Kennel Brufinn

Mustiina&Heikki born. 17.10.2015

Coriander's Summerwind "Mustiina"

Musta narttu s.20.10.2013

i: FI KVA Rushbrigg Norton
e: POHJ JVA Dark Water'sS Cantillon Iris

Terveys:
lonkat: A/A (108)
kyynärät: 0/0 (103)
silmät: ok (11/14)

EIC, CNM, SD2 terve/clear N/N
PRA clear by parentage

Tulokset:
nome: ALO2
Näyttelyt: KÄY-H
Käytetään metsästyksessä!

Linkki KoiraNet: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI54252%2F13&R=122

Meaningful Of Mystirious Pride "Heikki"

musta uros s. 11.9.2013

i: C.I.T Starcreek Efinegan
e: Danestone Ebonstone

Terveys:
lonkat: A/A (110)
kyynärät: 0/0 (110)
silmät: ok (09/14)

PRA clear by parentage
CNM ja EIC terve/clear N/N
SD2 kantaja/carrier

Tulokset:
NOU1

Tullaan käyttämään metsästyksessä

KoiraNet: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI41311%2F14

Yhdistelmästä

Astutus: 17-21.8 Mustiina on nyt astutettu Heikillä!

Syntyvät: Mustiinan 10kpl pentua syntyivät 17.10: 7 urosta ja 3 narttua, kaikki mustia

Luovutus: 5.12.2015 alkaen

Nämä pennut eivät tule sairastumaan SD2, PRA, EIC tai CNM geenitestattaviin sairauksiin vanhempien tulosten perusteella. Pennut tulevat olemaan mustia. Odotan näistä pennuista energisiä harrastus ja metsästyskoiran alkuja. Pennut myydään vain harrastaviin ja/tai metsästäviin koteihin!

Yhdistelmä KoiraNet: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI54252/13&ReknoI=FI41311/14

Mustiinasta

Mustiina kevät 2015, kuva: Raija Theocharous

Coriander's Summerwind "Mustiina" s. 20.10.2013

musta narttu, kantaa ruskeaa väriä

Kasvattaja: Riitta Heikkinen, Oulu

Ostin Mustiinan pentuna hiukan erilaisista linjoista tulevasta yhdistelmästä Riitalta talvella 2013. Kävin pentuetta tuolloin 5 viikon ikäisenä testaamassa ja keltapantainen "Mustiina" oli ehdoton suosikkini, ilokseni Riitta myös juuri tämän nartun suostui minulle myymään. Mustiina meni tällöin minulta sijoitukseen Suvin kotiin jossa koirasta kasvoi tasapainoinen ja taitava nuori neiti. Iso kiitos Suville Mustiinan hyvästä hoidosta ja erinomaisesta peruskoulutuksesta. Noin 1,2v iässä suuren elämänmuutoksen vuoksi Mustiina palautui takaisin minulle. Ja se elelikin 2kk laumassani moitteettomasti. Pidin jo silloin kovasti tästä nartusta ja jos koiria olisi kotona ollut yhtään vähemmän Mustiina olisi hyvinkin saanut jäädä luokseni. Kysyin kuitenkin entisiltä kasvatin omistajiltani että olisivatko he kiinnostuneet uudesta koirasta, aikuisesta hyvähermoisesta nartusta. Mustiina vietti viikonlopun Hostilan perheessä, perhe oli myyty ja sille tielle Mustiina jäi sijoitukseen.

 

Sinä aikana mitä koira vietti luonani kävin sen kanssa tokossa ja tein hiukan nomea. Erinomaisen lupaava nuori koira, palautukset aina käteen, riista vietti ja työmotivaatio valtava. Tokossa ruuan eteen tehtiin mitävain. Valtavan mukava koira arjessa, ei ongelmia lenkillä tai muiden koirien kanssa. Ihanan ohjaajapehmeä, todella kuuliainen mutta toimintakykyinen! Tässä nartussa on rakennetta myöten kaikki kohdillaan. Olen enemmän kuin tyytyväinen ollut tähän narttuun. Olen Mustiinan sisaruksista nähnyt kahta ja molemmat ovat oikein mukavia koiria. Koko sisarusparvella on hyvä riistavietti. Terveys Mustiinalla on hyvä, ei kutinoita jne, luustollisesti täysin terve narttu.

Starttasin tänä keväänä kerran nome-b kokeessa ja saimme heti ALO2 tuloksen, ohjauksessa oli tuolloin vielä hiukan puutteita, mutta muuten tasaisen varmaa työtä läpi kokeen tehnyt narttu. Tästä eteenpäin ohjaksissa on Mustiinan haltija Eve. Ja kiirettä ei ole pidetty, koulutuksissa käydään ja yhdessä opitaan löytämään koiran kanssa yhteinen sävel.

 

Luonne: Mustiina on tasapainoinen ja aina iloinen tyttö. Sen häntä vispaa kaikenaikaa. Mustiinan rakastaa ihmisiä ja huomiota. Se on sylikoira jos sen vain antaa tulla lähelle. Mustiina ei pienestä hätkähdä ja se on ihan ok uusissa paikoissa ja tilanteissa. Mustiina ei stressannut kodin vaihdoksia ja se oli heti meillä kuin aina olisi kuulunutkin kalustoon. Samoin kävi Hostiloiden luona. Tämä koira puhuu hyvin koiraa ja sille ei tule ongelmia eriluontoisten koirien kanssa. Mustiina ei ikinä haastaisi riita, vaan mielummin väistää tai alistuu. Sen luonne on kaikintavoin miellyttävä. Hiukan höösä tämä tyttö osaa joskus olla kun on niin innoissaan jostakin, mutta töissä/töihin se osaa keskittyä hienosti. Mustiina on ohjaajapehmeä koira ja se haluaa miellyttää ohjaajaansa. Se oppii todella nopeasti ja sisäistää asiat vaivattomasti. Sitä on miellyttävä kouluttaa ja ohjata.

 

Toivon Mustiinan periyttävän omia hyviä ominaisuuksiaan myös jälkikasvulleen. Sen pennuista oletan tulevan riistaviettisiä, tasapainoisia koiria moneen harrastukseen metsästystä unohtamatta. Mustiina on käynyt jo kerran metsällä nuoresta iästään huolimatta. Odotan Mustiinan pennuista tulevan myös hyvänkokoisia. Yhdistelmä tehdään terveys&tasapainoisuus ja käyttöominaisuudet mielessäpitäen.

Näyttelyihin näistä pennuista ei ole.

Heikistä

Heikki kesä 2015, kuva: Vera Hepomäki

Mustiinan sulhoksi valikoitui nuori Suomessa asuva Belgian tuonti "Heikki" Meaningful Of Mystirious Pride s.19.9.2013. Heikillä on vasta noutajien taipumuskoe käytynä, mutta koirassa on suuri potenttiaali vaikka mihin. Heikki on terveluustoinen ja tasapainoinen nuorimies. Sen veli on Belgiassa nyt myös terveystutkittu ja sekin terveeksi todettu, lonkat: A/A, kyynärät: 0/0, olat: puhtaat, silmät terveet. Joten lupaava alku on sisarusparven ja lähisukulaisten (emän sisarusten jälkeläiset) terveydessä myös virallisten tulosten perusteella! Käytin Heikkiä Brufinn L-pentueen isänä ja olin todella tyytyväinen koko L-pentueen tasaisuuteen ja toimintakykyyn, todella kivoja pentuja kaikinpuolin. Olin pohtinut Mustiinalle kolmeakin urosta jotka tunnen, mutta lopulta Heikki vei pidemmän korren muista uroksista. Vaikka se on vielä nuori niin se on todella lupaavan luontoinen kaveri kaikinpuolin ja tunnen itse uroksen hyvin.

"Heikki" Meaningful Of Mystirious Pride s.11.9.2013   

Heikki on terveeksi kuvattu nuori mies jolla ovat hoksottimet kohdillaan. Avoin ja iloinen nuorimies.

 

Heikin emä Danestone Ebonstone "Ebby" on Danestone Tweed "Tweedin" sisko eli Myran (Lekking After Myrsinia) K-pentueen isän sisko. Ebbyn (Tweedin sisko) suvun esittelyä voitte lukea enemmän Tweedin&Myran yhdistelmän esittelystä: Litter K-pentue

 

Heikin isä on C.I.T Starcreek Efinegan "Finn". Finn on melkein 10 vuotias herrasmies. Näin sen Myran astutusreissulla keväällä 2015 Belgiassa kun se oli mukana varisjahdissa. Vielä ei tämän herran tassupaina vaan töitä tehtiin koko sydämellä. Luonteeltaan myös aivan ihana, avoin ja hellyydestä pitävä mies. Finnin tittelit puhuvat puolestaan, se toimii erinomaisesti lämpimän riistan kokeissa kuin myös siinä tärkeimmässä: metsästyksessä.

Upeaa jälkikasvua Finn on jättänyt ja upeasssa lihaksikkaassa kunnossa tämä vanha herra, pian 10 vuotta, on edelleen itsekkin. Näin samalla reissulla myös pari Finn jälkeläistä ja pääsin yhden niistä treenejä seuraamaan, hieno työskentelyhaluinen koira. 

 

Heikin sukutaulu on kaunista katsottavaa, tämän sukutaulun koirat ovat pärjänneet hienosti niin lämpimän riistan kokeissa kuin metsällä omistajiensa kanssa. Heikki itse on erittäin lupaava nuori uros. Heikki on leikkisä ja kekseliäs poika, sosiaalinen niin toisia koiria kuin ihmisiäkin kohtaan. Heikissä ei ole tippaakaan terävyyttä. Se käyttää nokkaansa hyvin ja sen riistankäsittely on kaunista katsottavaa. Olen tavannut Heikin muutamaankin otteeseen niin treeneissä kuin sen kotona ja pidän koirasta erittäin paljon! Heikin omistaa Vera Hepomäki ja se asustaa 3 nartun laumassa. "Heikin nartut" ovat minulle hyvin tuttuja, Heikin laumassa asustaa Sylvi joka on Myran emä sekä Eila joka on Myran ja Brimin sekä Hertan puolisisko.

 

Vera koirastaan Heikistä: "Heikki on nuori tuontikoira Belgiasta. Työintoinen ja avoin luonne on ollut mukava kasvattaa pennusta kohti työuraa, koe sekä harrastuskoiraksi. Heikki on osoittanut erinomaista nenänkäyttöä sekä innokasta työskentelyä pennusta saakka ja sen koulutus on ollut vaivatonta. Heikki on kotona ollessaan rauhallinen ja sopeutuu erilaisiin tilanteisiin vaivatta. Riistan käsittely sillä on moitteetonta."

 

Heikki vieraili minun luonani 11-26.3.2015 omistajan ollessa lomalla ulkomailla. Todella kuuliainen ja miellyttävä uros kaikinpuolin. Avoin, iloinen ja helppo koira arjessa. Kotona Heikki nukkui rennosti ja oli kova tulemaan syliin hellittäväksi. Lenkeillä totteli moitteetta. Laumassa ei mitään ongelmia toisten koirien kanssa. Ei ongelmia uusissa paikoissa tai uusien ihmisten kanssa. Kävin Heikin kanssa myös eläinkaupassa sovittamassa talvimanttelia ja eipä Heikillä ollut sielläkään mitään ongelmia. Kaikinpuolin selväpäinen ja hyvähermoinen tyyppi. Muutaman noudon Heikin kanssa otin, ja räjähtävää voimaa ja nopeutta sekä tehokkuutta sitten taas löytyy työskentelyyn. Oikein kiva paketti! Heikki oli minulla myös 2 viikkoa astutusreissulla. Eli Heikki ja Hertta = Brufinn L-pentueen astutukset tapahtuivat luonani ja voin kertoa että tämä uros näytti myös silloin hyvähermoisuutensa. Heikki ei turhaa touhottanut, oli täysin rauhassa kotona kunnes nartulla oli oikeat ajat ja silloin Heikki astui helposti ja vaivatta! Vaivaton uros! Vera oli kesän 2015 Heikin kanssa työreissussa Sveitsissä ja sielläkin Heikki osoitti kuinka hieno koira se on. Ei ongelmia lentokentillä tai lennoilla, koira ei stressannut matkoja ja tuli hommissa toimeen hoidettavien tanskandoggejen kanssa hienosti. Olen iloinen että saan käyttää Heikkiä vielä uudestaan ja luulen sen sopivan mainiosti yhteen myös Mustiinan kanssa.

"Mörkö" Brufinn Must Be Magical

17.10.2015 Black Male

Owner: Irina Mäkipaja, Helsinki

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

EIC, CNM ja PRA clear by parentage

Tulokset:

-BH-hyväksytty

"Dino" Brufinn Must Be Disaster

17.10.2015 Black Male

Owner: Teppo Lapinkoski, Tikkakoski

Hips: A/A, Elbows: 0/0, Eyes: ok

EIC, CNM ja PRA clear by parentage

Tulokset:

Nome: NOU1

- Käytetään metsästykseen

"Jedi" FI VPVA Brufinn Must Be Mad Max

Jedi 10/18 Kuva: Roosa Tanhuanpää

17.10.2015 Black Male

Owner: Minna Hjelm, Tuusula

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

EIC, CNM ja PRA clear by parentage

- todettu epilepsia kevät 2019 (ei vielä lääkitystä)

Selkäkuvat:

Nikamien epämuotoisuus: VA0, lukumäärä: 0

Selän spondyloosi: SP0 (puhdas)

Välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV0 (normaali)

Tulokset:

Näyttelyt: KÄY-EH

BH-koe hyväksytty

PK-haku: 1xHK3 ykköstulos

IPO-R haun esikoe: RH-FL V

Luonnetesti: 144 ++ (laukauskokematon)

Toko: 1xAVO1

Nome: NOU1

Vepe: 3xVOI1 -> FI VPVA

Koirauinnin SM-kisat joukkuekultaa 2017 Brufinn joukkueelle: Brufinn Nigrita, Brufinn Must Be Mad Max ja Brufinn Dark Dance

"Santtu" Brufinn Must Be Mind Trick

17.10.2015 Black Male

Owner: Rikosseuraamuslaitos/Sukevan vankila

- toimii vankilan huumekoirana, valmistunut kesä 2017

- tasokoe läpäisty myös vuonna 2018

Hips: A/A Elbows: 0/0  Eyes: -

EIC, CNM ja PRA clear by parentage

Tulokset:

Vankilakoirien SM-2 2021!

"Leevi" Brufinn Must Be Marvellous

17.10.2015 Black Male

Owner: Pauliina Mäkinen, Imatra

Hips: A/A, Elbows: 0/0, Eyes: ok

EIC, CNM ja PRA clear by parentage

Tulokset:

NOU1

- Käytetään metsästyksessä

"Luca" Brufinn Must Be Mystirious

17.10.2015 Black Male

Owner: Ulla Lundgren, Pori

Hips: A/A, Elbows: 0/0, Eyes:

EIC, CNM ja PRA clear by parentage

Tulokset:

- Käytetään metsästykseen

"Teppo" FI KVA JK3, VKM -17 & VKM -18 & VKM -20 Brufinn Must Be Meaningful

Teppo 03/18 kuva: Mari Moisala

17.10.2015 Black Male

Owner: Raimo Viitanen, Hämeenlinna

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: HC/kaihi

EIC, CNM ja PRA clear by parentage

Tulokset:

Näyttelyt: KÄY-H

Nome: NOU1

Labradorinnoutajakerhon VUODEN 2018 PALVELUSKOIRALABRADORI!

- Valjakkohiihdon Noutajien mestari 2017, ohjaksissa Luukas

- Valjakkohiihdon SM-kultaa 2017 naisten C 45 luokassa, ohjaksissa Saila

- Labradorinnoutajakerhon vuoden 2017 PK labradori!

- Kemissä Palveruskoirien valjakkohiihdon SM-kultaa 2018 naisten C 50 sarjassa, ohjaksissa Saila

-Valjakkohiihdon SM-hopeaa 2019 naisten C 50 luokassa, ohjaksissa Saila

- Valjakkohiihdon SM-hopeaa 2020 miesten C-luokassa, ohjaksissa Luukas

- Valjakkohiihdon SM-pronssia 2021 naisten C 50 5km luokassa, ohjaksissa Saila

- Valjakkohiihdon joukkue-SM-hopeaa 2021, ohjaksissa Luukas

-SNJ:n valjakkohiihdon mestari luokassa:
Pojat 14-18 naru C 5 km
Brufinn Must Be Meaningful "Teppo" ja Luukas Sihvonen


- Noutajien vetomestari omassa luokassaan (hiihto) 2019

-BH-hyväksytty

-PK jälki: 3xJK1 ykköstulos -> FI KVA

"Milli" FI KVA Brufinn Must Be Mystery

17.10.2015 Black Bitch

Owner: Maria Hynninen, Tuusula

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

EIC, CNM ja PRA clear by parentage

- Steriloitu kesä 2019

Selkäkuvat:

Nikamien epämuotoisuus: VA0, lukumäärä: 0

Selän spondyloosi: SP0 (puhdas)

Välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV0 (normaali)

Tulokset:

BH-hyväksytty

BH-kokeen kooste: https://www.youtube.com/watch?v=9fRP5VpoO-g&feature=youtu.be

Luonnetesti: 114 +++

Milli luonnetesti:

osa1: https://www.youtube.com/watch?v=C9dMYbDfXk8&feature=youtu.be

osa2: https://www.youtube.com/watch?v=lSe_xvqkLVo&feature=youtu.be

 

Toko: 3xALO1: TK1 -> siirto AVO-luokkaan!

PEKO A/B: A/B 1, PEKO-T 297p

IPO-R haun esikoe: RH-FL V

IPO-R PEHA-A (kansainvälinen pelastushakukoe): RH-FLA

VIRTA tarkastus hyväksytty syksy 2019 = Pelastuskoirakon käyttöönottotarkastus viranomaiskäyttöön

PK-jälki: JK2 -> siirto 3 luokkaan!

PK Etsintäkoe: EK3 ykköstulos 274p

PK-haku: 3xHK3 ykköstulos -> FI KVA!!

PK HAKU SM 2019: tulos HK3 261pist. Sij.14

 

NOU1

Nome-b: ALO1

WT: ALO2

Näyttelyt: KÄY-EH

 

Pennut: 2018 Brufinn Litter V-pentue

"Tyyne" Brufinn Must Be Madness

17.10.2015 Black Bitch

Owner: Anne ja Pasi Suvitie, Hattula

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

EIC, CNM ja PRA clear by parentage

Tulokset:

"Mila" FI KVA Brufinn Must Be Miracle

17.10.2015 Black Bitch

Owner: Sanna Pietikäinen, Tampere

Hips: A/A Elbows: 1/0 Eyes: ok

EIC, CNM ja PRA clear by parentage

-steriloitu 2016

Tulokset:

Näyttelyt: KÄY-H

BH-hyväksytty

NOU1

Nome-B: 3xVOI1 -> FI KVA

NKM1: käytännön metsästyskoe hyväksytty

- VOI2 ja Pohjois-Hämeen kennelpiirin piirinmestari 2020!

WT: VOI1 80p sij. 3

Vepe: AVO1

Luonnetesti: 190 +++

- Käytetään myös metsästyksessä