. 25.2.2018 Black Male

owner: Satu Tervo, Vantaa

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok 

- Kastroitu talvi 2020

PRA, EIC, CNM clear by parentage

Tulokset:

"Voitto" Brufinn Very Strong

s. 25.2.2018 Black Male

owner: Jari Saukkola, Lahti

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

Selkä:

-Nikamien epämuotoisuus: VA0, lukumäärä: 0

-Välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV0 (normaali)

PRA, EIC, CNM clear by parentage

Tulokset:

Nome: NOU1

Mejä: AVO2

- Käytetään metsästyksessä

"Elmo" FI JVA & FI VPVA Brufinn Very Smart

s. 25.2.2018 Black Male

owner: Mia&Jukka Vihtalahti, Hollola

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

- selkä terve 

- Kastroitu talvi 2020

PRA, EIC, CNM clear by parentage

Tulokset:

Mejä: 3xVOI1 -> FI JVA

Nome-b: ALO3

WT: ALO0

Vepe: 3xVOI1 -> FI VPVA

Rallytoko: RTK1 -> siirto AVO-luokkaan

Näyttelyt: KÄY-H

"Raju" Brufinn Very Funny

s. 25.2.2018 Black Male

owner: Mirjami Myllymäki, Kaustinen

Terveys:

Hips: B/B, Elbows: 0/0, Eyes: 

PRA, EIC, CNM clear by parentage

- furunkoloosia tassuissa

- kemiallinen kastrointi tehty

Tulokset:

NOU0

- käytetään metsästyksessä

"Capu" Brufinn Very Cool

s. 25.2.2018 Black Male

owner: Katja Koikkalainen, Lehmo

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

- selkä terve

PRA, EIC, CNM clear by parentage

Tulokset:

Nome: NOU1

Näyttelyt: H

Rallytoko: RTK4

Agility: Maksi-1: sija 2

Luonnetesti: 156 +++

Vepe: 2xALO1 

- käytetään metsästyksessä

Pentueet: Kennel Kuorilehdon

"Nipa" Brufinn Very Busy

s. 25.2.2018 Black Male

owner: Katri Viljanen, Pori

Terveys:

Hips: A/A, Elbows: 0/0, Eyes: -

- selkä epäviralliseti kuvattu terveeksi 

PRA, EIC, CNM clear by parentage

Tulokset:

- koirat kasvatus ja kuntoutustyössä soveltuvuuskoe läpäisty

"Mini" Brufinn Very Happy

s. 25.2.2018 Black Bitch

owner: Jaana Hakola, Espoo

Terveys:

Hips: C/B Elbows: 0/0 Eyes: ok 

PRA, EIC, CNM clear by parentage

-steriloitu

Tulokset:

"Salli" Brufinn Very Special

s. 25.2.2018 Black Bitch

owner: Tiia Mäkäläinen, Lahti

Terveys:

Hips: B/B Elbows: 0/0 Eyes: ok

- selkä terve 

PRA, EIC, CNM clear by parentage

Tulokset:

"Pepsi" Brufinn Very Sweet

s. 25.2.2018 Black Bitch

owner: Leena Ahola, Vantaa

Terveys:

Hips: C/D Elbows: 0/0 Eyes: ok

PRA, EIC, CNM clear by parentage

Tulokset:

Nome-b: ALO1

BH-suoritettu