Kennel Brufinn

Hissu&Onni

14.09.2016 Ruskea sekalinjainen narttu

e: Brufinn Groovy Soul
i: FI VPVA Näpsänakkelin Kuru

Terveys:
Perusterve koira, oikea purenta, kaikki hampaat

Hips: B/B, Elbows: 0/0, Eyes: ok

PRA clear by parentage


- käytetään metsästyksessä

s. 1.1.2018 musta sekalinjainen uros
- kantaa ruskeaa väriä

i: Brufinn Keepers Gun Dopey
e: Brufinn Jouful Heart


Terveys:
Perusterve koira, oikea purenta, kaikki hampaat

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

PRA, CNM, EIC clear/terve vanhempien kautta
SD2 terve/clear

Tulokset:

Nome: NOU1
Mejä: 2xVOI1
Näyttelyt: KÄY-H'

- Käytetään metsästyksessä ja käytännön jäljestyksessä

Yhdistelmä

Tämä pentue on sekalinjainen eli siinä on taustalla sekä näyttely- että metsästyslinjaisia koiria. Pennut eivät tule sairastumaan labradorinnoutajilla testattaviin geenisairauksiin EIC, PRA, CNM ja SD2 vanhempien tulosten perusteella. Hissun pennut syntyvät ja kasvavat Ylöjärvellä.

 Yhdistelmä KoiraNetissä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI14259/18&ReknoE=FI49778/16

Valitsin Hissulle urokseksi kasvattini "Onnin". Onni on myös sekalinjainen labradorinnoutaja ja yhdistelmä on linjasiitos toiseen kantanarttuuni "Elviin" (Colas Elvie). Myös toinen kantanarttuni Myra löytyy Onnin isäntakaa. Joten tunnen linjat suht. hyvin tämän yhdistelmän takana. Odotan perusterveitä, energisiä, mukavaluonteisia labradorinnoutajia jotka soveltuvat metsästykseen ja lenkkikaveriksi, esim terapiatyökoiriksi jos muutakin liikuntaa/aktiviteetta on tarjolla.

Onni ja Hissu ovat molemmat mukavaluonteisia, iloisia ja avoimia koiria. Molemmat koirat saavat olemuksellaan hymyn huulille. Niillä on myös hyvä rakenne ja luustonvahvuus. Molempien sisarusparvet on luustollisesti terveitä, sisarusparvien koiria käytetään PK-lajeissa, rallytokossa, terapiakoirana, metästyksessä, nome kokeissa ja mejässä.

Hissusta

Hissu sorsalla

Hissu on 4v perusterve kasvattini joka asuu perheessä Sipoossa. Hissu on isännän metsästys- ja lenkkikaveri. Hissu on helppo perhekoira joka on rauhallinen kotona ja vapaana pidettävä lenkillä. Hissulla ei ole ääni- tai alusta arkuuksia. Nuorempana Hissun kanssa käytiin pelastuskoiratreeneissä sisä/hallietsinnöissä sekä raunioilla.

Hissun ollessa alle 2v kävin sen kanssa yrittämässä taippareita vähäisellä yhteistreenimäärällä eikä silloin testiä läpäisty. Silloin Hissu reagoi laukaukseen säilyttäen kuitenkin toimintakykynsä, mutta variksien kanssa typy lähti leikkimään ja kierähti yhden päällä. Testi oli sillä kertaa sitten siinä. Tuolloin ei Hissu ollut käynyt vielä metsällä ja haulikon laukausta se ei ollut vielä kuullut. Nyt Hissu on ollut niin isännän kuin minun kanssani metsällä mukana sekä olen treenannut sen kanssa taippareihin. Riistan kanssa ei ole mitään ongelmaa, myös laukaukset menevät. Hyvin Hissu haki ja toi kun tuttuni sai tiputettua sille heinurin nyt syksyn jahdissa. Se tuo treeneissä myös damit, varikset, lokit, fasaanit ja kanin jäljeltä ilman ongelmia ja olisi ihan taipparivalmis. Nyt juoksut ja astutus menivät kuitenkin taippari suunnitelmien kanssa päällekkäin. Itselleni oli kuitenkin tärkeää tietää että koira toimii ja riista kelpaa sille. Nuoruuden höpötykset on ohitettu.

Hissu on ollut koko ikänsä perusterve, sillä ei ole ylimääräisiä eläinlääkärikäyntejä, sille sopii kaikki ruoka ilman ongelmia, eikä sillä ole kutinoita tai korvien töhnimistä. Myös luusto on kuvattu terveeksi ja silmät ennen astutusta vielä uusinta peilattu terveeksi.

Kaikinpuolin mukava peruslabbis.

Onnista

Onni sorsalla

Onnin sisarusparvi ja suku on ollut luustollisesti varsin tervettä porukkaa. Myöskään ongelmia ei ihon tai ruuansulatuksen kanssa ole ollut. Hyvin perusterve koira kaikinpuolin. Onnilla ei ole siis allergioita, korvien töhnimisiä, furunkoloosia, iho-ongelmia jne. Onnilla ei ole alusta tai ääniarkuuksia.

Näin Onnin oma emäntä koiraansa kuvaa:

”Onni on aivan täydellinen pikku paketti.
Jos Onni olisi ihmislapsi, se olisi koulussa aina se oppilas, jolle kevätjuhlissa jaetaan ”Hymypoika”-patsas. Onni olisi oppilas, jonka kotiläksyt olisi aina tehty lisätehtäviä myöten, joka pukeutuisi koulun juhliin kravattiin, ja jonka tukka olisi aina siististi kammattu. Onni muistaa aina hyvät käytöstavat, se osaisi ja muistaisi sanoa sanat ”kiitos”, ”ole hyvä” ja ”anteeksi”. Onni olisi kiltti kaikille, mutta myös puolustaisi kiusattuja. Onni saisi kokeissa lähinnä kiitettäviä ja avaisi ovet niin opettajille, siivoojille kuin luokkatovereilleen. Kyllä Onni aina välillä pieniä harmittomia metkuja keksisi, mutta Onni on niin fiksu, ettei se jäisi koskaan kiinni. Ja mihinkään isoihin tyhmyyksiin Onni on liian fiksu lähteäkseen mukaan.
Onni -Possu on otus, joka hurmaa kaikki vaan pelkällä olemuksellaan. ”

”Onni on aina ollut hyvin helppo ja tasapainoinen koira. Onni osaa rauhoittua, odottaa vuoroaan, käyttäytyä kissojen, vieraiden ihmisten ja koirien kanssa. Onni osaa olla lasten sekä vanhojen ihmisten kanssa hyvin varovainen. Onni puhuu hyvin koiraa ja on erittäin kohtelias nuorimies sekä ihmisille, että eläimille. Onni tulee hyvin juttuun muiden koirien kanssa. Koskaan Onni ei ole riitaantunut kenenkään kanssa, ja vaikka joku yrittäisi provosoida niin Onni ei lähde hommaan mukaan vaan mieluummin poistuu paikalta touhuamaan omiaan ja jättää pullistelijan pörisemään itsekseen.
Vieraista ihmisistä Onni ei juurikaan piittaa. Se saattaa käydä kohteliaasti haistamassa metsässä yllätetyn marjastajan käden mutta ei juuri välitä vieraista ihmisistä. Sitten taas jos joku tulee meille kylään, niin sitä Onni kyllä rakastaa. Muuten Onni on varsinainen halipoika ja hyvin, hyvin mukavuudenhaluinen.

Onni on aina valmis tekemään töitä, mutta sitä ei häiritse lainkaan, vaikka menisi useampikin päivä tai viikko ilman työntekoa. Kuuppa ei siis keitä yli vaikkei aktiviteettia olisikaan koko ajan tarjolla.

Onnilla on hyvä ja tarkka nenä, se käyttää sitä hyvin sekä maa-, että ilmavainuisesti. Riista kuin riista kelpaa, ei ole tullut sellaista vastaan mikä aiheuttaisi vieroksuntaa. Onnilla on riistoista syvä ja pehmeä ote.

Onnin kanssa pääasiassa harrastetaan Nomea ja mejää, huvin vuoksi ja urheilun kannalta tokoa. Onni on hyvin miellyttämisenhaluinen ja Onni haluaa aina tehdä asiat oikein. On Onnilla toki oma tahtokin ja omat mielipiteet asioista. Onnissa on suuren miellyttämishalun, tasapainoisuuden, rauhoittumiskyvyn ja kaiken lempeyden lisäksi valtavan iso moottori, joka ei turhaa sytyttelyä kaipaa. Onnissa on hitunen itsepäisyyttä, ja paljon itseriittoisuutta sekä itsenäisyyttä. Treenatessa kuitenkin halu miellyttää ja tehdä oikein on kuitenkin ajanut tämän itsepäisyyden ohi. Kaiken tämän pohjalla on kuitenkin äärimmäisen kiltti ja herkkä, fiksu poika. Onni on kaikkiaan todella helppo ja kiva, mutkaton koira.”

Tänä syksynä Onni on päässyt ensimmäistä kertaa sorsastukseen mukaan ja mukavasti on homma lähtenyt toimimaan. Onnilla jäi viimeinen mejän VOI1 - metsästys ensi keväälle sekä samoin ensimmäinen startti nome-b:n puolella. Mejässä Onni onkin jäljestänyt 4 starttia ja kaikki puhtaita 1 tuloksia. Koiran hyvästä hermorakenteesta kertoo myös että se pääsi ensimmäistä kertaa astumaan lauantai iltana ja hoiti homman tunnissa ilman mitään turhia vöyhötyksiä, seuraavana aamuna Onni jäljesti mejä kokeessa parhaan tuloksensa 48/50p sij. 2 ja toisen VOI1 tuloksensa, sellainen poika on Onni! Sunnuntaina otettiin vielä uusinta astutus ja nyt ei pojan tarvinnut enää lämmitellä naista vaan homma hoitui 30min. :)

"Nestori" Brufinn Fast And Furious

s. 02.12.2020 musta uros


Terveys:

Hips:  Elbows: Eyes:

"Aisu" Brufinn Fire And Ice

s. 02.12.2020 ruskea uros

- käytetään koira-avusteisessa työssä

Terveys:

Hips: B/B Elbows: 0/0 Eyes: ok

selkä: LTV0, VA0

"Varma" Brufinn Free Soul

s. 02.12.2020 musta uros

Terveys:

Hips: B/B Elbows: 0/0 Eyes: ok

Tulokset:

- käytetään metsästyksessä

"Peetu" Brufinn Free Your Mind

s. 02.12.2020 musta uros

Terveys:

Hips: C/C Elbows: 0/0 Eyes:

Tulokset:

"Bertta" Brufinn Forever yours

s. 02.12.2020 ruskea narttu


Terveys:

Hips: B/B Elbows: 0/0 Eyes: ok

sydänkuuntelu: ok

Tulokset:

NOU1

- Käytetään metsästyksessä

"Miina" Brufinn Follow My Lead

s. 02.12.2020 ruskea narttu


Terveys:

Hips: C/C Elbows: 0/0 Eyes: ok

Tulokset:

NOU1

-Käytetään metsästyksessä

"Alma" Brufinn Fallen Angel

s. 02.12.2020 musta narttu


Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes:ok

Selkä: LTV0, VA0

Olat: terve/terve

Tulokset: Rallytoko: RTK2