Kennel Brufinn

Sissi&Ilpo

Musta narttu s.11.10.2013

i: LEKKING AFTER GRUMBY
e: BRUFINN MERLOT

Terveys:
lonkat: A/A (114)
kyynärät: 0/0 (107)
silmät: ok (12/16)Tulokset:
Nome-b: ALO2
Käytetään metsästyksessä!

Linkki KoiraNet: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI52572%2F13&R=122

FI JVA Hillraisins Alvin "Ilpo"

Musta uros s. 8.3.2013

i: FI KVA FI KVA-FT RUSHBRIGG NORTON
e: FI KVA HELGA VOM EVERSAELER FELD

Terveys:
lonkat: A/A (113)
kyynärät: 0/0 (112)
silmät: ok (02/17)

EIC, CNM, SD2 terve/clear N/N
PRA clear by parentage

Tulokset:
Nome-b: ALO3
Mejä: FI JVA
Näyttelyt: JUN-EH
Rallytoko: RTK3
MH-luonnekuvaus suoritettu hyväksytysti
SmartDog testi suoritettu
Käytetään metsästyksessä

Linkki KoiraNet: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI31776/13&R=122

Yhdistelmästä

Astutus: Sissi on astutettu Ilpolla 20.8 ja 22.8.2017.

Synnytys: 17.10 syntyi 6 pentua. 

Pentujen luovutus: 5.12.2017 alkaen

Linkki: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI53525%2F17&R=122

Pennut eivät sairastu EIC,PRA,CNM,SD2 sairauksiin vanhempien tulosten perusteella. Odotan yhdistelmästä mustia ja mahdollisesti keltaisia hyväturkkisia ja hyvänkokoisia sekä näköisiä käyttölinjaisia koiria metsästykseen ja harrastuksiin/työkoiriksi. En kasvata enkä myy käyttölinjaisia koiria pelkästään kotikoiriksi. Odotan pentueen koirista suurella moottorilla varustettuja mukavia harrastuskoiria. Molemmat vanhemmat ovat terveitä, avoimia ja mukavaluonteisia koiria. 

 

Yhdistelmä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI31776/13&ReknoE=FI52572/13

 

Sain tilaisuuden lainata kasvattiani jalostukseen. E-pentueessani sijoituksessa ollutta Tyyneä en ikinä 1 kyynärän takia käyttänyt jalostukseen. Nyt sain kuitenkin tilaisuuden jatkaa tästä pentueesta Sissin kanssa.

 

"Sissi" Brufinn Euphoria on avoin, reipas sekä kiltti ja helppo, pian 4 vuotias, narttu. Se tulee hyvin toimeen vieraiden koirien kanssa ja on sujahtanut laumaani vaivatta. Sissi on avoin ja iloinen myös kaikkia vieraita ja tuttuja ihmisiä kohtaan. Sillä on hyvä riistavietti ja se haluaa tehdä yhteistyötä ohjaajansa kanssa. Sissiä käytetään myös metsästyksessä ja se on äänetön passissa. Sissin kanssa harrastetaan nomea ja rallytokoa, se nauttii kaikesta yhdessä tekemisestä. Sissi rakastaa kantamista ja sillä on usein suussa jotakin mitä se voi esitellä emännälleen. Sissin laumaan kuuluu toinen kasvattini, kastroitu "Nero" Brufinn Groovy Blues.

Sissi on luustoltaan terve koira sekä muutenkin perusterve ilman allergioita, furunkoloosia, hotspotteja jne. Sissin sisarusparvessa kahdella nartulla on 0/1 kyynärät, kaikilla muilla 6/8 terve etupää, lonkista löytyy yhdeltä C/B muilla terveet joko A/A, A/B tai B/B. Silmätkin kaikilla on vuoden iässä peilattu terveeksi. Sissillä oli joulukuussa 2016 silmien uudelleen peilauksessa myös terveet silmät.

Pentue on ollut suhteellisen terve. Yhdellä sisarella ovat korvat töhnineet kasvuiässä. Sissin toisella veljellä on todettu virallisten lonkkakuvien yhteydessä 1 ylimääräinen selkänikama. Tämä ei ole Kirvan elämää vaivannut ainakaan vielä. Entisellä sijoitusnartullani Tyynellä on pieni häntämutka aivan hännän viimeisissä nikamissa. Mutka ei näy ulospäin mutta tuntuu kun hännän käy läpi. Tyynen selkä kuvattiin epävirallisesti 1 vuotiaana ja selkä oli täysin terve. Isoja selkäongelmia rodussa ei vielä ole, mutta seurattava asia tämäkin jalostuksen kannalta. Sissi on kuitenkin luustoltaan terve narttu.

 

Sissin suvusta:

Sissin isä on kantanarttuni "Myran" FI VPVA Lekking After Myrsinia veli "Jörö" Lekking After Grumby. Sen suvun siis tunnen jo todella hyvin ja pidän siitä linjasta valtavasti sekä luonteiden, terveyden että käyttöominaisuuksien suhteen. Sissin emä on ensimmäisen Brufinn pentueen narttu Brufinn Merlot "Aamu". Aamu on ollut helppo ja hyväluonteinen terve koira jolla on intoa harrastaa ja touhuta emäntänsä kanssa kaikenlaista. Aamun takana on näyttelylinjainen ihana luonteinen ja äärettömän kiltti narttu Evening's Kind Kybele "Tuikku". Tuikku on ystäväni narttu ja yhdistin siihen puhtaasti käyttölinjaisen kevytrakenteisen hyväturkkisen ja vahvat metsästysominaisuudet omaavan uroksen FI JVA Jyckegårdens Play Poker "Rockyn". Rockyn vahvuuksia oli suuri työskentelyhalu ja riistavietti, se myös jätti hyvin tervettä jälkikasvua. Tästä yhdistelmästä on myös mukavaluonteinen "Nipsu" FI JVA SE JVA Brufinn Tempranillo joka tulee hyvin toimeen niin uroksien ja narttujenkin kanssa sekä on avoin kaikkia ihmisiä kohtaan.  

 

FI JVA Hillraisins Alvin "Ilpo". Ilpo on upea koira luonteeltaan, suvultaan, terveydeltään ja ulkonäöltään: täydellinen pakkaus. Ilpo on avoin luonteeltaan, se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa vaikka ei laumassa eläkkään. Ilpo on ystävällinen ja avoin myös vieraita ihmisiä kohtaan, siinä ei ole tippaakaan arkuutta tai pidättyväisyyttä. Se on hyvänkokoinen ja erittäin komearunkoinen käyttölinjainen uros. Ilpo on mejässä Suomen jälkivalio ja sillä on nomesta tulos.

Ilpo on vahva ja itsenäinenkin työskentelijä ja tämä on näkynyt yhteistyössä omistajan kanssa nomessa. Yhteistyö on rakentunut kuitenkin tässäkin paljon hallintaa vaativassa lajissa koiran iän mukana ja tuonut yhteistyötä ja rauhaa metsästyspuolelle ja tuloksia alkaa nyt pikkuhiljaa syntyä myös nomessa. Jos minun pitäisi kuvailla Ilpon olemusta niin: avoin veikkonen joka on vahva metsästyskoira!

Ilpon päälaji on ollut rallytoko jossa se kilpaileekin jo mestis luokassa. Ilpo on käytetty MH luonnekuvauksessa ja varsin selväpäiseksi ja tasapainoiseksi yksilöksi se sielläkin todettiin. Ilpo on käynyt myös SmartDog testissä ja sielläkin varsin hyvin pärjäsi, nokkela koira jolla on hyvä itsehillintä. Ilpon sisarusparvessa on 10 koiraa ja ne ovat kaikki luustoltaan terveitä vain yhdellä on B/C lonkat muuten sekä lonkat, kyynärät ja silmät on peilattu terveiksi. Sisaruksissa ei ole myöskään allergioita, epilepsiaa, korvatulehduksia tai muutakaan huolestuttavaa. Suurin osa Ilpon sisaruksista on puhtaasti metsästyskäytössä (ja hyvin toimivat), mutta kasvattajille itselleen jäänyt Ilpon sisko on myös Suomen Käyttövalio nomessa.

Ilpo on palkittu sankarikoirana: http://kuono.fi/sankarikoira-pelasti-kylmettyneen-vanhuksen-vantaalla/

Ilpon suvusta;

Ilpon isä on upea englannin tuonti FI KVA FI KVA-FT RUSHBRIGG NORTON "Tsoni" joka on jättänyt tervettä ja toimintakykyistä jälkikasvua monessa pentueessaan. Ilpon emä on Saksan tuonti FI KVA HELGA VOM EVERSAELER FELD "Helka". Helgklla on myös hyväsuku ja itseä miellyttää erityisesti sen isä CLARK VON DER STEINMAUER "Clark" joka on myös kantanarttuni "Myran" emänisänä. Helka on jättänyt myös tervettä ja hyväluonteista jälkikasvua.

"Metka" Brufinn Somebody To Love

Kuva: Alexandra

s. 17.10.2017 Yellow Male

owner: Alexandra Salo, Heinola

Terveys:

Hips: A/A, Elbows: 0/0, Eyes: ok

Selkä: VA0, LTV1

PRA, SD2, CNM ja EIC ?

Tulokset:

Näyttelyt: JUN-H

toko: ALO1

rallytoko: RTK1

Vepe: 3xAVO1

"Manu" Brufinn Showman

s. 17.10.2017 Yellow Male

owner: Jesse Ruuskanen, Rauma

Terveys:

Hips:  Elbows: Eyes: 

PRA, SD2, CNM ja EIC ?

Tulokset:

- käytetään metsästyksessä

"Peppi" Brufinn Spicy Chili

isä Ilpo ja Peppi kuva: Sanna Tahvanainen

s. 17.10.2017 Black Bitch

owner: Varpu Jokinen, Porvoo

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

- HNPK sairas = korppukuono/kuivanenäisyys

Tulokset:

Rallytoko: 2xMES-luokan- hyväksytty tulos!

Toko: AVO1 -> siirto VOI-luokkaan

"Mali" Brufinn Soulmate

kuva: Timo Leinonen

s. 17.10.2017 Black Bitch

owner: Aune Hyvönen, Jyväskylä

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: 

Selkä: VA0, LTV0

PRA, SD2, CNM ja EIC ?

Tulokset:

Nome-b: AVO3

Mäntän talvinome 2019 ALO-luokka damit sija 4

Nosework: Hyväksytty tulos

"Soni" Brufinn Soulsister

Soni 1v kuva: Annamari Sundgren

s. 17.10.2017 Black Bitch

owner: Hanna&Kim Anttilainen, Jyväskylä

- ranteesta leikattu tapaturman seurauksena irtopala 6kk iässä, parantunut hyvin

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

Selkä: VA0, LTV4 (1 ylimääräinen symmetrinen nikama)

Tulokset:

Nome: NOU1

Rallytoko: RTK2 -> siirto VOI-luokkaan

"Hirmu" FI RTVA Brufinn Superstar

s. 17.10.2017 Black Bitch

owner: Tiia Kortemaa, Hämeenlinna

Terveys:

Hips: A/A, Elbows: 0/0, Eyes:

Selkä: VA0, LTV4 (1 ylimääräinen symmetrinen nikama)

Tulokset:

Nome: NOU0 (lisätreeniä)

Rallytoko: RTK4 (=rallytokovalio)

Agility: Maxi1 - sij.4

Koiratanssi: Freestyle ALO-luokka 21,53p sij.1/5

BH-hyväksytty

Toko: AVO3

Näyttelyt: NUO-H