Kennel Brufinn

Musta narttupentu etsii sijoituskotia!

i: OFTW Northglen Crumble e: Brufinn True Optimist

s. 19.03.2020 chocolate bitch / ruskea narttu

breeder/owner: Katri Nevalainen, Ylöjärvi
co-owner: Katri Laaja, Pori (kennel Bahokkis)

Terveys:
Hips: A/A
Elbows: 0/0
Eyes: ok
Back/selkä: LTV0, VA0 = healthy
Shoulder/olat: clear/clear = terve/terve
Heart/ sydän kuuntelu: healthy = terve ei sivuääniä
SD2 carrier
CNM clear by parentage

Result/Tulokset:
NOU1
Näyttelyt: H
- Käytetään monipuolisesti metsästyksessä

KoiraNet: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI27933%2F20&R=122

FTW Verrad Firefly "Buster"

i: FTCh Levenghyl Isle of Aaran e: Verrad Chocolate Maiden

s. 17.06.2014 Black male / musta uros

Terveys:
Hips: 2/3 (=A/A)
Elbows: 0/0
Eyes: ok
SD2, EIC clear N/N
CNM, PRA clear by parentage

Result/Tulokset:
Field Trial Winner
- Käytetään metsästyksessä

https://www.k9data.com/pedigree.asp?ID=833746

Yhdistelmä & Käpsy

Käpsy kuva: Katri Laaja

Käpsy on siemennetty joulukuussa 2022 Busterilla ja todettu tiineeksi. Mustat pennut ovat syntyneet.


15.5.2023 päivitetty: 14 viikon ikäinen musta narttu pentu etsii sijoituskotia!


Aikataulua:

Astutus: 10.12.2022

Synnytys: 7.2.2023

Pentujen katsojat: pe-su10-12.3.2023 ja 17-19.3.2023 myös arki-illat sovittaessa

Pentujen luovutus: pe-su 31.3-2.4.2023

Pennut myydään vain harrastaviin ja/tai metsästäviin koteihin.

Pennut eivät sairastu testattavissa oleviin geenisairauksiin vanhempien tulosten perusteella. Pennut tulevat olemaan mustia ja ruskeita metsästyslinjaisia labradorinoutajia, nartun taustalta löytyy kuitenkin vielä sekalinjaisia labradorinnoutajia.

Yhdistelmä: https://www.k9data.com/pedigree.asp?ID=1160281

 

KÄPSY (Brufinn Beretta) on oma kasvattini joka asui luonani 1,5v ikään asti. Oman elämän tilanteeni vuoksi etsin sille sijoituskodin 1,5v iässä. Parhaan kodin se löysikin toisen kasvattajan kotoa Porista. Käpsy on uuden emäntänsä kanssa käynyt hakemassa metsämiehensertin eli näyttelystä H:n ja kesällä läpäistiin noutajien taipumuskoe NOU1. Käpsyä käytetään monipuolisesti metsästykseen. Se on päässyt jäljestämään peuraa, pintapyyntinä hakemaan supikoiria, sekä ollut monipuolisesti linnustuksessa mukana merellä. Käpsyltä eivät haavakot pääse pakoon.

Luonteeltaan Käpsy on lempeä, miellyttämishaluinen, kaikkien kaveri. Se sopeutui 1,5v iässä laumaan missä on 3 karkeakarvaista mäyräkoiraa sekä peruslinjan labradorinnoutaja, eleleepä sen pihapiirissä myös vuohia, kanoja, pupuja ja kesäisin hevosia. Ikinä ei Käpsyllä ole ollut toisten koirien tai pihan eläinten kanssa mitään ongelmia. Se on myös avoin vieraita ihmisiä kohtaa. Käpsy rakastaa ihmisiä ja iltaisin olisi ihanaa päästä röhnöttämään ihmisen kainaloon/päälle syliin.

Nyt 2,5v iässä Käpsy alkaa pikkuhiljaa kypsymään aikuiseksi koiraksi. Koko sisarusparvi on pitkään ollut hyvin lapsekasta porukkaa, hitaasti kehittyviä tyyppejä kuitenkin suurella moottorilla ja energialla varustettuna. Yhtälö ei ole ollut aivan helppo hallita ja viedä eteenpäin, töitä ovat omistajat saaneet tehdä. Käpsyllä ei ole minkäänlaisia ääni tai alusta epävarmuuksia. Se kiipeilee ja menee missä sitä huvittaa, ikinä se ei mieti minkälainen alusta sen alla on.

Käpsy on oman kasvattini Oprin (Brufinn True Optimist) tytär. Käpsyn isä on Englantilainen OFTW Northglen Crumble "Sam" jonka pakastespermaa toin Englannista muutama vuosi takaperin. Tämän yhdistelmän sisarusparvi on ollut tervettä porukkaa. Kuitenkin Käpsyn yhdeltä siskolta on leikattu 6kk ikäisenä toinen olka OCD epäilyn vuoksi, kuitenkaan leikkauksessa irtopaloja ei lopulta löytynyt, muu luustosta kuvattiin samalla kertaa ja se näytti terveeltä. Kaikki muut sisaret on kuvattu virallisesti ja ovat luustoltaan terveitä. Yksi veljistä "Lennu" on jouduttu lopettamaan vähän yli 1v iässä suolitukoksen seurauksena. En ole kuullut että sisaruksilla olisi ollut iho tai vatsavaivoja. Käpsylle sopii kaikki ruoka, ja se myös mielellään syö kaiken mitä se saa.

Nyt on myös pari uroksista käynyt läpäisemässä taipparit, veli "Toivo" sai kesällä nome-b kokeesta jo ensimmäisen ALO1-tuloksensa. Toinen veli "Patu" on kunnostautunut hakemalla hyväksyttyjä rallytoko tuloksia emäntänsä kanssa. Jossakin vaiheessa olen viemässä myös  Käpsyn kokeilemaan nome-b alokas luokkaa, mutta tämä menee omien aikataulujen vuoksi kyllä vuoteen 2023.

Itse pidän Käpsystä kovasti. Uskon sen pennuista olevan kaikkeen harrastamiseen PK-lajeista aina metsästyskokeisiin sekä tehokkaiksi metsästyskoiriksi. Helpolla et Käpsyn pennun kanssa pakosti pääse, yhteistyötä joutuu rakentamaan ja koiran kehittyessä pääkopaltaan hitaasti myös aikaa pitää antaa koiran kehitykselle. Tulen pitämään itse pentueesta narttupennun ja sijoittamaan vähintään yhden pennuista yhteistyökykyiseen kotiin.

Käpsystä pääset näkemään lisää kuvia sen omalta sivulta: Käpsy

 

Buster

BUSTER (FTW Verrad Firefly)

Linkki tietokantaan: https://www.thekennelclub.org.uk/search/dog-profile/?dogId=2d7d60ad-f17b-e911-a886-00224800492f

Busterin isäntä kertoo koirastaan näin:

"Buster is Field Trial Winner as well as having many awards in working tests. The temperament of Buster is second to none, he is kind, willing and enthusiastic. Buster is an intelligent working dog with a beautiful honest and calm nature, he can certainly work and cover ground effectively. He is always eager to work, he loves company and he is quiet and very well behaved around the home. Offspring from Buster has the same temperament."

= Buster on field trial voittaja ja sillä on myös palkintoja WT-kokeista. Busterin luonne on todella hyvä, se on kiltti, yhteistyökykyinen ja innokas työskentelemään. Buster on älykäs työkoira jolla on rehti ja rauhallinen luonne, se työskentelee peitteisessäkin maastossa tehokkaasti itseään säästelemättä. Se on innokas aina lähtemään hommiin, Buster rakastaa seuraa ja käyttäytyy kotona sisätiloissa aina rauhallisesti ja hyvin. Busterin jälkeläisissä näkyy samaa luonnetta kuin isässään.

Valitsin Busterin aikoinaan yhdeksi jalostusurokseksi jonka pakastetavaraa toin Suomeen odottamaan sopivaa "kohdetta". Nyt haluan käyttää tuon satsin Käpsyyn. Busterilla on hyvät terveystilastot niin sukunsa kuin jälkeläisiensä suhteen. Sen sukutaulu on myös mielenkiintoinen. Buster kantaa emäntä puolelta myös ruskeaa väriä, joten se saa nyt tuoda oman lisänsä senkin puolesta suunniteltuun yhdistelmään. Busterilla on myös isäntänsä mukaan hyvä luuston rakenne, hyvä turkki ja hyvä hermorakenne. Isäntänsä käyttää Busteria englannissa metsästykseen, eikä sillä ole ääntelyä tai ongelmia riistan käsittelyn kanssa.

Yhdistelmä tulee olemaan mielenkiintoinen onnistuessaan. Pidetään siis peukkuja tälle!

Buster
Buster
Buster
Buster
Buster
Buster
Buster
Buster
Buster
Buster