Cocon&Keijon pentue lokakuu 2024

s. 01.09.2021 musta metsästyslinjainen narttu


i: FI KVA-PKH FI RTVA Capandus Irish Coffee

e: Chilihunters Aquila Pomarina


Terveys:        (indeksit)
Hips: A/A      (104)

Elbows: 0/0  (110)

Polvet: 0/0
Eyes: ok

Olat: terve/terve (epävirallinen tulos)
Sydän: ok, ei sivuääniä

CNM, PRA, SD2, EIC, STGD clear by parentage


Tulokset:
NOU1

Nome-b: ALO0

- Käytetään metsästyksessä


Melekein Valkokuusi "Keijo"

s.23.11.2020  musta metsästyslinjainen uros


i: Biamin Kukkulankuningas

e: Brufinn Notatella


Terveys: (indeksit)
Hips: B/B(103)

Elbows: 0/0 (101)

Eyes: ok


Tulokset:

Nome-b: ALO1

WT: ALO1 sij.1

Luonnetasti 236p +++

- Käytetään metsästyksessä



Coco on astutettu elokuussa 2024.

Jos astutus onnistuu niin pennut syntyvät lokakuussa 2024. Ja pennut ovat luovutusikäisiä joulukuun alkupuolella.

Pennut tulevat olemaan mustia. Pennut eivät tule sairastumaan labradorinnoutajilla esiintyviin geenisairauksiin vanhempien tulosten perusteella. Odotan pennuista avoimia ja sosiaalisia, mukava luonteisia mutta energisiä harrastus&metsästyskoiria hyvällä moottorilla. Uskon näiden pentujen olevan helposti koulutettavia harrastukseen kuin harrastukseen ja metsästykseen. Vanhemmat ovat avoimia ja mukavaluonteisia, niillä ei ole ääni eikä alusta-arkuuksia. Molempia vanhempia käytetään metsästyksessä ja Keijo isä on myös virallinen kasvatus- ja kuntoutuskoira.


PENTUEEN TULEVA AIKATAULU:

Pennut syntyvät: 17-20.10.2024

Pentujen katsojat: la-su 16-17.11 ja su 24.11 sekä arkipäivät/illat sovitusti

Pennut luovutetaan: 6.12.2024 alkaen riippuen syntymäpäivästä (kun pennut 7 viikon ikäisiä)


Yhdistelmä KoiraNet:

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI53184/21&ReknoI=FI10115/21



Jos kiinnostuit pentueesta, voit laittaa aluksi sähköpostia tai soittaa. Pennut syntyvät ja kasvavat kasvattajan luona Ylöjärvellä.


Tiedustelut:

katri.nevalainen(at)suomi24.fi

puh. 0415494332 Katri


Cocosta:  

Coco on sijoitusnarttuni Chilihunters Aquila Pomarina "Quilan" kolmannesta pentueesta. Coco on aivan ilmetty emäntä niin ominaisuuksien kuin ulkonäönkin suhteen. Molemmat oppivat nopeasti ja ovat helppoja koulutettavia vaikka lämpöä ja moottoria löytyy kummastakin. Coco asuu sijoituksessa Kangasalla perheessä, isännän metsästyskoirana pääasiassa mutta toki myös rodunomaisia juttuja on treenattu metsästyksen ohella ja yhden kerran startattu nome-b alo-luokassa missä ei tälläkertaa tulosta. Eiköhän isäntä ja Coco nähdä vielä tulevaisuudessa toistekkin starttaamassa vaikka pääpaino on olla isännän paras apuri metsällä. Tämän tehtävän Coco on täydellisesti täyttänyt ihan ensimmäisestä syksystään alkaen. Haavakot eivät jää Cocolta hukkaan. Se on myös täysin äänetön passissa ja työskennellessään. Cocolla ei ole alusta ja ääniarkuuksia. Coco nopea työskentelijä, koulutettavuuden helppouden tekee se että se haluaa todella tehdä ihmisen kanssa töitä, se ei kuitenkaan ole turhan nöyrä tai pehmeä koira vaikka siinä ohjaaja pehmeyttä onkin. Coco yrittää rehellisesti aina parhaansa ja tekee sen täysiä.

Cocon sisarusparvi on ollut terve. Cocon sisko on muuten myös virallinen kasvatus ja kuntoutuskoira, tulevan pentueen isän Keijon tavoin, se on suorittanut myös SmartDog testin.



Keijosta:

Kiinnostuin aluksi Keijon sukutaulusta jossa on monta tuttua elementtiä itselleni, olin yhteydessä pentueen kasvattajaan ja sain kuulla pentueen olevan tasaisen mukava kaikin puolin, myös terve. Keijossa itsessään kiinnosti kasvattajan kertoman lisäksi se että sillä oli rodunomaisista kokeista tuloksia, sitä käytetään metsästykseen ja sillä on luonnetestistä tulos. Puhuin Keijon omistajan kanssa jonka kertomukset vahvistivat vielä ajatuksiani tästä koirasta. Kun näin Keijon se tuli vastaan heti reippaan avoimesti häntäheiluen niinkuin labradorinnoutajan kuuluukin. Sisällä kahvitellessa koira täysin luottavaisesti tuli vieraan ihmisen syliin penkille ja kellahti siihen jalat taivasta kohden rapsuteltavaksi. Keijo elää myös laumassa labradorinnoutaja- ja cocceriurosten kanssa, eikä sillä ole mitään ongelmaa toisten poikien kanssa. Keijo oli myös rakenteeltaan ja ulkonäöltään koira joka minua miellytti, sillä oli myös hyvä turkki. Ihastuin tähän urokseen todella. Ja sanoakseni vielä, se myös astui herrasmiehen tavoin, yhtään ylimääräistä hösäämättä, hetken narttua pehmitteli ja nopeasti nalkissa. Ihanan taitava uros ja vielä ensikertalaiseksi!


Keijon omistajan mietteitä koirastaan:


"Keijo on koira, jolle kaikki käy. Sen kanssa on helppo elää normi arkea.

Keijo on virallinen kasvatus- ja kuntoutuskoira.

Suoritimme työnäytön viime vuonna ja se on mukanani töissä, kun olen oman

erityistätukea tarvitsevan ryhmäni kanssa. Käymme myös viikottain kehitysvammaisen pojan luona. Se haluaa olla lähellä ihmistä.

Sen kanssa voi huoletta käydä kaupungilla kahvilla/syömässä -

Keijo rauhoittuu jalkoihin makaamaan.

Koepuolella löytyy potkua ja se on sitkeä työskentelijä. Sorsalla

haavakot eivät jää maastoon.


Luonnetestissä kävimme vuosi sitten.

(236p.) ja se vahvisti tuntemuksiani Keijosta."



Keijo on käynyt myös SmartDog-testissä:

Keijosta kokonaisarvio testin perusteella:


"Testin alussa Keijo suhtautui uuteen testaajaan avoimen ystävällisesti,ja se tutustui rauhallisen aktiivisesti uuteen tilaan.Keijo oli hyvin motivoitunut koko testin ajan ja keskittyi myös erittäin hyvin. Sylinteritestissä Keijo osoitti kohtuullisen hyvää
itsehillintää. Keijo luki hyvin ihmisen elekieltä, mutta ei ollut niillä johdettavissa harhaan (huijaus - osio). Parhaiten koira ymmärsi vartalon ja katseen suuntaa, ja vaikeimpia olivat
sille jalkaeleet. Tilaan liittyvä ongelmanratkaisu, V- aita, oli Keijolle todella helppo, ja koira näytti hetken mietittyään ratkaisevan myös loogisen päättelyn tehtävän, joka on testin vaikein tehtävä.
Mahdottomassa tehtävässä Keijo oli ehdottomasti enemmän
itsenäinen ongelmanratkaisija–se oli myös hyvin sinnikäs. Muistitehtävässä Keijo muisti kaksi toistoa (neljästä), mikä on keskiarvoinen suoritus. Koira oli tehtävän aikana pääosin rauhallinen. Keijo pystyi selkeästi matkimaan ihmisen toimintoa sosiaalisen oppimisen tehtävässä, ja koira oppi myös namiautomaatin käytön erittäin nopeasti.
Itsenäisyydestään huolimatta Keijo toimi testissä erittäin hienosti yhteistyössä ihmisen kanssa. Koiran parhaita vahvuuksia testissä olivat nopea tilaan liittyvä ongelman ratkaisukyky ja virtuoosimaiset sosiaalisen oppimisen taidot."




Kennel Brufinn