Kennel Brufinn

Stella&Benson

Brufinn Pure Diamond "Stella"

s. 04.10.2016 Black Bitch
Dam: Brufinn Fire Cracker
Sire: Blackthorn Vertti

Terveys:
Hips: A/A
Elbows: 0/0
Sydänkuuntelu: terve, ei sivuääniä
Eyes: ok/clear
- selkä ja olat kuvattu epävirallisesti terveiksi

PRA, EIC, SD2 carrier
CNM terve/clear N/N

Tulokset:
NOU1
Toko: ALO1
BH hyväksytty

- Päässyt sorsalle ja toimii!

Linkki: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI52092%2F16&R=122

Breamsdown Benjamin "Benson"

s. 27.5.2017 Yellow male
Sire: GB FTCH Rimrock Hurricane
Dam: Pantanavac Sandra at Youdash

Terveys:
Hips: A/A (BVA 3/4)
Elbows: 0/0 (BVA 0)
Eyes: ok/clear 05/2018

EIC, CNM, PRA ja SD2 terve/clear

- Käytetään metsästyksessä/ used in hunting

Linkki: http://www.k9data.com/pedigree.asp?ID=873304

Linkki: https://www.burrendalegundogs.com/benson

Yhdistelmä

-Stella on astutettu 10.9.2019

-Pentue syntyi 8.11.2019: 7 urosta joista 5 keltaista ja 2 mustaa

-Pentuja ja emää saa tulla katsomaan sovitusti 29.11.2019 alkaen ->

-Pennut ovat luovutusikäisiä 29.12.2019. Pennut luovutetaan viikonloppuna 29-31.12.2019

Pentue on metsästyslinjainen. Pennut eivät sairastu labradorinnoutajilla esiintyviin geenisairauksiin EIC, PRA, SD2, CNM vanhempien tulosten perusteella.

Odotan pennuista hyviä harrastuskoiran alkuja, sitkeitä metsästyskoiria sekä myös virkakoirapuolelle sopivia työkoiria.

Yhdistelmä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=SE33031/2019&ReknoE=FI52092/16

 

 

Yhteydenotot:

s-postitse: katri.nevalainen(at)suomi24.fi

tai puh. 041 5494332 iltaisin Katri

Benson

"Benson is the youngest member of the Burrendale Kennels and is a very sparky young dog who shows no fear. We are thoroughly enjoying training him and are very much looking forward to seeing him progress."

Benson on tuotu Englannista Burrendale kennelistä Ruotsiin aikuisena Minnows kenneliin jalostuslainaan. Uros on luustoltaan terve ja SD2, CNM, PRa ja EIC vapaa.

Benson on varsinainen sydänten murskaaja, aivan ihana luonteinen koira. Se on avoin ja iloinen ihmisiä ja toisia koiria kohtaan, se on utelias ja rohkea koira kaikkea uutta kohtaan. Se on pääkopaltaan myös erittäin tasapainoinen uros. Sitä on käytetty Ruotsissa nyt muutamaan pentueeseen isänä, mutta jälkeläiset ovat vielä niin nuoria että terveystuloksista emme vielä tiedä. Minulle myös tärkeä tieto omistajalta, että uros on luontaisesti hyvä astumaan.

Bensonia käytetään metsästyksessä ja siellä se on toiminut moitteetta, etsien tehokkaasti ja löytäen haavakot, nuoren ikänsä ja omistajansa kiireiden takia sillä ei ole vielä koetuloksia. Passityöskentelyssä se on rauhallinen ja äänetön.

Benson on rauhallinen ja tasapainoinen koira olemukseltaan, mutta sillä on työskennellessään paljon tyyliä ja draivia. Se on kaikinpuolin näyttävä olemukseltaan. Sillä on hyvä turkki, se on raamikas iso uros ja sillä on komea pää.

Bensonin isä GB FTCH Rimrock Hurricane ja emänisä GB FTCH Delfleet Neon Of Fendawood (= IGL Voittaja vuosina 2010 ja 2012) jonka isä on FTCh Mediterian Blue.

GB FTCH Delfleet Neon Of Fendawood ”Dellistä” voitte lukea lisää: https://fendawoodstuddogs.weebly.com/ftch-delfleet-neon-of-fendawood.html

FTCh Mediterian Blue ”Bluesta” voitte lukea lisää: https://fendawoodstuddogs.weebly.com/remembering.html

Bensonin isästä GB FTCH Rimrock Hurricane “Brucesta” olen kuullut paljon hyvää. Ja Tanskassa ihastuin sen tyttäreen. Nämä asiat pitkälti vaikuttivat että lähdin Bensonia käyttämään. Benson itse on myös aivan hurmaava labradorinnoutajauros ja uskon sen olevan nappivalinta Stellalle kumppaniksi.

 

“FTCH RIMROCK HURRICANE   A fantastic achiever - a modern day era Top Dog - by any standards,  owned and handled by Andrew Latham who owned father and grandfather, both FTCh`s.  This classic bold and athletic yellow dog has won seven 2 day open  qualifying stakes and a one day open qualifying stake whilst also competing and winning at all of the prestigious annual tests, Chatsworth,  etc.  you name it, England team top dog etc etc  A legend of a dog, and in the history books, now retired, aged eight.”

Stella

Stella on sijoitusnarttuni Paukun&Vertin (Brufinn Pure) pentueesta. Stellan päälajit emännän kanssa ovat olleet enemmän pelastuspuolella ja siellä Stella onkin toiminut mukavasti. Stellan kanssa tehdään myös tokoa/rallytokoa ja nomea treenataan nyt kokoajan ALO-luokkaa silmälläpitäen. Stellalla ei ole minkäänlaisia alusta-arkuuksia. Stella on uusia koiria ja ihmisiä kohtaan avoin. Uusia ihmisiä kohtaan se on hiukan mielistelevä ja nöyrä, mutta avoin ja ystävällinen. Kaikkien koirien kanssa se tulee hyvin toimeen, aluksi se ottaa alistuvan asenteen, mutta hetken tutustuttuaan on jopa nuoria koiria kohtaan pomottava narttu. Luonnetta siis löytyy tästäkin koirasta aika paljon. Stellan kanssa kolmisen viikkoa seuranneena voin kertoa sen olevan vahvaa luonnetta omaava narttu, jonka nöyryys on todellakin enemmänkin pintaan kuin koko kuva. Todella mukavanoloinen vahva työskoira! Jos Stella jättää yhtä vahtaa narttua kuin se itse on niin sen jälkeläiset eivät ole kaikista parhaita ensimmäisiä koiria omistajilleen.

Stella rakastaa kaikenlaisten töiden tekemistä, oli työ sitten nomea, tokoa tai pelastushakua, virta ja halu tehdä ei tästä koirasta lopu kesken. Stella rakastaa myös vettä. 

Stella on harrastuspuolella antanut näytteitä sinnikkäästä metsästäjästä. Se ei mielellään jätä hakualuetta vaan selvittää hajun loppuunasti, välillä jopa emännästä huolimatta. Työskennellessään suht. kova koira, mutta Stellassa on myös ohjaajapehmeyttä. Se on erittäin kiltti ja hellyydestä pitävä koira. Uskollinen sylikaveri kotona, touhukas harrastuskoira kilpakentillä ja näyttäisi olevan sitkeä metsästyskoira sorsalla.

Stella on ollut minulla nyt syksyn alussa viikon/puolitoista hoidossa. Se on erittäin lunkki koira kotona ja tulee hyvin toimen uusien ihmisten ja toisten koirien kanssa. Se ei aiheuta mitään ongelmaa uuteen laumaan tullessaan. Stella pääsi kanssani sorsajahtiin ensimmäistä kertaa elämässään ja kyllä on luontainen metsästä niinkuin emä Paukkunsa ja mummo Myransakkin! Ensimmäinen nouto oli selkeä tiputus veteen missä kuollut lintu, helppo nouto aloittaa ja ihan nappiin. Stellan ensimmäinen lämmin riista eikä sitä ihmetelty yhtään, hyvällä otteella minulle kehotuksesta käteen ja kun annoin kantaa niin niin polleana häntäviuhuen meni. Stella odotti kahden muun koirani (mummo Myra ja eno Dopey) kanssa passissa rauhallisesti. Kun tiputuksia tuli ja muutkin pääsivät noutamaan niin alkoi tyttö ymmärtää mihin suuntaan tarkkailla ja olla valppaana. Toinen nouto meidän lähelle heinikkoon räpyttelevä sorsa, nopeasti löyty ja palautti, kolmas nouto veteen, hyvin löysi nokalla vaikka ei meidän lähetyspaikasta nähnyt tiputuspaikkaa. Neljäs nouto oli haavakka lähilammikkoon, Stella nopeasti sen luo ja sorsa sukelsi, väsymättä Stella sen perässä pysyi mutta aina vaan sorsa sukelsi. Lähtin kahden muun kanssa kiertämään lampea ja aina kun saatiin lähelle niin sukelsi. Stella teki rannassa todella hyvää itsenäistä etsintä työtä sorsan löytymiseksi. Sai siitä useita kertoja vainun ja melkein kiinni kunnes taas sukelsi nokan edestä. Lopulta teimme niin että koirat pois vedestä ja ampujat saivat antaa linnulle lopetus laukauksen ja tämän jälkeen Stella sai noutaa linnun jonka eteen oli työskennellyt hyvän tovin. Olen ollut Stellan emän Paukun kanssa sorsalla ja tyttärellään on aivan samanlainen tyyli ja palo etsintään, se todella kaivaa linnun ylös ruovikosta. Ensikertalaisen työskentelyä oli ilo seurata, niin luonnollisesti nämä perimän kautta tulevat erinomaisen metsästyskoiran ominaisuudet Stellassa pääsivät metsällä oikeuksiinsa. Aivan valtavan ihana koira! 

Stella ja sen sisarusparvi on erittäin terveitä. 8xAA, 00 ja 1xBB, 00, silmiä on peilattu yhteensä 7kpl ja kaikki terveitä. Kenelläkään ei ole myöskään mitään allergioita tai herkkämahaisuutta. Sisarusparvi on ollut kaikinpuolin terve. Stellan siskoa ja paria veljeä käytetään monipuolisesti metsästyksessä ja hyvin ovat toimineet, muut sisarukset ovat PK tai pelastuspuolen harrastajilla, sieltäkin puolelta olen kuullut vain kehuja koirien toimintakyvystä.

Stellan astutusreissu Ruotsiin on nyt tehty. Stella on helppo matkaseuralainen, se osaa hyvin rauhoittua vieraassakin paikassa eikä sillä ollut esim laivalla erilaisilla pinnoilla tai hytissä mitään ongelmia. Meillä oli onnistunut reissu Bensonin luokse ja nyt jäämme odottamaan vatsan kasvua. Ei pitäisi olla mitään syytä miksi pentuja ei tästä yhdistelmästä tulisi.

"Sipe" Brufinn Zen

s. 08.11.2019 Yellow Male

owner: Toni&Niina Nyqvist, Iittala

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

selkä: LTV1

CNM clear by parentage

Tulokset:

 NOU1

- Käytetään metsästykseen

"Körri" "Brufinn Zefyros

kuva: S.Kalapudas

s. 08.11.2019 Yellow Male

owner: Rikosseuraamuslaitos, Sukevan vankila 

-erikoisetsintäkoira

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: -

selkä: LTV0, VA0

CNM clear by parentage

Tulokset:

-Vankilakoirien SM1 2021

-Vankilakoirien SM1 2022

-Kaikkien virkakoirien huumeSM2022 HOPEAA: SM2!!!

"Zippo" Brufinn Zippo

Zippo Kuva: Tapani Romppainen

s. 08.11.2019 Yellow Male

owner: Porin prikaatti, merivoimat

-erikoisetsintäkoira

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: 

CNM clear by parentage

"Winston" Brufinn Zircon

s. 08.11.2019 Yellow Male

owner: Krista Suominen, Kausala

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

CNM clear by parentage

Tulokset:

NOU1

Nome-B: ALO0

- Käytetään metsästykseen

"Rokka" Brufinn ZigZag

s. 08.11.2019 Yellow Male

owner: Mervi Niemilä, Liminka

Terveys:

Hips: AA Elbows: 00 Eyes:

CNM clear by parentage

- Käytetään metsästykseen

"Rommi" Brufinn Zorro

s. 08.11.2019 Black Male

owner: Petri Lampi, Kuhmoinen

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: -

- oikean olan OCD/leikattu kesä 2020

CNM clear by parentage

Tulokset:

 NOU1

- Käytetään metsästykseen

"Laku" Brufinn Zeus

Kuva:Krista Leinonen

s. 08.11.2019 Black Male

owner: Sami ja Nina Mälkki, Helsinki

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

sydänkuuntelu: terve, ei sivuääniä

selkä: LTV0, VA0, SP0 selkä kuvattu terveeksi

Olat: terve/terve

CNM clear by parentage

 

Tulokset:

NOU1

Mejä: VOI1

Näyttelyt: KÄY-H

LTE: 144+++