Kennel Brufinn

Lyyti&Hippa

s. 10.05.2017 musta metsästyslinjainen narttu

i: Cynhinfa Hamik
e: Brufinn Ice Queen


Terveys:

Hips: B/B, Elbows: 0/0, Eyes: ok

SD2, EIC clear by parentage

Tulokset:
Nome: NOU1
- Käytetään metsästyksessä

Linkki: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI34768%2F17&R=122

Waterfowler Hector "Hippa" kuva: Mikko Airimo

s. 1.3.2017 keltainen metsästyslinjainen uros

i: FTW Kayteens Star At Meadowlark
e: Kelmarsky Ballina

Terveys:

Hips: A/A, Elbows: 0/0, Eyes: ok

PRA, CNM, SD2 ja EIC clear by parentage

Tulokset:
Nome-b: ALO1

Pelastuskoirakokeet:
- Suoritettuna raunion ja jäljen peruskokeet sekä haun loppukoe hyväksytysti
- osallistuu yhdistyksen hälytreeneihin

Linkki: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI20780/17&R=122

Yhdistelmä

Lyytin pennut syntyivät 20.5.2020

Odotan mustia ja keltaisia metsästyslinjaisia pentuja. Pennut eivät tule sairastumaan labradorien perinnöllisiin geenitestattaviin sairauksiin PRA, EIC, CNM ja SD2 niiden vanhempien geenitulosten perusteella.

Lyyti ja sen sisarusparvi ovat avoimia ja toiminnanhaluisia koiria joista ei tekemisen halu lopu kesken. Suurin osa tästä pentueesta on jo osoittanut toimivuutensa metsästyksessä, Lyyti mukaan lukien. Lyyti on myös täysin terve koira, sillä ei ole ollut mitään eläinlääkärikäyntejä sitten rokotusten.

"Lyyti" Brufinn Ruby yhdistetään miellyttämisenhaluiseen, avoimeen ja erittäin mukava luonteiseen "Hippaan" Waterfowler Hector.

Hippa ja sen sisarusparvi ovat terveitä, avoimia ja mukaluonteisia koiria. Niitä käytetään niin metsästyksessä kuin erilaisissa harrastuksissa.

 

Odotan yhdistelmästä rohkeita, avoimia, hyväluonteisia ja toiminnanhaluisia koiria.

Hippa ja Lyyti ovat hyvin samankaltaisia koiria ja odotan tästä hyvin tasaista pentuetta toimintakyvyltään. Näistä pennuista on virkakoiriksi, metsästykseen, erilaisiin harrastuksiin ja oikeissa käsissä näistä pennuista uskon olevan rodunomaisissa kokeissa myös nome-A-kokeisiin.

 

Hippa

Hippan omistajan Emilian esittely koirastaan:

Hippa on arjessa tasapainoinen ja itsevarma nuori uros, joka suhtautuu oikeastaan kaikkeen eteen tulevaan rennon positiivisesti. Se on sosiaalinen ja avoin kaikille, mutta ei mitenkään itseään tyrkyttävä tai jatkuvasti huomiota hakeva. Kerrostalossa asuvana olen myös arvostanut sitä, ettei Hippa koskaan vahdi, ja on muutenkin hiljainen. Vaikka arjessa elämme kahdestaan, Hippa suhtautuu rauhallisesti myös lapsiin ja isompiin ihmisjoukkoihin. Muihin koiriin Hippa suhtautuu myös itsevarmasti, olematta millään tavalla macho.

Hipan rauhallisen ulkokuoren alla asuu ison moottorin omaava työkoira, jonka kanssa on ilo harrastaa. Työtehtävät ajavat Hipan mielestä kaiken muun edelle, ja se on aina ollut hyvä keskittymään myös häiriön alla, ja aina halunnut toimia yhteistyössä ohjaajan kanssa. Hippa tekee töitä vauhdikkaasti, mutta osaa myös säätää vauhtiaan järkeväksi esimerkiksi raunioetsinnässä tai vaikeammassa noutomaastossa. Hankin Hipan kouluttaakseni siitä pelastuskoiran vapaaehtoisen pelastuspalvelun hälytysryhmään. Sillä tiellä olemme edenneet vauhdikkaasti, ja toivottavasti valmistumme hälykoirakoksi tämän vuoden aikana. Hipan luotettava käytös ja toimintavarmuus eri ympäristöissä yhdistettynä sen valtavaan haluun löytää tekevät siitä erinomaisen pelastuskoiran.

Hippa on osoittanut kykynsä myös noutajien rodunomaisissa lajeissa. Se on jonkun verran kiihkeä noutoihin, mutta samalla kuuliainen ja hyvin ohjattavissa. Se tarttuu empimättä kaikkeen riistaan, käyttää vainuansa hyvin ja on hiljainen passissa. En itse metsästä, mutta uskon että Hippa toimisi hyvin myös oikeissa metsästystilanteissa. Ensimmäisessä NOME kokeestamme saimme heti ALO1 tuloksen, ja kevätkauden tavoitteena olisi saada se toinen ja sen myötä nousu avoimeen luokkaan.

Lyyti

Lyyti on toinen sijoitusnartuistani Brufinn R-pentueesta. Lyyti asuu Paulan ja Juhon luona Kuopiossa.

Lyyti on itsevarma ja rohkea koira. Miellyttämisen halua löytyy. Lyytillä ei ole ongelmia erilaisten paikkojen tai alustojen kanssa. Kotona ja reissussa Lyyti on helppo ja rauhallinen.

Lyytin kanssa harrastetaan nomea ja wt:tä sekä metsästystä. Parhaita ominaisuuksia Lyytissä ovat hyvä itsevarmuus, palautumiskyky, nopeus ja periksi antamaton työskentely sekä hyvä nenän käyttö.

Metsällä Lyyti on päässyt sorsapassiin ja metsäkanalinnustukseen mukaan, näyttäen rauhallista passissa oloa sekä hyvää hakua.

Lyyti on ollut itselläni nyt viikon verran hoidossa ja se on erittäin helppo, sopeutuvainen ja tasapainoinen koira. Se tulee hyvin toimeen kaikkien koirian kanssa ja se on avoin uusia ihmisiä ja tilanteita kohtaan. Sillä ei ole niinkuin emäntänsäkkin kertoi minkäänlaisia alusta tai ääniarkuuksia. Erittäin mukava koira kaikinpuolin.

Lyytin sisarusparvi on ollut suht. tervettä sakkia. Yksi uros "Luja" on jouduttu lopettamaan 1,5v iässä neurologisten oireiden vuoksi. Koira lähetettiin Eviraan avattavaksi ja selvisi että sillä oli päässä kysta ja sisaelimissä synnynnäisiä ei perinnöllisiä muutoksia josta oireet johtuivat. "Luja" oli geenilotossa hyvin epäonninen koira, olen hyvin kiitollinen sen omistajalle joka selvitti viimeiseen asti mikä Lujalla oli ja lähetti minulle myös avausraportin koirastaan. Yhdellä sisarusparven veljeksistä on leikattu toisen olan ocd muutos puolen vuoden iässä. Rudi on parantunut leikkauksesta hyvin ja toimii nykyään täysipainoisesti harrastuskoirana.

- tämän huomioon ottaen hain Lyytin tulevalta sulhaselta ja sen sisarusparvelta hyvää luustollista terveyttä. Ja myös sukua laajemmin katsoen valintani kohdistui Waterfowler Hector "Hippaan". Hippalla ei ole aikaisempaa jälkikasvua mutta sen sisarusparvi on luustoltaan tervettä sekä sen suvussa on vahvaa näyttöä hyvästä luuston terveydestä.

Mikään yhdistelmä ei ikinä ole täysin riskitön, mutta itse ottaisin mielelläni tästä pentueesta itselleni koiran, jos ei juuri olisi Lyytin siskon Rillan tytär Foxy kotona kasvamassa. Tulen sijoittamaan vähintään yhden narttupennun tulevasta pentueesta.

Suvuista

Pidän Hippan sukutaulusta erittäin paljon. Olen sen isää "Paddy" FTW Kayteens Star At Meadowlark käynyt Tanskassa 3v takaperin katsomassa Brownhunts kennelissä ja se teki olemuksellaan, luonteellaan ja työskentelyllään minuun vaikutuksen. Tuolloin päädyin käyttämään toista urosta, mutta sen jälkeen on ajatus ollut josko sopiva narttu löytyisi yhdistämään tähän urokseen.

Paddy on Brittituonti joka eli ensimmäiset vuotensa Ruotsissa Meadowlark kennelissä ja voitti Birgitan kanssa englannissa Noviisi field trial kokeen, ansaiten nimensä eteen FTW (=field trial winner). Birgitta myi sen hyvälle ystävälleen Tanskaan (kennel Brownhuts) ja siellä se onkin elellyt metsästys ja jalostuskoiran arkea. Paddy on helppo koira kaikessa mitä sen kanssa tekee.

Paddylla on ikää jo 10v, joten aika ajoi sen käytötösuunnitelmieni ohi vaikka hyvässä kunnossa pappa vielä onkin. Hippan sisarusparvea olen kuintekin tämänkin vuoksi seurannut läheltä ja kaikki koirat mitä olen siitä nähnyt sekä kuullut ovat olleet varsin mukavia tapauksia.

Hippan emän "Iiris" Kelmarsky Ballina on tuonut Iso-Britaniasta Waterfowler kasvattaja Susanna Särkijärvi. Iiristä olen nähnyt useampaan kertaan nome-b kokeissa ja pidin sen rauhallisesta tyylistä tehdä töitä. Olen myös muuten kuullut koirasta pelkkää hyvää.

Iiriksen isää GB FT CH Drakeshead Vodka ja sen sisarusparvea olen seurannut pidemmän aikaa ja pari vuotta takaperin minulla oli pentuvaraus tuon sisarusparven narttu jälkeläiseen mutta valitettavasti narttuja syntyi liian vähän. Nyt pääsen kuitenkin yhdistämään tämänkin koiran narttulinjani sukutauluun. Drakeshead Vodkan iso sisarusparvi on menestynyt upeasti fieldtrial kokeissa ja useampi niistä onkin ansainnut field trial champion tittelin. Niistä ollaan myös useampaa käytetty menestyksekkäästi jalostukseen ja ne ovat jättäneet hyviä ominaisuuksia jälkeläisiinsä. Drakeshead Vodkan takana on useampi sukupolvi fieldtrial valioita ja vahvan tassun jälkensä englantilaiseen jalostukseen jättämiä koiria.

Linkki Hippan emän Iiriksen kotisivuille: https://waterfowler.fi/koirat/

"Sulmu" Brufinn Close Call

s. 20.05.2020 Yellow Male

Terveys:

Hips: B/C  Elbows: 0/1 Eyes: ok

-selkä: LTV0, VA0

CNM, SD2, EIC clear by parentage

Tulokset:

NOU1

Nome-B: ALO3

Toko: AVO3

Rallytoko: RTK2

"Rico" FI JVA Brufinn Custom Made

s. 20.05.2020 Black Male


Terveys:

Hips: AA Elbows: 00 Eyes: ok

- selkä kuvattu myös epävirallisesti LTV0, VA0

CNM, SD2, EIC clear by parentage

Tulokset:

NOU1

Mejä: FI JVA

Näyttelyt: H

- Käytetään metsästyksessä

"Viljo" Brufinn Chaos

s. 20.05.2020 Black Male

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

selkä kuvattu epävirallisesti terveeksi LTV0, VA0

sydän kuuntelu: ok

CNM, SD2, EIC clear by parentage

PRA?

Tulokset:

NOU1

- Käytetään metsästyksessä

"Essi" Brufinn Cloudy Day

s. 20.05.2020 Black Bitch

Terveys:

Hips: B/A  Elbows: 0/0 Eyes: ok

CNM, SD2, EIC clear by parentage

Tulokset:

NOU1

Nome-B: ALO3

- Käytetään metsästyksessä

"Caddy" Brufinn Catch Me If You Can

s. 20.05.2020 Black Bitch

owner: Anssi Ahonen, Akaa

Terveys:

Hips: B/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

CNM, SD2, EIC clear by parentage

Tulokset:

- Käytetään metsästyksessä

"Kuje" Brufinn Criminal Mind

s. 20.05.2020 Yellow Bitch


Terveys:

Hips: A/A Elbows: 3/1 Eyes: ok

- koiran kuvasi ortopedi Juha Kallio. Kyynärän muutokset olivat kuvanneet ortopedin mukaan traumaperäisiä, eivätkä tyypillisiä perinnöllisen kasvuhäiriön aiheuttamia.

selkä: LTV0, VA0

polvet: 0/0

CNM, SD2, EIC clear by parentage

Tulokset:

NOU0

Näyttelyt: H

Mejä: VOI1

"Koo" Brufinn Check It Out

s. 20.05.2020 Yellow Bitch


Terveys:

Hips: B/B Elbows: 0/0 Eyes: ok

selkä: LTV0, VA0 (epävirallinen tulos)

olat: terve/terve (epävirallinen tulos)

CNM, SD2, EIC clear by parentage

PRA?

Tulokset:

NOU1

Vepe: ALO1

"Riesa" Brufinn Check Mate

s. 20.05.2020 Yellow Bitch

Terveys:

Hips: B/B Elbows: 0/0 Eyes: 

CNM, SD2, EIC clear by parentage

PRA?

Tulokset:

NOU1

- käytetään metsästyksessä